Varlık fonu kaldırılmalı

MHP Varlık Fonu'nu değerlendirdi

10 Eylül 2017 Pazar 23:06
Varlık fonu kaldırılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Varlık fonu Başkanı’nın görevden alınmasının ardından gündeme gelen tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Varlık Fonu’nun tamamen kaldırılması gerektiğini belirten Aras, Fon Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınmasıyla başlayan tartışmaların devam ettiğini hatırlattı. Aras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı, Varlık Fonu'nu yeniden organize etmemiz şart’ şeklindeki sözlerine hatırlatarak, “Varlık Fonu uygulaması tamamen kaldırılmalıdır” dedi.

İşte MHP İl başkanı Aras’ın o açıklaması:


“Varlık fonlarının kaynak fazlası olan veya belli yeraltı kaynak geliri bulunan ülkelerde anlamlı olacaktır. Varlık Fonu'nun başkanını değiştirmek çözüm olmayacaktır. Yapılacak en doğru iş Varlık Fonu'nu tamamen ortadan kaldırmak olacaktır. Ülkeyi maceraya sürüklemedikçe gelecek hiç bir başkan, siyasi iktidarı tatmin edemeyecektir. Dünyadaki yaygın uygulamada, varlık fonlarının amacı bugünün gelirini gelecek nesillere aktarmaktır. Oysa biz kaynak açığı veren bir ekonomiyiz. Bu nedenle bizde varlık fonunun işlevi borçlanmak veya bir kamu malını özelleştirmek olabilir. Başka bir deyişle bizdeki Varlık Fonu gelecek nesillerin gelirini bugünden harcamak için oluşturulmuş bir yapıdır.


Türkiye'de borçlanma ve özelleştirmeyi yapacak ihtisas sahibi kuruluşlar vardır. Bunun için Varlık Fonu'na ihtiyaç yoktur. Varlık Fonu Kanunu’nda para ve maliye politikasına ilişkin olarak fona verilen görevler ekonomi açısından büyük risk taşıyor. Varlık Fonu eliyle para piyasalarına ve bütçeye müdahale edilmesi, ekonomide karmaşa ve istikrarsızlığa sebep olacaktır.  Varlık Fonu’nun para ve maliye politikası yoluyla yaratılabileceği tahribat, denetim açığından kaynaklanacak sıkıntıların çok üzerinde olacaktır. Elde kalan son kamu şirketleri, yönetiminin keyfi kullanıma açık alana çekilmesi şirketlerimizin mali durumunu kötüleştirecektir.

Varlık Fonu tamamen ortadan kaldırılmalı, gelecek nesillerin kaynağı kurutulmadan bu tartışmalar sona erdirilmelidir. Tahribat daha da derinleşmeden bu uygulamaya son verilmelidir.”












Son Güncelleme: 11.09.2017 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165