'Yerel medyadaki temayül sonuçlarına itibar etmeyin'

Habercim19'un bugünkü temayül yoklamalarına ilişkin yorumu, AK Parti üst düzey yöneticisinin açıklaması ile doğrulanmış oldu.

19 Kasım 2013 Salı 15:57
'Yerel medyadaki temayül sonuçlarına itibar etmeyin'

Habercim 19, bugün AK Parti teşkilat temayülü ile ilgili manipülasyonlara ve bilgi kirliliğine dikkat çekti.

Yorumun mürekkebi kurumadan belediye başkan adaylarının belirlenmesinde en etkin isimler arasında yer alan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş’ın yaygın internet sitelerinde yer alan bir haberi dikkat çekti. AK Parti’nin en yetkili ağzı Ataş da, bilhassa yerel gazetelerde temayül yoklamalarına dair yönlendirmelerin yanlışlığına değinmiş.

İşte o haber;

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, adayların belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarının da tamamlandığını ancak sayım işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

İlk etapta 26-27 Ekim'de 16 büyükşehirde, ardından 9 Kasım'da yeni belirlenen 14 büyükşehirde, 16-17 Kasım'da da 51 ille ilçelerinde temayül yoklamalarının yapıldığını anlatan Ataş, "Muhtemelen bu hafta içerisinde sayım dökümleri biter" dedi.

"Yerel basında yer alan temayül yoklamalarının sonuçlarına itibar edilmesin"

Bazı yerel gazetelerde yayınlanan temayül yoklamalarıyla ilgili sonuçlara da değinen Ataş, bu sonuçlara hiç kimsenin itibar etmemesini istedi. Temayül yoklamalarından torbaların, Genel Merkez'e ulaşmadan, sonuçların yerel basında yer aldığını dile getiren Ataş, şöyle konuştu:

"Bunlar son derece yanlış. Tamamen yönlendirmeye yönelik şeyler. Ne aday adaylarımız buna itibar etsin ne de teşkilatlarımız buna itibar etsin. Tamamen gizlilik içerisinde sayımlar yapılıyor. Sadece Başbakanımız ve üst kurula bu raporlar sunuluyor. Onun için yerel gazetelerde çıkan haberlerin hepsi doğru olmayan haberlerdir. Bunlara itibar edilmemesi gerekir."

Teşkilat temayül yoklamasının tek başına belirleyici kriter olmadığına işaret eden Ataş, "Bu yoklamalar, 3-5 tane kriterden sadece bir tanesidir. Birinci çıkan kişi illa aday olacak diye bir şey söz konusu değil veya sonuncu çıkacak kişi, en az oy alan kişi aday olamaz diye bir kuralımız yok. Bizim sadece buradaki hassasiyetimiz en doğru adayı, en çok oy alacağımız kişiyi, partimizi en iyi temsil edecek kişiyi belirlemek için hassas bir şekilde araştırmalarımızı, incelemelerimizi yapmaya devam ediyoruz ve en doğru kararı vermeye özen gösteriyoruz" ifadesini kullandı.


yorum için http://www.habercim19.com/habercim19-yorum/temayul-oldu-bitti-telasi-gazetecileri-aldi-h7594.html

Son Güncelleme: 19.11.2013 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.