Uslu dinleme iddialarına cevap verdi

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ‘Meclis kulislerine konulan şarj cihazlarından...

24 Kasım 2014 Pazartesi 18:16
 Uslu dinleme iddialarına cevap verdi


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ‘Meclis kulislerine konulan şarj cihazlarından dinleme yapıldığı ve şarj edilen telefondaki bilgilerin kopyalandığına’ ilişkin iddiaları AA, Kanal 7, Fox Tv, TRT Haber, Kanal D, Star Tv, ATV, A Haber, Kanal A, Tv EM,  muhabirine değerlendirdi.


"Bunların doğru olup ya da olmadığını kanıtlama zorunluluğum yok" diyen Uslu, bu iddiayı dile getiren kişinin elinde bilgisi ve belgesi varsa bunu ilgili kurumla paylaşması gerektiğini söyledi.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bu şarj cihazlarının alınmasına ve kullanılmasına kendisinin vesile olduğunu belirterek, " Başvurulacak yer bellidir. Meclis Başkanlığı'na, savcılığa başvuru yapar. Ama televizyonları çağırarak orada konuşma yapıyorsa. Belli ki var bir bildiği, o zaman o bildiği neyse onu kamuoyu ile paylaşmalıdır. Sadece varsayımdan, vehimden ibaret ve sadece basına yönelik bir kısım açıklamaların, bizim açımızdan çok fazla bir geçerliliği yoktur. İstanbul'da Yeşilköy civarında bir restoranda gördüm ve burada milletvekillerimizin kullanabileceğini düşündüm. Milletvekillerinin Genel Kurul'da ya da kulislerde ciddi bir şarj aleti ihtiyacı olduğunu gördüm. Bundan dolayı, böyle bir toplu şarj ünitesi alalım istedik" dedi.


Birçok milletvekilinin şarj cihazları konusunda takdirlerini ve tebriklerini ilettiğini kaydeden Uslu, şöyle dedi; "Doğru yaptığımız kanaatimdeyim. Bu konuda iddiası, ithamı ya da şüphesi olan varsa ilgili kuruma başvurur. Nitekim Meclis'te odasında böcek ya da dinleyici olduğunu iddia eden milletvekili varsa, onların odalarını çeşitli cihazlar aracılığıyla kontrol ediyoruz. İstiyorsa böyle bir yola da başvurabilir. Ama bunun ötesinde elde bir veri, kanıt yokken bu tür iddiaları, ithamları bizim ciddiye almamız mümkün değil. İddialara ne diyorsunuz?" sorusuna, "Diyecek bir şey yok. Çünkü benim gündemimde böyle bir şey yok, Meclis'in gündeminde böyle bir şey yok. Durduk yerde bir gün 'MİT partimizi karıştırıyor' diyecekseniz, ikinci gün 'MİT bizi dinliyor' diyecekseniz. Eğer bunları diyorsanız; kanıtlayacaksınız, ortaya koyacaksınız. Doğrusu çok fazla önemli bulmuyorum. Meclisi, Siyaseti, Devleti ve Devletin kurumlarını zaaf içerisinde göstermenin kimseye yararı olmaz"




Son Güncelleme: 24.11.2014 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.