Vahit Bıçak STK’lara seslendi

AK Parti Ankara 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Vahit Bıçak, milletvekili adaylarını...

22 Mart 2015 Pazar 17:05
 Vahit Bıçak STK’lara seslendi


AK Parti Ankara 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Vahit Bıçak, milletvekili adaylarını belirleme sürecinde STK’ların görüşlerine başvurulmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.


Ankara’da Çorumlular’ın kurmuş oldukları dernekler, federasyonlar ve konfederasyonlar başta olmak bir çok STK’nın şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da şahsına olan desteklerini ortaya koyacaklarına olan inancının tam olduğunu belirten Bıçak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“Dernekler sivil toplumun en önemli unsurlarındandır. Sivil toplum, kendine özgü gelişme dinamiğine sahip, kurumsallaşmış karar alma ve uyuşmazlık çözme yapısı bulunan, devletten bağımsız bir toplumsal alanı ifade eder. Sivil toplum kuruluşları Devlet birimlerinin vesayeti altında değildir.  Sivil toplum kuruluşları, kendi yapılanmaları ve faaliyetleri hakkında kendilerinin karar verebilir. Sivil toplum kuruluşları, Devlet politikasının gidişatını belirler veya en azından etkiler. Sivil toplum Kuruluşlarının en önemli işlevleri, siyasi iktidara nüfuz etmek, siyasi iktidarı parçalayarak adem-i merkezi hale getirmek, bireyleri otoritenin baskısına karşı korumak ve böylece despotizme karşı güvence oluşturmaktır.


Dernek kurma ve derneğe üye olma Anayasal bir haktır. 1982 Anayasası’nın 33. maddesi "dernek kurma hürriyeti" başlığını taşımaktadır. Bu maddeye göre; "herkes, .... dernek kurma hakkına sahiptir".


Sivil toplumun ve sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi, Türk demokrasisinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bireylerin toplumsal sorunların çözümüne aktif katkıda bulunmaları, örgütlenme özgürlüğü (dernek veya vakıf şeklinde) ve toplantı ve gösteri yürüyüşleri özgürlüğü gibi hürriyetlerin tam olarak sağlanmasıyla mümkün olabilmektedir. 


Milletvekili adaylarını belirleme sürecinde Ak Parti tarafından STK’ların görüşüne başvurulması uygulaması fevkalade yerinde bir uygulamadır. Demokrasinin ve insan haklarının geliştirilmesi yönünde atılmış çok önemli bir adımdır.


Tüm Türkiye’de 23 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09.00-17.00 arası STK’ların yönetim kurulu üyeleri milletvekili görmek istedikleri aday adayları için oy kullanmak üzere bu şölende yer alacak. Ankara’daki Çorumluların kurmuş oldukları dernekler, federasyonlar ve konfederasyonlar başta olmak birçok STK’nın şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da şahsımıza olan desteklerini ortaya koyacaklarına olan inancım tamdır. Ankara’daki Çorumluların oluşturdukları dernekler (STK’lar) görevlerinin bilincindedir.”



Son Güncelleme: 22.03.2015 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.