21 branşta yaz okulu

Çorum Belediyesi Yaz Okulları törenle açıldı

04 Temmuz 2018 Çarşamba 02:13
21 branşta yaz okulu

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Spor Okulları’nın açılış töreni dün gerçekleştirildi.

 18 Haziran’da başlayan kayıtlarla birlikte kurslar resmen başlamış oldu. Törene Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Yaz Spor Okulları’nda yüzmeden bowlinge, masa tenisinden voleybola, futboldan, halk oyunlarına; uzak doğu sporlarından, salon sporlarına kadartoplam 21 branşta eğitim verildiği belirtildi.

'FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRİN'

Belediye Başkanı Zeki Gül, programda yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Evlatlarımız ilgi duydukları, yetenekleri olduğuna inandıkları spor branşında kurslarımızda eğitim görmeye başladılar. Bu yıl Yaz Spor Okullarımızda 21 branş var. Yaz Spor Okullarımız yüzmeden bowlinge, masa tenisinden voleybola, futboldan, halk oyunlarına; uzak doğu sporlarından, salon sporlarına kadar 4 yıldır düzenlediğimiz, bir eğitim programı. Gençlerimizin birçok spor branşıyla tanıştığı bu kapsamlı etkinliğin ilkini 2015 yılında, 18 branşta 1166 öğrencimizle açmıştık. Geçtiğimiz yıl 4137 evladımız kültür merkezlerimizde yaz okullarımıza katıldı. 2101 evladımız da Yaz Spor Okullarımıza kaydoldu. Toplamda 6238 evladımız kültür, sanat, temel dini bilgiler, spor kurslarımıza katıldı.

Bu yıl yine aynı şekilde gençlik merkezlerimizde, buhara kültür merkezimizde, spor işleri müdürlüğümüze bağlı tesislerde öğrencilerimiz akademik kurslarımıza, ilgi ve yetenek kurslarımıza kaydolup, faaliyetlerine devam ediyorlar. Gençlik ve Kültür Merkezlerimizde 4786 evladımız eğitim faaliyetlerimize, kurslarımıza katılıyor. Spor Kurslarımızda 2264 evladımız var. Akademik kurslar, kültür ve sanat kursları ve spor kurslarımıza toplamda 7050 evladımız devam ediyor.

Açılış programı vesilesiyle gençlik merkezlerimizdeki ve spor tesislerimizdeki kurslarımıza katılan tüm evlatlarımıza başarılar temenni ediyorum.  Gençlerimize eğitim hayatlarında da üstün başarılar diliyorum. Allah velilerimizin de, öğrencilerimizin de emeklerini zayi etmesin. Evlatlarımızın en iyi şekilde eğitim almasına, kişisel gelişimine destek olan yeteneklerini geliştirmesine; ailesine, devletine, milletine faydalı bir insan olmasını istiyoruz.

Nasıl ki; bir anne ve babanın hayatındaki en önemli hedef evladının en iyi şekilde yetiştirmesi ise, biz de Çorum Belediyesi olarak bu kutlu hedefi sahipleniyoruz. Bu hedefe uygun faaliyetlerle çocuklarımıza, gençlerimize kapsamlı bir eğitim hizmeti veriyoruz. Mahallerimizde bulunan Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimizde, Gençlik Merkezlerimizde, okullarımızda eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birçok ortak eğitim- öğretim faaliyeti yürütüyoruz.

Geçtiğimiz Cuma günü Milli Eğitim Müsteşarımız, Doçent Doktor Yusuf Tekin Beyi Ankara’da ziyaret ettik.  Eğitim alanında yapmış olduğumuz yatırımlarla ilgili bilgi verdik. Eğitime, kültüre, spora, sanata, spora çok kapsamlı yatırımlarımız var. Onlar hakkında kendilerine bilgi verdik. Müsteşarımız, yatırımlarımızdan ötürü Belediyemize şükranlarını bildirdi. Bizleri gururlandıran hizmetler. Ama daha önemlisi, bu memleketin çocukları, bu memleketin evlatları için gerekli çalışmalar, gerekli yatırımlar.

Sadece Milli Eğitim Müdürlüğümüze yaptığımız işler; 70 milyon 500 bin TL’ye yaklaştı. Kültür merkezlerimiz, engelli eğitim merkezimiz, kültür – sanat faaliyetlerimiz, bu rakamın dışında. Bunları da eklediğimizde ortaya devasa bir yatırım ortaya çıkıyor. Hepsi de gençlerimiz ve evlatlarımız, insanlarımız için. Özellikle gençler sizlere söylemek istediğim bir şey var. Yaz aylarında yapabileceğiniz en doğru faaliyeti yapıyorsunuz. Sadece bir spor faaliyeti olarak görmüyoruz bu kurslarımızı.

Aynı zamanda da bir eğitim faaliyeti olarak görüyoruz. Sizler de öyle bakın. Ve hocalarınızdan olabildiği kadar yararlanmaya bakın. Sonraki dönemlerinizde 'iyi ki yapmışım' diyebileceğiniz, çalışmalar olduğunu daha net bir şekilde göreceksiniz. Bu sportif faaliyetler; ilgi alanlarınızı belirlemek, yeteneklerinizi geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek adına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu kararınızdan dolayı sizleri yürekten tebrik ediyorum. Bu kurslara katılmakla kendinize de iyilik yapıyorsunuz. İnşallah buralarda öğrendikleriniz, gelişiminiz, tercihleriniz hayatınızda büyük başarıların temellerini atacak ve büyük başarılara vesile olacaktır.

Velilerimiz çocuklarını bizlere emanet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin Tesisler Müdürlüğümüzde verilen yaz kurslarından, Spor İşleri Müdürlüğümüze bağlı tesislerde verilen yaz spor okullarından en iyi şekilde istifade edebilmeleri için gerekli özeni göstereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Yaz tatili döneminde, yavrularımızı kayıt yaptırdığı spor branşlarında eğitilmiş bir sporcu olarak sizlere teslim edeceğiz.Yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olacaklar. Kurban Bayramından önce de kurslarımızı tamamlayacağız.

Bunların hepsi bir imkândır. Sizlere sunulan bu imkânları en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Belediye olarak sizlerin eğitimi için, kendinizi geliştirmeniz için, hangi konuda nasıl bir ihtiyacınız varsa bunları karşılamaya yönelik azami bir gayret sarf ettiğimizi bilmenizi isterim. Hemşehrilerimizi ilgilendiren, şehrimizdeki yaşam kalitesini artıran tüm alanlarda bir çalışmamız var. Bunlara da devam ediyoruz. Ama özellikle gençlerimize, gençliğimizle ilgili faaliyetlere ayrı bir özen gösteriyoruz. Çorum Belediyesi olarak, evlatlarımızın gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.