Uslu, başbakanın toplantısına katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demokratik istikrar, hayata hakim oldukça çalışma hayatımızda da barış egemen oldu. Bu bağlamda demokratik istikrar en önemli kavramlarımızdan biridir." dedi.

28 Nisan 2016 Perşembe 18:13
Uslu, başbakanın toplantısına katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demokratik istikrar, hayata hakim oldukça çalışma hayatımızda da barış egemen oldu. Bu bağlamda demokratik istikrar en önemli kavramlarımızdan biridir." dedi.

Yapılan açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğinde işçi ve memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Milletvekilleri; Jülide Sarıeroğlu, Vedat Bilgin, Afyon Milletvekili Ali Özkaya, Konya Milletvekilleri; Halil Etyemez, Ahmet Sorgun, Şanlıurfa Milletvekili, Mahmut Kaçar, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da katıldı.

1 Mayıs Emek Bayramı'nın şimdiden bütün emekçilere hayırlı olmasını dileyerek başlayan Davutoğlu, sevgi ve alın teriyle emek ve değer üreten bütün işçileri tebrik  etti. İşçi statüsünde çalışan kadınların, çalışmadığı süreye ilişkin prim ve ücretlerini asgari ücret üzerinden devletin karşıladığını belirten Davutoğlu, iş gücü piyasasını daha esnek hale getirebilmek adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü noktasında da gerekli düzenlemeleri bütün paydaşlarla müzakere ederek hazırladıklarına işaret etti.

Davutoğlu şöyle devam etti:

“Değerli arkadaşlar, bu çerçevede bu salonda geçen sene yapmış olduğumuz bir düzenlemeyle ilgili de çalışma talimatı verdiğimizi ifade etmek isterim. 5620 Sayılı Yasa ile çalışan geçici işçiler ihtiyaç duyulması halinde çalışmakta oldukları yerlerde göreve devamları konusunda da geçen sene 30 Mayıs 2015’te bu salonda yaptığımız toplu sözleşmede vurguladığımız çalışmaya da öncelik vereceğiz, bunu da inşallah ele alıp en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Son Güncelleme: 28.04.2016 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165