Uslu’dan ‘Şehit Cenazesi’ açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekilleri’nin Şehit...

31 Ocak 2015 Cumartesi 15:50
 Uslu’dan ‘Şehit Cenazesi’ açıklaması


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekilleri’nin Şehit Astsubay Üstçavuş Emre Ünalan’ın cenaze merasimine katılmamaları ile ilgili eleştirilere yazılı açıklama ile cevap verdi. Milletvekili Uslu, basın danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamasında, gün içerisindeki randevu yoğunluğundan dolayı törene katılamadığını, törenin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gerekli görüşmeleri yaptığını, ayrıca şehit ailesi ile telefonla görüşerek taziye dileklerini ilettiğini vurguladı.


Uslu Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “29.01.2015 tarihinde bir haber sitesinde Şehit Cenazesine Milletvekilleri neden katılmadı şeklinde haber çıkması ve ardından Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun açıklama yapmasına rağmen bugün başka bir haber sitesinde aynı şekilde haberin yer almış olması Şehit Cenazesinin siyasi amaçlı bir karşı kampanyaya dolgu malzemesi yapılmak istenmesi, endişe ile izlenmiştir. Bu sebeple aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.


Uslu, Şehit haberinin alınmasıyla birlikte saat: 22.30’da Çorum Valisi Ahmet Kara ile görüşmüş Şehit hakkında bilgiler alarak, cenaze töreninin henüz netlik kazanmadığını öğrenmiştir. Bunun üzerine Perşembe günkü programını aynen uygulama kararı alınmıştır. (Randevuları vardı.) Aynı gece (28 Ocak 2015 saat 22.46 da) sosyal medya üzerinden başsağlığı dilemiştir.


Sayın Uslu’nun 29.01.2015 Günkü programından bazıları;


09.00     Bir Genel Müdür ile görüşme,

09.30     Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile görüşme,

10.00     İlaç Eczacılık Genel Müdürü ile görüşme,

10.30     Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile görüşme,

11.30     Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya’nın kabulü,

12.00     Çorum eski Valisi Sabri Başköy’ü kabulü,

12.30     Kanal D ile röportaj çekimi,

13.00 Vali Ahmet Kara ile görüşerek Şehid Emrah Ünalan’ın cenazesinin helikopterle naklinin sağlanacağı öğrenildi.

13.10     Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ile görüşerek başsağlığı dileyerek, başsağlığı dileklerinin Şehit ailesine götürmesi istendi.

13.30     Çorum’dan gelen 2 sektör yöneticisi ile görüşme,

14.00     TBMM Genel Kuruluna katılma,

Genel Kurul görüşmeleri devam ederken;


15.00     TİKA Başkanı Serdar Çam ile görüşme (TİKA’nın yabancı ülkelerden getireceği Çorum’a 90 kişilik öğrenci gurubuna Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulların da meslek eğitimi verilmesi konusunda mutabakata varıldı. Uslu konuyu Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan’a iletti.)

16.00     Şehit Emrah Ünalan’ın babası Naci Ünalan aranarak telefonla başsağlığı dilendi.

16.30     Mecliste yaşanan bazı gelişmelerle ilgili Genel Sekreter ve Basın Halkla İlişkiler Başkanı ile toplantı yapılmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmaları 21.30’da sona ermiştir.


Buradan bir siyasi pozisyon çıkartmak, bir suçlama sebebi oluşturmak yapay, haksız ve bilmezlikten kaynaklanan bir kolaycılık olacaktır. Oysa önceden planlanmış günlük programımız en azından bize sorulmuş olsaydı, mesnetsiz suçlamanın dolgu malzemesi yapılmazdı. Siyaset Kurumu ve şahıslarımız da böyle haksız bir istinatla karşı karşıya bırakılmazlardı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Son Güncelleme: 01.02.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.