Yerele de başkanlık sistemi geliyor

Yeni sistemle yerel yönetimlerde belediye bürokratları başkanla göreve gelip, başkanla birlikte görevinden ayrılacak.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 14:20
Yerele de başkanlık sistemi geliyor

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nde olduğu gibi, yerel yönetimlerde de belediye üst bürokratları başkanla göreve gelip, başkanla birlikte görevinden ayrılacak.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin tam anlamıyla yürürlüğe gireceği 24 Haziran sonrasında, en büyük reformlardan biri de yerel yönetimlerde gerçekleştirilecek. Mahallî yönetimler de yeni hükûmet sistemine benzer şekilde yapılandırılacak. Üst düzey belediye bürokratları başkanla gelip başkanla gidecek.

Bu arada AK Parti’nin seçim beyannamesinde, yerel yönetimlerle ilgili atılacak adımlarda önemli detaylar yer aldı. Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle uyumlu biçimde yerel yönetimlerde de önemli reformlar gerçekleştirileceğine dikkat çekiliyor.

Haber7

Son Güncelleme: 26.05.2018 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165