‘Yerim sizin demokratlığınızı’

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Mısır’da yaşananlara dikkat çekerek, Avrupa Birliği’nin tutumunu eleştirdi.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 10:38
  ‘Yerim sizin demokratlığınızı’


AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısında konuşan Uslu, AB’nin, millet iradesi ile seçilenlerin silah zoruyla iktidardan uzaklaştırılmasına darbe bile diyemediğini ifade etti.

Türkiye’deki istikrar ortamının Avrupa’yı rahatsız ettiğini aktaran Uslu, Türkiye’yi AB kapısında bekletildiğini hatırlattı. Uslu, Türkiye’nin AB sürecinde Letonya, Litvanya. Estonya muamelesi görmek istemediğini kaydetti.

Kendi kriterleriyle çelişen AB’nin demokrasi kriterinden bahsettiğini dile getiren Uslu, “Hani her ülkenin demokrasi kriterine bakıp da notlar veren AB var ya Mısır’da olana bitene askeri darbeye darbe bile diyemedi. Yerim sizin demokratlığınızı. Silahlı darbeye. Millet iradesi ile seçilmiş olanların silah zoruyla uzaklaştırılmış olmasına darbe diyemeyen AB’nin bize söyleyebileceği ne tek bir söz ve bize verebileceği tek bir ders yoktur. İstikrarın devamı AB’ye ihtiyaç duymaksızın rol model ülke haline getirecek Arap ülkelerinin tamamında Türkiye’yi ibretle ve takdirle takip edilen ülke konumuna gelecek Arap halklarının tümünüz gözü Türkiye’de” diye konuştu.

Uslu, milletin Gezi parkı olaylarının arkasında yatan tezgahı fark ederek prim vermediğini sözlerine ekledi.





Son Güncelleme: 27.07.2013 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.