‘Yozgat’a bakıp Çorum’u küçümsemeyin’

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, İl Genel Meclis Başkanı...

26 Ocak 2015 Pazartesi 15:38
 ‘Yozgat’a bakıp Çorum’u küçümsemeyin’


AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.


AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın da katıldığı ziyaretlerde, hükümet çalışmaları ve yerel yatırımlar hakkında bilgi veren Milletvekili Salim Uslu, gündemde yer alan konulara ilişkin de değerlendirmeler yaptı.


‘Yozgat’a bakıp kendimizi küçümsemeyelim’


Yozgat ve Amasya karşılaştırılması yaparak Çorum’un küçümsenmemesi gerektiğini belirten Uslu, “Yozgat’a ya da Amasya’ya bakıp kendimizi küçümsemenin bir faydası yok. Eksikleri elbette söyleyeceğiz. 4 yıllık dönemimizin her gününün dolu dolu ve yoğun geçtiği konusunda ben iddialıyım. Çorum’a önemli hizmet ve yatırımlar kazandırdık.”


‘Vatandaş direndi’


Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Çorum’daki kamu yatırımları ile ilgili sohbet eden Salim Uslu, Hitit Üniversitesi’nin kampus meselesi ile ilgili olarak, “Vatandaş vermemek için direndi, belediye ve hazine arazi tahsis ederek bu sorunu çözdü.” dedi.


‘Yönetimlerin yerinden planlanması esastır’


İl Genel meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’yı ziyaretinde, yerel meclislerin önemine ve yerel planlamaların gereğine vurgu yapan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, konuya ilişkin sözlerinde şunları söyledi; “Okulsuz köye lojman, camisiz köye minare planlaması yapılmamalı. Bayat’ın köyünün yolunu, Ankara’dan masa başından planlamak. Bölge insanını sorunlarının çözüldüğü anlamı taşımaz. Yerel meclislerimize daha büyük yetkiler sağlanmalı. Daha etkin ve erimli çalışmayı sağlamalıyız.”


‘Hastanenin Mayıs 2015’te teslim edilmesi lazımdı’


“Normalde hastanenin Mayıs 2015’te teslim edilmesi lazam. Bunu Ankara’dan değil de buradan planlamış olsak, kimin sorumluluğu var? Kim eksik yaptı sorgulaması ve hesap verilebilirliği daha mümkündür. Siyasetçi nasıl ki hizmetleri ve performansı yönünden seçimlerde halka hesap veriyorsa, bürokrasinin de performans kriterleri bakımından hesap verebilirliği olmalı. Kamu hizmetlerinin ciddi bir şekilde kaliteye ihtiyacı var.”


‘Çorum’a 200 kişilik TYÇ kadrosu’


“Çorum’a 200 kişilik daha Toplum Yararına Çalışma Kadrosu geldi. 52 kişi Milli Eğitim hizmetlerinde çalışacak ve geri kalan 148 kişinin de İl Özel İdaresi bünyesinde köylere götürülen hizmetler için çalışmasını önerdik. 2012 yılından itibaren Çorum’da 4 bin kişiye toplam 28 milyon TL’lik kaynak sağlanırken, 2014 yılında 1405 kişiye 12 milyon TL’lik kaynak kullanıldı. Yeni işe başlayacak olan 200 kişinin bir yıllık Çorum’a ekonomik katkısı ise 1,2 milyon TL olacak.”


‘Anadolu sermayesinin gelişimi etkileme gücü var’


MÜSİAD ziyaretinde, iş adamlarının bir araya gelerek kurduğu yapıların önemine değinen Salim Uslu, bunlar içerisinde Anadolu sermayesinin farklı bir önemi ve tavrının bulunduğuna dikkat çekti. Uslu şunları ifade etti; “MÜSİAD’ın Türkiye’de Anadolu sermayesini temsil ediyor olmasından dolayı önemi çok büyük. Anadolu sermayesinin değişim ve gelişimi etkileme gücü var. İstanbul sermayesi, işgal döneminde tavrını memleketten yana koymamıştır. Tercihlerini işgalcilerden yana kullanmıştır. Bu tarihi bir vakıadır. Bizim Türkiye’nin geleceği için kaygılanan yapılara ihtiyacımız var.”


‘Tek başına kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz’


“Siyasi partiler ya da iş adamlarının bir araya gelerek kurdukları yapılar birbirlerinin alternatifi ya da rakibi değildir. Tek başına kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz. Biz hep beraber diyenlerdeniz. Dünya halen küresel krizin etkisinden kurtulamadı. Türkiye hâlâ yatırım açısından cazip bir ülkedir. Genç arkadaşlarımızın girişimciliği bizi umutlandırıyor.”


‘Demiryolu projesine sadece Çorum’dan tren geçecek diye bakamayız’


“Demiryolunun Çorum’dan geçecek olması, sadece Çorum’dan tren geçecek diye bakılabilecek kadar küçük bir proje değildir. İki hatlı olarak inşa edilecek olan demiryolumuzdan hem hızlı tren hem de yük treni geçecek. Çorum’un Kuzey ve Güney aksından Türkiye’ye bağlanması anlamı taşıyan proje ayrıca Rusya ile yapılan Feritren Projesi kapsamında büyük bir değer taşıyor. Rusya-Mersin bağlantısının Çorum’dan geçiyor olması ticari ve siyasi açıdan Çorum’a önemli kazanımlar sağlayacak. 160 kilometrelik tren yolu, ayrıca bölge barışına da ciddi katkılar sağlayacak bir stratejik önem içeriyor.”


‘Yozgat’a bakıp kendimizi küçümsemeyelim’


“Yozgat’a ya da Amasya’ya bakıp kendimizi küçümsemenin bir faydası yok. Eksikleri elbette söyleyeceğiz. 4 yıllık dönemimizin her gününün dolu dolu ve yoğun geçtiği konusunda ben iddialıyım. Çorum’a önemli hizmet ve yatırımlar kazandırdık.”



Son Güncelleme: 26.01.2015 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165