Başpehlivanlar Çorum’da mücadele edecek

135 bin TL ödüllü büyük güreş

24 Ağustos 2017 Perşembe 16:14
Başpehlivanlar Çorum’da mücadele edecek

Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş müsabakaları bu sene 26 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Nazmi Avluca Spor Kompleksindeki mücadeleler saat10.00’da başlayacak. 


Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşlere bu yıl da çok sayıda başpehlivanın katılacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumlu güreşseverleri Anadolu’nun kırk pınarı diyen Başkan Külcü, yapılacak olan güreşlere tüm Çorum halkını davet etti.


Çorum güreşinin ve Çorumlu güreşçilerin Tük güreşinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Külcü, Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu çok sayıda güreşçinin Çorum’dan yetiştiğini kaydetti. Güreşlerin toplam 135 bin TL ödüllü olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak bizlerde ata sporumuza bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Güreşte yeni şampiyonlar yetiştirmek için Mevlana Spor Salonumuzun içerisinde modern güreş eğitim merkezi açtık. Çocuklarımız küçük yaşlarda burada ata sporumuzu öğrenmeye başlıyor. Gençlerimiz ise şampiyonalara burada en güzel şekilde hazırlanıyor. Ata sporuma desteğimiz artarak devam edecek.” dedi.


Güreşlerin Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yönetmeliği esaslarına uygun olarak gerçekleştirileceğinin hatırlatan Başkan Külcü, “ Güreşlerimiz baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak, tozkoparan, teşvik-1, teşvik-2, minik-1 boy ve minik-2 boy olmak üzere 14 kategoride yapılacak. Toplam 135 bin TL para ödülü dağıtacağız.
 Tüm hemşehrilerimizi yağlı güreşlerimize davet ediyoruz.”dedi. 


Son Güncelleme: 24.08.2017 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nurettin karakaya 2017-08-24 19:09:47

başkanım güreş için herşeyi yaptınıza allah senden razı olsun. birde bu güreşleri tv19 dan canlı yayınlatırsanız cümle alem seyreder.