Uslu, Tayvan Çin Cumhuriyeti’nin 105. Milli Günü kutlamasına katıldı

Ankara Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Yaser Tai-Hsiang Cheng ev sahipliğinde Tayvan Çin Cumhuriyeti’nin 105. Milli gününü kutladı. Milli Gün etkinliklerine Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

11 Ekim 2016 Salı 16:27
Uslu, Tayvan Çin Cumhuriyeti’nin 105. Milli Günü kutlamasına katıldı


Ankara Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Yaser Tai-Hsiang Cheng ev sahipliğinde Tayvan Çin Cumhuriyeti’nin 105. Milli gününü kutladı. Milli Gün etkinliklerine Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikler 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için saygı duruşu ve iki ülkenin marşlarının okunmasıyla başladı.  


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu gecede yaptığı konuşmasına Tayvan Çin Cumhuriyeti’nin 105. Milli gününü ve 2016 yılının başlarında yapılan seçimler sonucu oyların yüzde 60'ını alarak ilk bayan Cumhurbaşkanı seçilen Demokratik İlerleyiş Partisi (DPP) lideri Tsai Ing-wen'i  tebrik ederek başladı.


Uslu,  “Dünyanın başaramadığı demokrasi mücadelesini, 15 Temmuz’da Türk Halkı başarıya ulaştırmıştır. Nitekim Kıta Çin’de başarıya ulaşamayan bir demokrasi girişimi kanlı bir biçimde bastırılmıştı. Tayvan halkı ile Türk halkı arasında kültürel ve demokrasi anlayışında önemli bir yakınlık olduğunu düşünüyorum. Bu yakınlaşmanın hem siyasal hem kültürel hem de ekonomik anlamda yeni işbirliği imkanlarını geliştireceğine inanıyorum. Burada da en büyük pay Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Sn. Yaser Tai-Hsiang Cheng ve ekibinin girişimleridir. Bizlerin görevleri Türkiye ve Tayvan ilişkilerini geliştirmektir. Özellikle Türk Hava Yolları ile Tayvan arasında geçtiğimiz yıl karşılıklı direk uçuşların başlaması, haftada -7 kez uçuşların olması ekonomik ilişkileri geliştirmede, ülkeleri birbirine yaklaştırmada çok önemlidir. Tayvan Çin Cumhuriyeti ile Türkiye arasında ekonomik ilişkileri geliştirmek üzere çok çeşitli anlaşmalar olmuştur. Bir taraftan demokrasi mücadelesi bir taraftan da bir medeniyet bakiyesi olarak Türkiye’nin, çevresindeki sıkıntılara maruz kalan dostlarına yardımı çok önemli ve anlamlıdır. Bilhassa Suriye’den gelen göçmenlere yardım konusu dünyanın adeta gıpta ile izlediği bir başarı öyküsüne dönüşmüştür. Tayvan hükümeti ve vakıflarının gerek mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamada, gerekse İstanbul’da 2 okul yaptırma konusundaki çabasını büyük bir takdirle, teşekkürle izledik. İnanıyorum ki, hem ticari ilişkilerin hızlanmış olması hem kültürel işbirliğinde atılan adımlar özellikle de üniversiteler arası öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, öğrencilere burs katkısı eğitim anlamında ilişkilerin gelişmiş olması son derece önemlidir” dedi.


Etkinlikler 105. Milli günü pastasının kesilmesiyle son buldu. 


Son Güncelleme: 11.10.2016 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.