Yıldırım Şanlıurfa’da

Partisinin Şanlıurfa’da düzenlenen 5. Olağan Kongresi Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’na...

15 Eylül 2014 Pazartesi 12:12
 Yıldırım Şanlıurfa’da


Partisinin Şanlıurfa’da düzenlenen 5. Olağan Kongresi Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ülkenin 2015 seçimlerinden sonra milletin kendi kararı ve azmiyle gerçekleştirebileceği bir anayasaya doğru yol alacağını ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 5. Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısına katıldı. Burada konuşan Soylu, Türkiye'nin son 12 yılda ciddi bir sıçrama gerçekleştirdiğini vurgulayarak, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarında normalleşmeye yönelik çok önemli adımlar atıldığını ifade etti. Çözüm sürecinin devrim niteliğinde olduğunu anlatan Soylu, “Yeni Türkiye için, yeni anayasa hedeflerimiz var. Çözüm sürecinin tam anlamıyla başarıya erdirilme hedeflerimiz var. Yeni Türkiye için ekonomide, demokraside, ilerlemede ikinci sıçramayı gerçekleştirme hedeflerimiz var. Bu hedeflerle Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olma hedefimiz var” dedi.

Soylu, 2015 seçimleri öncesi teşkilatın yenileneceğini, bu yenileme çalışmalarının ise ülkenin yarınları için önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin son 50 yılda yaptığı 2 anayasanın darbe ürünü olduğunu kaydeden Soylu, AK Parti'nin önünde, tarihi bir fırsatın bulunduğunu söyledi. Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk kez bu millet 2015 seçimlerinden sonra vesayetin, darbelerin, oligarşik bürokrasinin değil, tam anlamıyla bu milletin kendi kararı ve azmiyle gerçekleştirebileceği bir yeni anayasaya doğru yol almaktadır. AK Parti'nin en temel sorumluluğu budur. Bu aziz millet, Gezi olaylarına, 17 ve 25 Aralık darbelerine ve AK Parti'ye yapılan bütün iftiralara ve her şeye rağmen direnerek, Mart seçimlerinde 45,5 ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 52 civarında bir oy vererek Türkiye'nin üzerine oynanmak istenen oyunu bozmuştur.”

Soylu, Türkiye'yi gerginleştiren ve yeni Türkiye'nin kodlarıyla çelişen anayasayı değiştirmenin en önemli sorumluluklarından biri olduğunu hatırlatarak, kongrelerin bu açıdan da önemli olduğunu dile getirdi.

Soylu’nun yanı sıra Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa ve çevre il milletvekilleri, parti il, ilçe teşkilat ve belediye başkanları ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantı, basına kapalı olarak sürdürüldü.





İHA

Son Güncelleme: 15.09.2014 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.