Bize çok ağır beddua etmişler

Elvan Yılmaz, Çorum Belediyespor'un bugün Muğlaspor ile oynadığı ilk maçı yorumladı...

02 Eylül 2018 Pazar 23:12
Bize çok ağır beddua etmişler

Yazıya başlamadan önce hemen şunu belirteyim. Gazeteci amigo değildir, gazeteci gördüğünü, o konu hakkındaki tecrübelerini ve bilgisini yazar.

Hz İsa’ya inen kutsal İncil okumaya yeni başlamış birine, “Adam kitabın sonunda ölüyor”, derseniz kesin yanınızdan uzaklaşır. Sekter tutum sergileyip, kabullenemez,  duymak istemez. Ama kitap bittikten sonra size karşı durumu yumuşar.

Bir elmanın ağaçtan düşüşüne milyonlarca insan şahit olmuştur. Ama sadece Newton o elmanın ağaçtan neden ve nasıl düştüğünü sorgulamıştır.

Peki, bütün bunları neden anlatıyorum?

Çorum Belediyespor’un durumu eski Yunan’daki Sisyphus efsanesine benziyor. Bütün ömrümüz, kayayı ittire ittire tepenin zirvesine taşımakla geçti. Tam zirveye ulaşacağımız sırada, kaya yuvarlandı. Hadi baştan, yenisine bakalım.

Başarısızlığın tecrübesi olmaz, hele ki, yıllarca tekrarlanan başarısızlığın hiç olmaz. Tecrübe; Hayatın, sana kel kaldıktan sonra eline tarak vermesidir.

Muğlaspor, maçını izlerken, bu sefer tek fark, koca kayayı tepenin üzerine taşımak için ne vaktimizin ne de mecalimizin kaldığını, bir kez daha denek bir sezon geçeceğini hissettim.

Belediyespor’a  ‘iyi’ diyebilmek gelecekle ilgili iyi şeyler söyleyebilmek hakeza Erbaaspor maçını da dâhil edince dört yapraklı yonca bulmak kadar zorlaşıyor. Sorun var. Sorun ise şampuan reklamındaki Neşe’nin kepek sorununa benzemiyor.

Yıllardır paradoks üretemeyenler bu şehrin futbol kalitesini bir üst basamağa yükseltemiyor.

Ancak, birde her şeyin iyi gittiğini düşündüğünü söyleyen bir kesim mevcut. Aslında iyi bir durumda değiller, travmaları derin.

Hastalık bünyeyi terk etmedi. ‘İyi’ diyerek, yürek soğutuyorlar.

Konuyu bir de şöyle anlatalım.

‘Birer kız çocuğu sahibi iki aile bir gün misafirlikte sohbete başlamışlar. – Eee sizin kızdan naber? -Valla işte ne olsun biliyorsunuz, işe girdi geçen sene. Başını kaşıyacak vakti yok. İlk başlarda geceleri fazla mesai yapıyordu. Sonra hafta sonları da çalışmaya başladı. Patronu çok sevmiş, her işi ona veriyormuş. Derken Ankara seyahatleri başladı. Bizimki çanta sekreter gibi patron nereye o oraya. Sonra Paris seyahatleri filan en sonunda bu iş böyle olmayacak dediler, patronu ev tuttu. Şimdilerde deli gibi çalışıyor evladım.”

Ve kendi kızını anlatan adam diğer babaya sorar: Ee, peki sizinki ne âlemde? -Valla bizim kız da kötü yola düştü, ama ben sizin kadar güzel anlatamıyorum.’

Babaların, anlatım tarzı yukarıdaki hikaye gibi farklı olsa da, sonucun gidiş yeri aynıdır. Biri yürek soğutarak anlatıyor, bir diğeri direk közünü açığa vuruyor.

Cassandra Sendromu, başkaları tarafından inanılmayan, sonrasında gerçekleşerek insanları şaşırtan kötü ve üzücü olaylar için kullanılan bir terimdir.

Cassandra, mitolojide geleceği gören ancak bu gördüklerine başkalarını inandıramadığı için lânetlenen bir karakter…

Bugün psikolojide “Cassandra Sendromu” diye adlandırılan durum ise kişisel algısı yüksek olduğundan diğerlerinin göremediği acıları üzerine alan, bunun neticesinde fiziksel ve duygusal acılar çeken bireyler için kullanılmaktadır.

Yıllardır yazıp çizerim, uyarırım, tenkit ederim. Olacakları, bu işin sonunu nereye gideceğini söylemeye çalışırım. Ancak gördüklerimi, kişilerin lapsuslarını kendilerine ve başkalarına inandıramadığım için tepki alırım.

Şunu bilmezler. Sizi eleştirenlerden korkmayın, dinleyin. Her söylediğinize doğru diyen, kafa sallayan, yalakalık yapanlardan, doğruyu yazıp çizmeyenlerden korkun, onlar sizi sıfırlar.

Kaleme göz ve kulak lazım, izan lazım; standartlaşmamış duygu, alışılmamış akıl fikir lazım. Kalemi tartacak, değerlendirecek, yüreklendirecek olan kriterler bunlardır. Yoksa kalem ne yapsın tek başına?

E sadede gelelim. Dün ne mi gördüm Dr. Turhan Kılıçcıoğlu stadında?
Yalellide serap gördüm.  İdam sehpasında hapşıran mahkuma çok yaşa demek gibi umutlarımız.

Son Güncelleme: 04.09.2018 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet Kandemir 2018-09-02 23:24:45

Evet doğru beddua aldık Elvan Çorumspor'un bedduasını sahip çıkmadılar Çorumspor'a belediyespor bu yüzden iflah olmuyor.

Avatar
Hakkı 2018-09-03 09:19:47

Gazetelerde düzgün spor muhabirleri mi var. H. Öztürk kendi işlerini nasıl yaptırırım peşinde, diğeri M. Yolyapar'ın himayesinde çıkamıyor gerçi işi de bilmiyor ya.

Avatar
Çakır 2018-09-03 12:00:59

Çare elvan

Avatar
Yorum 2018-09-03 18:02:18

Yeni oluşmuş bir takım için bunları yazıyorsanız ya gazeteciliğinizi ya da spor bilginizi sorgulamanız lazım. Fatih Özcan ve ekibi güzel ve geniş bir kadro kurmuşlar. Takım maçın büyük kesiminde güzel oynadı. Gol attıktan sonraki dakikalar sıkıntılı geçti. Bu takıma destek olunursa bu takım şampiyon olur. Tabi destek olmayı bilebilirsek...

banner165