Uslu, Akil İnsanlar toplantısını eleştirdi

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İstanbul’da gerçekleştirilen...

02 Ağustos 2015 Pazar 13:40
 Uslu, Akil İnsanlar toplantısını eleştirdi


AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İstanbul’da gerçekleştirilen akil insanlar toplantısını değerlendirerek, “Kendini akil adamlar sınıfına koyanlar eğer PKK gibi illegal bir örgütle ile Türkiye gibi bir geçmişi olan medeniyet toplumunu ve legal bir devleti yan yana koyup aynı terazide tartışıyorlarsa çok yanlış yapıyorlar. Yazık ederler” dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ile Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, Çorum’da doğuştan engelli olan Yüksel Ekti ve Meryem Bolat çiftinin düğününe katıldı. Genç çifte mutluluklar dileyen Uslu, Ekti ve Bolat çiftçinden sevgide birbirlerine karşı cömert olmaları için tavsiyede bulundu.

Düğün töreni çıkışında Uslu, gazetecilerin ünlü sanatçı Kadir İnanır’ın çağrısı üzerine “Akil İnsanlar Heyeti”nde yer alan bir grubun, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirmek üzere yaptığı toplantıyı değerlendirdi.

Akil insanların niye toplandıklarını, hangi ihtiyaçtan toplandıklarını bilmediğini dile getiren Uslu, “Ama akil insanlar, denen zatlar eğer Türkiye’de teröre karşı, terörün durması yönünde bir taleple ortaya çıkmışlar ve özellikle teröristlerin teslim olmasını, barışa daha fazla katkıda bulunmaları konusunda çağrıda bulunmuşlarsa çok doğru yapmışlardır. Yok eğer teröristlerle legal yetkisi olan silahlı kuvvetleri şayet aynı eşit koşullarda değerlendiriyor ve Türkiye’nin güvenliğinden birinci dereceden sorumlu olan güvenlik güçlerimizi teröristlerle terazinin iki kefesine koyup da eşit görüyorlarsa ve iki tarafa da ateş çağrısı yapıyorlarsa, iki tarafa da silahsızlanma, silahları bırakma çağrısı yapıyorlarsa bence doğru yapmıyorlar. Çünkü şuanda teröristlerin eşkıyalık yaparak adam kaçırıyor olması, görevi başındaki, askerlere, polislere hatta işçilere kıyıyor olması yatağında uyurken polislere kıyıyor olması, iş makinelerini yakıyor olması hiçbir şekilde, hangi gerekçeyle olursa olsun, hangi misyon adına olursa olsun kabul edilemez. Ve dünyada hiçbir devlette böyle bir terörizme asla izin vermez. ‘Benim teröristim kötüdür, ama seninki devrimcidir’ gibi bir anlayış çifte standart anlayış biçimi olmaz. Terörist teröristtir” ifadelerini kullandı.

KATİLLER SÜRÜSÜYLE DEVLETİ, DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİNİ AYNI KEFEYE KOYAN ANLAYIŞLA DA BİZİM İŞİMİZ OLMAZ

Dünyanın her tarafında terörizme karşı bir tepki olduğuna dikkat çeken Uslu şunları kaydetti;

“Hiçbir devlette kendi teröristini iyi görerek kendi içerisinde yapılanları içerisine sindiremez, sindirirse de devlet olmaz.s O açıdan bizim için vatan, bayrak, ezan ve insan hayatı çok önemlidir. Bunlara kim kast ediyorsa, ne adına kast ediyorsa yanlış yapıyor demektir. Dilerim akil adamların aklı başına gelir ve özellikle ocaklar söndüren ve hunharca insanları katleden, çocukları babasız bırakan, kadınları kocasız bırakan ve üstelikte uluslararası bir kısım üst akla taşeronluk yapanlar kendi vatanlarına ihanet ettikleri için umarım suçlarlar onları ve terbiyeye, vatandaş sorumluluğuna, insan sorumluluğuna davet ederler. İnsanları katlederek hiçbir gerekçeyi mazeret olarak ileri süremezsiniz. Bunun gerekçisi yok. Katil katildir. Ne adına yaptığının önemi yok. Şuanda katiller sürüsüyle devleti, devletin güvenlik güçlerini aynı kefeye koyan anlayışla da bizim işimiz olmaz. Biliyorsunuz Süleyman Şah’ın güzel bir sözü var. Adam olmayandan beyde olmaz, efendi de olmaz, adam olmayanla da bizim işimiz olmaz. Onun için bizim PKK ile hiçbir işimiz olmaz. Kendini akil adamlar sınıfına koyanlarda eğer PKK ile Türkiye gibi bir geçmişi olan medeniyet toplumunu ve legal bir devleti yan yana koyup aynı terazide tartışıyorlarsa çok yanlış yapıyorlar. Yazık ederler.”




İHA

Son Güncelleme: 02.08.2015 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2015-08-02 13:51:59

aallah akıl fikir versin vekile ne dediğini bilmiyor sanki onlar kendisi akil oldu bu akılsızları siz akil yaptı

Avatar
Mustafa 2015-08-02 18:30:22

Uyanda balığa gidelim

banner165