Yine Külcü'ye yüklendi

CHP Meclis Üyesi Özgür Kılıç, toplantıda Belediye Başkanı Külcü'yü eleştirdi

03 Ekim 2017 Salı 21:33
Yine Külcü'ye yüklendi

Belediye Meclisi’nde gündem dışı konuşan CHP Meclis Üyesi Özgür Kılıç, Ankara’nın çözmesi gereken sorun olan havaalanından, hastaneden bahsetmeyeceğini, ancak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün  bu konuyu çözmek için Ankara’da siyasi kulislere başladığını düşündüğünü söyledi.


Kılıç, “Mübarek Muharrem Ayı’nın tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni ederek söze başlayan Kılıç, “ Peygamber Efendimizin boynundan öpüp kokladığı torunu Hz. Hüseyin’in başını kesen yezide lanet olsun. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan her türlü şer odaklarına da lanet olsun.” dedi.


Konuşmasında havaalanından, hastaneden bahsetmeyeceğini, çünkü bu konuların Belediye Meclisinden daha çok Sayın Vekillerin ve Sayın İl Başkanlarının Ankara’da çözmesi gereken bir konu olduğunu belirten Kılıç, “Eminim ki Sayın Belediye Başkanımız bu konuyu çözmek için Ankara’da siyasi kulislere başlamıştır.” diye konuştu.


Başkan Külcü’nün ikinci görev döneminin sonuna doğru Bahçelievler Mahallesi’nde başlattığı alt yapı çalışmalarını ironi yaparak eleştiren Kılıç, “Sayın Başkanımızı, iki dönemdir başkanlığında unuttuğu Bahçelievler mahallesinde, son günlerde yaptığı eksik olan yatırımlardan dolayı tebrik etmek isterim. Lakin merak ediyorum; 
Sayın Külcü bu yatırımları yapmak için aile büyüklerinden birisini rüyasında mı gördü, yoksa CHP’den aday olmayı mı düşünüyor? Hangisi olursa olsun Biz Bahçelievler sakinleri olarak memnun olduk. Yüzünü bir de Nadık, Çoraklık ve Lozan’a çevirirse çok mutlu oluruz.  Çok net söylemek istiyorum. Anlaşılır bir dille söylemek istiyorum. Siyaset dışında söylemek istiyorum.  Sülüklü Çeşmesi’ne yapılan Kültür Evi’nin ismine yakışır olmasını, Buhara Kültür Evi’nin benzeri olmasını, spor alanlarının ve kültürel etkinliklerin yapıldığı bir yer olmasını istiyoruz. Cenaze hizmetlerinin yapıldığı bir Kültür Vvi istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın sivil toplum kuruluşları ve kanat önderleri ile yaptığı toplantıya değinen Kılıç, şöyle dedi; “Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki, yaşadığımız 21. yüzyılda gazetelerde okuduğumda Belediye Meclis üyelerinin ve teknik oda başkanlarının çağrılmadığı, şehrimize gelen devlet büyüklerimizin toplantılarına STK’lar ve Kanaat Önderleri adı altında kişiler katılmaktadır. Bu kanaat önderleri denilen kişilerin başkanlıkları, temsilcilikleri, vakıfları veya başka vasıfları var mıdır? Merak ediyorum. Son olarak eklemek istiyorum ki, görev süremizin bitmesine kalan bu son 1,5 yılda, gelin bütün kararları iktidar edasıyla tek başınıza değil, Çorum’un siyasi, etnik, kültürel kaynaşmış yapısına yakışır şekilde, ortaklaşa alalım. Bizler Belediye Meclis Üyesi olurken bu hayallerle Meclise girmiştik. Ve Korkmayın, hiçbir şey kaybetmezsiniz. Emin olun daha güçlü bir Çorum oluruz.”





Son Güncelleme: 03.10.2017 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.