Yeni bakanlarla ilk temas

AK Parti ve bürokrasi yeni bakanlarla ilk teması kurdu. Görüşmelerde Çorum'un yatırım talepleri izah edildi.

16 Ağustos 2018 Perşembe 12:13
Yeni bakanlarla ilk temas

MUSTAFA DEMİRER

Çorum heyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret etti.

Her iki ziyarette AK Parti eski İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. İhsan Malatyalı hzaır bulundu.

Konuya ilişkin telefonla görüştüğümüz AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, yeni Sağlık Bakanı ve Gençlik Spor Bakanı’na hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını hem de Çorum’da her iki bakanlığa ait yatırımlarla ilgili izah ve talepte bulunduklarını söyledi.

Karadağ’ın verdiği bilgiye göre, Çorum heyetinin Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmede, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine yapılacak yeni diş hastanesi, Yavruturna Sağlık Merkezi’nin yerine yapılacak yeni sağlık merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hastanesi arasında yapılması öngörülen afiliasyon (işbirliği) protokolü, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanı başındaki KYK Yurdu’nun hastaneye devri ve kanser teşhis tedavi merkezi, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve psikiyatri servisinin kurulması hususları görüşüldü.

Çorum heyetinin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığı görüşmede ise Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki KYK yurdunun hastaneye devri, Çorum Belediyesi’nin yaptığı yeni şehir stadı ve spor salonuna mali katkı, mevcut şehir stadı ve müştemilatının durumu istişare edildi.

Çorum heyeti geçmişten gelen mevcut taleplerin durumu hakkında ilgili bakanlara detaylı bilgi verirken, yatırımların bir an önce aktif hale getirilmesini istediler. Sağlık Bakanı ve Gençlik Spor Bakanı ise talepleri tek tek not aldı.

Son Güncelleme: 16.08.2018 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165