2. ve 3. Lig takımları maçlara çıkmayacak

TFF 2. ve 3. Lig takımları gelecek hafta Spor Toto'yu protestoya hazırlanıyor.

04 Aralık 2017 Pazartesi 19:34
2. ve 3. Lig takımları maçlara çıkmayacak

TFF 2. ve 3. Lig'de yer alan 90 takım, gelecek hafta oynanacak müsabakalarda Spor Toto Teşkilatı'nı protesto etmeye hazırlanıyor.

Mali açıdan birçok takımın sıkıntı içinde bulunduğu TFF 2. ve 3. Lig'de yer alan 90 takım, devrim niteliğinde bir karar aldı. Spor Toto Teşkilatı'nın her sezon kulüplere yaptığı ödemeyi bu sezon düşürdüğünü gerekçe gösteren kulüpler, bu duruma tepki göstermeye hazırlanıyor. 6 Aralık Çarşamba günü bir araya gelecek olan kulüp başkanları, toplantıdan çıkacak karara göre bazı yaptırımlar uygulayacak. Bu bağlamda 90 kulübün başkanlarının iki tür karar alabileceği konuşuluyor. İlk ihtimal olarak bu kulüpler önümüzdeki hafta oynanacak maçlara çıkmayacak ve tepkisini böyle gösterecek. Bir diğer ihtimale göre de; futbolcular, müsabakalar için sahadaki yerlerini alacak ancak karşılaşmaların başlama düdüğünden sonra 1 dakika hareketsiz kalacak.
Yaşanan gelişme ile ilgili 6 Aralık Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilecek toplantının ardından 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Cengiz Günaydın önderliğinde bir basın açıklaması yapılacak.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ BİR KARAR ALMAK İÇİN ANKARA'DA TOPLANACAĞIZ"
TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile Ottocool Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, "Kulüplerin tamamı 6'ncı haftadan sonra 500 bin TL gelir kaybına uğradı" dedi.

TFF 2'nci ve 3'üncü Lig Kulüpler Birliği ile Ottocool Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, DHA'ya yaptığı açıklamada, 2'nci ve 3'üncü Lig'de yer alan kulüplerin Spor Toto'nun desteğini çekmesi ile 500 bin TL gelir kaybına uğradığını ifade etti.

2. ve 3. Lig kulüplerinin Spor Toto'dan gelen paralar ile ayakta durduğunu belirten Başkan Günaydın, "Bunun da bizde bir standardı var. İddaa'ya 2. Lig kulübü 28 kere girer 1 senede, 3. Lig takımları da 18 kere girer. Lig devam ederken 6'ncı haftada Spor Toto dedi ki; 'ben tasarrufa gittim ve sizi bundan sonra 28 kere yerine 18 kere alacağım, 18 aldığımı da 11 maç alacağım.' Bir anda kulüplerin tamamı 6'ncı haftadan sonra 500 bin TL gelir kaybına uğradı. O ligde yer alan kulüpler nasılsa Spor Toto'dan para gelecek diye senedini çekini yazdı. Ondan sonra da iş bir anda açığa düştü şu anda kulüpler isyanda. Kulüpler maça çıkmak istemiyorlar. Biz de çarşamba günü toplanıp maçlara çıkıp çıkmama için bir karar alacağız. Şu anda alınan bir karar yok ama çarşamba günü bir karar almak için Ankara'da toplanacağız" diye konuştu.

SPOR TOTO'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu, kulüplere isim haklarının ödenmediği ya da ödenmeyeceği şeklindeki söylentilere açıklık getirdi. Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatı'nın kulüplere ödediği isim hakkının bu sene de aynı şekilde ödeneceği açıklarken, önemli bir bilgi daha verdi. Kasapoğlu, "2. Lig küluplerinin her birine 200 bin TL, 3. Lig kulüplerine ise 100'er bin TL ekstra ödeme yaptık" dedi.

Sezon başında bu rakamların kulüplere ödendiğini belirten Muharrem Kasapoğlu, "Şunu da belirteyim ki bu yılın sonunda yine kulüplere isim haklarını ödeyeceğiz. Yani yine hak ettikleri rakamları almış olacaklar. Bunları ben TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın ile de görüştüm. Maçlara çıkmama kararı diye bir şey yok diyor. Biz yine de çarşamba günü kulüp temsilcileri ile bu konuyu görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 04.12.2017 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.