Uslu, Hisarcıklıoğlu’nu Çorum’a davet etti

TOBB’un 71. Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.

03 Mayıs 2015 Pazar 22:56
 Uslu, Hisarcıklıoğlu’nu Çorum’a davet etti


TOBB’un 71. Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.

Genel kurula Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekilleri ve TOBB delegelerinin katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikayesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.​

Hisarcıklıoğlu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "1991 seçimlerine giderken verilen popülist birtakım vaatler, Türkiye'yi 1994 ekonomik krizine yöneltti. 28 Şubat'ın getirdiği olumsuz psikolojik atmosfer 3 parti koalisyonunda Türkiye'yi 2001 krizine yöneltti. Son 12 yıl içinde eğer Türkiye, daralan dünya ekonomisine rağmen büyümüşse bunun arkasındaki temel saik demokrasidir ve siyasi istikrardır" diye konuştu. 

Genel Kurulun Türkiye'nin genel ekonomik gidişatının da istişare edildiği son derece önemli bir forum olduğunu, bu sene de çok anlamlı bir zamanlamayla Genel Kurul'da bir araya geldiklerini belirten Davutoğlu, TOBB'u Çanakkale Savaşı'na atfen 100. yıl konseptiyle düzenlenen genel kurul nedeniyle kutladı, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen bütün ecdada rahmet diledi.

Uslu, Genel Kurul sonrası TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik ederek, “Sizi hem Çorum’a  hem de girişimlerimiz sonucu desteklerinizle Çorum Organize Sanayi Bölgemize kazandırılan Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışına davet ediyorum” dedi.



Son Güncelleme: 03.05.2015 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165