Bisiklet sürdü, bir de çağrı yaptı

Belediye Başkanı Gül, Mehmetçik Parkı’nda Bisikletli Çocuklar etkinliğine katıldı

20 Eylül 2018 Perşembe 11:58
Bisiklet sürdü, bir de çağrı yaptı

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Mehmetçik Parkı’nda Bisikletli Çocuklar etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin, daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik öncesinde çocuklar ve velilerle sohbet eden Belediye Başkanı Zeki Gül, kendisine iletilen talepleri de dinledi. Etkinliğe katılan çocuklarla birlikte Mehmetçik Parkında bisiklet süren Belediye Başkanı Zeki Gül, etkinlik öncesinde açıklamalarda bulundu. Avrupa hareketlilik Haftası’nın 17 yıldır kutlandığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, şehirlerde bisikletle ulaşım gibi alternatif ulaşımlara vatandaşların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Gül, şöyle dedi; “Ülkemizde, Avrupa Birliği Delegasyonu, Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla 17 yıldır Avrupa Hareketlilik haftası kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi Hareketlilik Haftası Avrupa'daki etkinliklerle eşzamanlı olarak 16 - 22 Eylül 2018 tarihleri arasında yapıyor.  Bu tarihlerde yerel yönetimler olarak belediyelerimiz kendi şehir merkezlerinde motorize trafiğin daha kullanımı, alternatif araçların kullanımının teşviki gibi konularda bir dizi etkinlik yapıyorlar. Türkiye’de nüfusun büyük çoğunluğu şehirlerde yaşıyor. Şehirlerin yönetiminden, gelişiminden, şehirde yaşayan insanların refahından da büyük ölçüde Belediyeler sorumlu. Belediyelerin vatandaşlarına verdiği hizmetler ne kadar kaliteli ve çeşitliyse oradaki yaşam da daha konforlu oluyor. Şehirlerdeki nüfusun fazlalığından dolayı da ulaşım konusunda, ulaşım hizmetlerinin yoğunluğu neticesinde çevresel bir takım sorunlar ortaya çıkıyor.  Tabi bu ulaşım hizmetleri neticesinde ortaya çıkan sorunları çözmek, özellikle çevre kirliliği gibi sorunları ortadan kaldırmak büyük ölçüde belediyelerin sorumluluğunda. Böyle bir durumda, Belediyelerin ulaşımla ilgili çalışmaları, yatırımları, hizmetleri çok önemli. Mobilize ulaşımdan ziyade şehir merkezlerinde bisikletle ulaşım gibi alternatif ulaşımları teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

1372 METRE BİSİKLET YOLU YAPTIK

Vatandaşları bisiklet kullanmalarına teşvik etmek için şehrin bazı noktalarında bisiklet yolu yaptıklarını bazı bölgelerde ise yeni çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gül, “Buharaevler Mahallesi’nde Dr. İlhan Gürel Caddesi’nin Mehmetçik Parkı’ndan başlayarak Silimkent kavşağına kadar olan bölümde standartlara uygun 1372 metre uzunluğunda bisiklet yolu yaptık. Yine Akşemseddin Caddesi’nde bisiklet yolu çalışması yaptık. Şehrimizde sporu ve hareket etmeyi teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz yıl gençlik merkezlerimizde yaz spor okullarımıza devam eden ve başarılı olan öğrencilerimize bisiklet hediye ettik. Düzenlediğimiz, cami çocukları spor şöleninde ve diğer spor faaliyetlerinde, gençlerimize yönelik düzenlediğimiz spor faaliyetlerinde, evlatlarımıza bisiklet hediye ediyoruz” dedi.

MODERN YAŞAMIN SIKINTILARINDAN UZAKLAŞTIRMAK...

Çorum’da spor yatırımlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Gül “Bu faaliyetlerin asıl amacı, hareketsizlikle mücadele etmek. Bu alanda bir farkındalık ortaya koymak. Modern yaşamın olumsuz etkilerinden insanlarımızı mümkün mertebe kurtarmak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Şehrimizde özellikle yaptığımız sportif yatırımların temelinde de bu anlayış yatıyor. Hemşehrilerimize rahatlıkla spor yapabilecekleri imkânları sağlamak, özellikle de gençlerimizi ilgi duydukları, yetenekleri olduklarına inandıkları spor branşlarında spora teşvik etmek amacıyla spor yatırımları yapıyoruz. Mahalle spor salonları inşa ediyoruz. Masa Tenisi Eğitim Merkezi inşa ettik. Gençlik merkezlerimizde gençlerimiz birçok branşta spor yapma imkânına sahip. Yine parklarımızda, yeşil alanlarımızda spor yapılabilecek alanlar oluşturuyoruz. 2002 yılından beri düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında halk sağlığını ve insanlarımızın yaşam kalitesini iyileştirmek, hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliklere Belediye olarak destek veriyoruz. Gerek, insanlarımızın yaşam konforunu artırmak, hareketlilik konusunda farkındalık oluşturmak, çevre kirliliğinin önlenmesi gibi hayati konularda belediyelerimizle fikir alış verişinde bunuluyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftasının, bu hafta yapılan etkinliklerin şehrimize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 20.09.2018 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
try 2018-09-20 14:38:13

Bisiklet yolu yapılmış tamam da niye bisiklet yolunda sürmüyorlar bisikletleri de tartar zeminde sürüyolar. normalde yasak değil mi tartar zemin zarar görmez mi?

Avatar
Kırgın akp li 2018-09-21 06:45:56

Syn başkan kask takmamış örnek bir davranış sergilemesi lazım ki gençler de ondan örnek alarak o davranışı sergilesin

Avatar
Çorum'a Bisiklet Yolu 2018-09-20 13:58:09

Belediye Başkanımızdan radikal bir karar almasını Gazi ve İnönü Caddesinin park için ayrılan bir şeridini Bisiklet yolu yapmalı yoksa görüntüden başka. Bir işe yaramaz

Avatar
Hani bisiklet yolu? 2018-09-21 09:15:48

1-2 km bisikleti yolu yapıp haydi bisiklete binin denir mi? Ne kadar komik. Bir kişi bisikletine binip işine gitmek ister, alışverişe gitmek ister. Çocuk mu kandırıyorsunuz 1375 metre içinde dön dur. İnsan bunu söylerken utanır.

banner165