135 bin TL ödüllü Çorum güreşleri başlıyor

Çorum Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği yağlı güreşleri bu sene 27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirecek.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 14:25
 135 bin TL ödüllü Çorum güreşleri başlıyor


Çorum Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği yağlı güreşleri bu sene 27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirecek. Nazmi Avluca Spor Tesisleri'ndeki yağlı güreş müsabakaları saat 10.00’da başlayacak.

Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, 2016 Yağlı Güreş Müsabakaları için tüm hazırlıklarının tamamlayan Çorum Belediyesi, başta Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara olmak üzere Serhat Balcı, Abdullah Göngör,, Salih Erinç, Murat Gençtürk, Ünal Karaman, Ahmet Selbes gibi 43 başpehlivan Çorum er meydanında Çorumlu güreş severlerle buluşacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl düzenledikleri yağlı güreşlere Çorumlu güreş severlerin yanı sıra civar illerden gelenlerin de büyük ilgi gösterdiğini, bu nedenle de her yıl geleneksel olarak yağlı güreş şampiyonası düzenlediklerini söyledi. Düzenledikleri güreş şampiyonalarına Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarını davet ettiklerini ve pehlivanların seyircilere adeta güreş ziyafeti sunduğunu kaydeden Başkan Külcü, “Geçmiş yıllarda düzenlediğimiz şampiyonlarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin tanınmış güreşçilerini Çorum’a getireceğiz. Çorum Belediyesi olarak ata sporumuz olan güreşe gereken önemi veriyor ve güreş sporuna önemli destekler sağlıyoruz.” dedi.

Çorum Belediyespor bünyesinde kurulan güreş takımı ile birlikte Çorum güreşinin ve güreşçilerinin Türk güreşinde ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum Belediyesi Güreş takımımız Türkiye’de ve dünyada önemli başarılara imza atarak bizleri en güzel şekilde temsil etmektedirler” dedi.

Başkan Külcü, 27 Ağustos Cumartesi günü geleneksel yağlı güreşlerin 14 boyda gerçekleştirileceğini ve 500’den fazla pehlivanın er meydanında ter dökeceğini kaydetti.

Başpehlivanlık için 43, büyük orta güreşleri için 45 pehlivan, başaltında 32 pehlivan olmak üzere birbirinden zorlu müsabakaların yaşanacağına inandığını belirterek “Geleneksel Yağlı Güreşlerde bu yıl toplam ödülümüz 135 bin TL olacak. Tüm Çorum halkımızı geleneksel yağlı güreşlerimize davet ediyorum.” dedi.

Geleneksel Yağlı güreşlerin tertip heyetinde Belediyespor Kulüp Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Özler, İsmail Akgöz, Abdullah Gözübüyüklü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke yer alıyor.


Son Güncelleme: 22.08.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.