Uslu’dan genç çizere jest

Genç Karikatürist Furkan Şimşek’in ‘İlk Çizik’ kitabı yayınlandı. Alaca Belediyesi kültür yayınlarından...

17 Kasım 2014 Pazartesi 18:29
 Uslu’dan genç çizere jest


Genç Karikatürist Furkan Şimşek’in ‘İlk Çizik’ kitabı yayınlandı. Alaca Belediyesi kültür yayınlarından çıkan karikatür kitabının önsözünü Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu yazdı.


Uslu, yaptığı açıklamada, “Alaca ilçemizden zeki ve yetenekli bir gencimizin çalışmalarına destek vermek, katkıda bulunmak için değerli dostum, Karikatürist Yalçın Turgut Balaban ile buluşmasına vesile olduk. İlk eserinde de Sayın Balaban gibi bir çizerin Önsözünü yazması ufkunu açacaktır. Umarım Furkan’ın ileriki yaşamında daha da başarılı çalışmalara imza atmasına katkımız olmuştur. Kendisini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.


Uslu kitabın önsözünde şu ifadelere yer verdi:


“Sevgili Furkan’ı seçim çalışmalarında tanıdım. Zeki, yetenekli ve özgüvenli, hayata dair kodlarını da çoktan ve doğru belirlemiş yaşı küçük, yüreği büyük bir adam!


Furkan’ı tanıyınca ta uzaklara, kendi geçmişime gittim. Benim de tıpkı sevgili Furkan gibi karikatür merakım vardı, hiç unutmuyorum; ilk karikatürüm “deliğe giremeyen farekuyruğuna kabak bağlarmış” darbımeselinden mülhem müteveffa İnönü’nün kuyruğunu müteveffa Celal Bayar’ın kafasını dolamış olmasını çizmiştim. Tabii o günlerde gündemdeki konu eski demokratların affı idi. Dostum Şenol Çetin hoca gördü ve çok beğendiğini geliştirmemi ve ısrarla sürdürmemi istedi. Ama nafile, ne elimizden tutan oldu, ne de hayatın gailesi izin verdi.


Hak-iş Başkanlığım sırasında da karikatür yarışması veya sergisi açmak ya da bazı dostlarıma doğum günlerinde karikatürlerini çizdirip hediye etmek gibi etkinliklerle hep içimdeki boşluğu doldurmaya çalıştım. O nedenle Furkan’ı önemsiyor ve heyecanını paylaşıyorum. Umuyorum Furkan’ın çizgilerini değerlendiren dostum Yalçın Turgut BALABAN da yönlendirici ve yüreklendirici tavsiyelerde bulunacaktır.


Karikatüristler çizgilerle düşünen sanatçılardır. Onlar kalemleriyle konuşur ve ele aldıkları konuları komik ya da iğneleyici olması için abartan, çarpıtan bir resim çizerler.  Karikatür; ekonomik, sosyal yada siyasi eleştiri aracı olarak en etkili ve güçlü anlatım tarzıdır. Bu vesile ile sevgili Yalçın Turgut BALABAN’ı, Kemal GÜLER’i ve Hasan AYCIN’ı selamlıyor, merhum Semih BALCIOĞLU ve Necdet KONAK dostumu da rahmetle anıyorum.


Karikatüristler bu toplumun hem aklı hem de vicdanıdırlar.


Onların eserlerine, emeklerine sahip çıkmak da toplumun vicdan borcudur.


Sevgili Furkan; eline, emeğine, aklına ve yüreğine sağlık…"



Son Güncelleme: 17.11.2014 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.