Uslu, Sudanlı sendikacıları ağırladı

Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Sudan İşçi...

28 Kasım 2014 Cuma 17:55
 Uslu, Sudanlı sendikacıları ağırladı


Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Elkamıl ve 14 sendika başkanından oluşan heyeti TBMM’de ağırladı.


Hak-İş Konfederasyonunun davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu heyetini kabul eden Uslu, konuklarına Çorum hakkında bilgiler vererek "Çorum, dünyanın ilk yazılı antlaşması olan Kadeş Antlaşması’nın imzalandığı ve Hitit medeniyetinin de başkentidir" dedi.

Sudanlı sendikacılara, yeni bir sendika anlayışının geliştirilmesi ve sendikaların kurumsal yapılarının da gözden geçirilmesi gerekliliğini vurgulayan Uslu, "Sendikaların, işçilerin ücretlerini, sosyal kazanımlarını arttırmak ve durumlarını iyileştirmek gibi temel bir görevi olsa bile asli görevleri; ülkelerimizin ciddi ve önemli konularında sorgulayan, etkileyen ve karar mekanizmalarında yer alan meslek ve sivil toplum örgütleri, çözümün tarafı olarak daima masada olmaya mecburdur. Batılı sendikaların geçmişte slogan atarak ve yumruk sıkarak sendikacılık yaptığı dönemler geride kaldı. Onlardan alacağımız bu konuda hiçbir şey yok. Biz her zaman barışı talep etmek, barışı korumak ve barışı sürdürmeliyiz. Biz hem siyasal, hem toplumsal, hem de sosyal barış anlamında barışın tarafı olmak zorundayız. Çünkü Kuran-ı Kerim bize böyle emrediyor. "Barışın bizim tarafımızdan tek ölçüsü adalettir." İlim konusunda bize belirlenen ilkeler ve hedeflerde ortadadır. Sürekli bu konularda kendimizi yenilemek, geliştirmek ve her türlü bilimsel çalışmalara ve yenilenmeye açık olmak durumundayız. Durağan politikalar, fikirler bizleri değişimden ve dönüşümden alıkoymamalıdır. Dünyada siyasal ilişkiler, beklentiler ve ihtiyaçlar nasıl değişiyorsa bizde sendikal anlayışı, ilkelerini, kurumsal yapımızı ve kendimizi bu doğrultuda değiştirmek durumundayız. " dedi.


Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Ahmed El Kamil ise gerçekleştirdiği kısa konuşmada kendilerini kabul ettiği için Uslu'ya teşekkür etti.


Heyet Başkanı Ahmed El Kamil, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu ve sendikal hareketi olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirtirken bu yönde gelişebilecek her olumsuzluğa karşı direnmeye devam ettiklerini söyledi.


Sudanlı bir sendikacı ve yurt sevgisi olan bir insan olarak yükümlülük ve sorumluluk sahibi insanlar olduklarını belirten Heyet Başkanı Ahmed El Kamil, "Ulusal sorumluluk ve sendikal sorumluluk çerçevesinde yolumuza yürümekteyiz. SWTUF Genel Başkanımız İbrahim El Khandour'a ile Hak-İş Genel Başkanı olarak sizin kurduğunuz ilişkileri daha da geliştirmek ve bu ilişkiden azami ülkemize ve haklarımıza çalışanlara yarar sağlamak için kararlıyız" dedi.


Uslu ayrıca, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Elkamıl'den eski dostu Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, SWTUF eski Genel Başkanı İbrahim El Khandour'a ve Sudanlı çalışanlara selamlarını gönderdi.


Uslu, ziyaret anısına TBMM amblemini içeren tabak hediye ederek, heyete Türkiye Büyük Millet Meclisini gezdirdi.



Son Güncelleme: 28.11.2014 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.