Uslu, ‘Safları Sıklaştıralım’

Çorumlu Dernekler Federasyonu tarafından düzenlediği iftar yemeği, Ankara Keçiören Halil İbrahim Sofrası’nda gerçekleşti.

21 Temmuz 2013 Pazar 15:31
 Uslu, ‘Safları Sıklaştıralım’


Ankara’daki Çorumlular İftar yemeğinde bir araya geldi. İftar Yemeğinde; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Çorum eski Milletvekilleri;
Ali Haydar Şahin, Ahmet Aydoğmuş, Adnan Türkoğlu, Muharrem Şemsek, Melek Denli Karaca, Aybüke Topcubaşı, Vali Gazi Şahin, Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çorum İlçe ve belde belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları ve hemşehrilerimiz bir araya geldi.

Çorum Dernekleri Federasyonu ve Ankara Çorumlular Birliği Başkanı Hayri Çağır iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare  Amiri Salim Uslu iftar yemeğinde yaptığı konuşmada şöyle dedi, “Önemli günler yaşıyoruz. Bir taraftan içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının coşkusunda bugüne kadar gerçekleştirilen çoğaltma telaşını bir kenara bırakıp, paylaşma yarışına girdik. Ekmeğimizi, soframızı, sevgimizi, dostluğumuzu paylaşıyoruz. Bir taraftan da mübarek ramazan ayının maneviyatı, duygusallığı içerisinde hüznümüzü, kederimizi, duamızı, niyazımızı cenab-ı hakka yapıyoruz. Yanı başımızda, içinde bulunduğumuz coğrafyada çok büyük acılar ve dramlar yaşanıyor. Ne yazık ki ramazan dostluğumuzu doya doya yaşamamıza engel oluyor. Çünkü biz burada mükemmel sofralarda otururken, sahurda ya da iftarda yiyecek bulamayan ya da yiyeceği olup iftarını, sahurunu yapmaya fırsat bulamayan coğrafyamızda birçok kardeşimiz var. Oysa biz Hz. Ali’nin dediği gibi “ya dinde kardeş, ya hilkatte eşiz”. Bu kavgayı, tartışmayı, rehaveti, haksızlığı, zulmü sona erdirmek için insan olarak, Müslüman olarak önemli sorumluluklarımız var. Bütün bu sorumluluklarımızı bir taraftan millet olarak yerine getirirken, bir taraftan da bütün bu hengâme içerisinde hemşehirler olarak birbirimizle; birliğimizi, iriliğimizi ve dirliğimizi artırmak adına bir araya geliyoruz. Dün Ankara’da en kalabalık hemşehri grubu olmamıza rağmen kendini bir türlü ifade edemeyen bir topluluktuk. Oysa bugün çok şükür Derneklerimiz, Birliklerimiz, Federasyonumuz sayesinde gücümüzü bir araya getirmenin, aynı zamanda organize olmanın hem keyfini sürüyoruz hem de hazzını yaşıyoruz. Buna vesile olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Bundan sonra yapacağımız ibadetlerin içerisinde mutlaka birliğimizi, barışımızı, sevgimizi güçlendirmek adına, yine coğrafyamızda devam eden bütün bu istikrarsızlığı, kargaşayı, kaosu ve krizi biran önce ortadan kaldırmak, bu krizi ve kaosu bizim içimize taşımak isteyenlere karşı da birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirmek adına, bundan böyle hem safları daha da sıklaştırmalı hem de daha fazla dua ve niyazda bulunmanın zamanıdır. İnşallah ramazan ayı bizim birliğimizi, kardeşliğimizi, barışımızı güçlendirmemize vesile olur diyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.




Son Güncelleme: 21.07.2013 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165