ASGD yönetimi güven tazeledi

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği 10. Olağan Büyük Genel Kurulu yapıldı.

24 Ağustos 2014 Pazar 16:35
 ASGD yönetimi güven tazeledi


Anadolu Spor Gazetecileri Derneği 10. Olağan Büyük Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gerçekleşen kongrede İbrahim Erdoğan’ın genel başkanlığındaki yönetim kurulu güven tazeledi. 

Türkiye genelinde teşkilatı olan ve Türkiye’nin en geniş katılımlı meslek kuruluşlarının başında gelen Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, 10. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Merkezi Bursa’da bulunan ASGD’nin, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’in de katıldığı kongresinde, İbrahim Erdoğan genel başkanlığındaki Yönetim Kurulu güven tazeleyerek üç yıllığına oy birliği ile yeniden göreve getirildi.

Tek listeyle girilen seçimlerde İbrahim Erdoğan’ın genel başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yılmaz Karaca (Bursa), Ömer Faruk Çiftçi (Bursa), Ali Fikri Aşık (Sakarya), Orhan Balcı (Kocaeli), Yavuz Navruz (Kayseri), Arif Basri Baş (Adana), Semih Gülen (Karabük), Muharrem Esen (Eskişehir), Oktay Öztürk (Samsun), Okan Ateş (Çorum), Cengiz Güneş (Balıkesir), Akif Çelik (Malatya), Orhan Kızılarslan (Gaziantep), Mesut Yıldız (Bursa) Genel Kurul’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine de İbrahim Erdoğan, Ömer Faruk Çiftçi, İbrahim Bursalı ve Yüksel Baysal seçildi.

ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, akreditasyon ile ilgili verilen mücadelede somut bir sonuca ulaşıldığını, uygulamayla ilgili problemlerin takipçisi olunmaya devam edileceğini ama artık ASGD’nin öncelikli misyonunu değişmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “ASGD bundan böyle daha çok, gazetecilik mesleğinin gelişim ve değişimine katkı koyacak etkinliklerin öncüsü olacaktır. Anadolu’daki meslektaşlarımızın genel kurulumuza ülkemizin dört bir yanından yüksek oranda katılım göstermesi, aidiyet ruhunun ne denli sağlam olduğunu da ortaya koyuyor” dedi.

Genel Kurula konuk olarak katılan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de, ASGD’nin Türkiye genelinde güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Derneğin fair play ruhunun geliştirilmesine katkı sağlamaya yönelik amaç ve hedefleri takdire şayandır. Toplumsal uzlaşı, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesi için de bu anlayışın yaygınlaştırılması gereklidir” şeklinde konuştu. Erdemir, TBMM'de yaş ortalamasının yüksek olduğunu bununla birlikte spor yapan milletvekili sayısının da azınlıkta kaldığını söyledi. Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini ve basın sektörünün de sıkıntılar içinde bulunduğunu dile getirdi.




İHA

Son Güncelleme: 24.08.2014 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.