Çorum’da spor haberleri

Çorum Belediyespor pazar günü sahasında oynayacağı Tekirdağspor maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Mimar Sinan sahasında Teknik Direktör Gürses Kılıç yönetimindeki antrenmana Ankara’da tedavisi süren Çağrı ile izinli olan Yakup Kayış dışında tüm futbolcular katıldılar.

01 Şubat 2017 Çarşamba 10:57
Çorum’da spor haberleri

ÖNCE TOPLANTI SONRA ANTRENMAN

Çorum Belediyespor pazar günü sahasında oynayacağı Tekirdağspor maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Mimar Sinan sahasında Teknik Direktör Gürses Kılıç yönetimindeki antrenmana Ankara’da tedavisi süren Çağrı ile izinli olan Yakup Kayış dışında tüm futbolcular katıldılar.

Antrenman öncesinde Teknik Direktör Gürses Kılıç sana içinde futbolcularla bir toplantı yaparak Gölcükspor maçının değerlendirmesini yaptı ve hafta sonu oynayacakları Tekirdağspor maçıyla ilgili olarakta uyarılarda bulundu. Kısa süren bu toplantının ardından tüm sahada ısınma koşusu yapan kırmızı siyahlı takım yarı sahada pas ağırlıklı çift kale maç yaptı.


İkinci yarıda oynadıkları üç maçta sadece iki beraberlikle ayrılan ve play-off potasından çıkan Çorum Belediyespor’da teknik heyet ve futbolcuların hayli moralsiz oldukları gözlendi. Pazar gün ki maça kadar Teknik Heyetin takımın moral ve motivasyonunu üst seviyeye çıkartmak için bir dizi çalışma yapacağı öğrenildi.


Çorum Belediyespor Tekirdağspor maçının hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.


SON GÜN İKİ GENÇ TRANSFER

Orta sahada oynayan Abdullah Sercan Tanırgan 1996 Seyhan doğumlu. Adana Demirspor’da ilk lisansı çıkan ve ardından 6 yıl Adanaspor takımında forma giydikten sonra Kahramanmaraşspor takımında iki sezon önce profesyonel olan Tanırgan ligin ilk yarısında takımının sadece dört maçında forma giydi.

Kırmızı Siyahlı takımın kadrosuna kattığı diğer genç isim ise Menemen Belediyespor’dan Cenk Yılmaz. 1993 Konak doğumlu Yılmaz Urla Gençlik kulübünde başladığı futbol hayatında Manisaspor’da devam etti ve 2012 yılında bu kulüpte ilk profesyonel imzayı attı. Ardından Hacettepe takımınına transfer olan Cenk Yılmaz geçen sezon ise Menemen Belediyespor takımının formasını giydi.


2. ligde 23, 1. ligde 16 Türkiye Kupası’nda ise sekiz maçta forma giyen Cenk Yılmaz TFF 1. ligde bir gol atarken A 2 liginde ise toplam 27 gol attı.


Futbol Şube Sorumlusu Okan Hergün her iki futbolcununda maliyetsiz olduğunu ve oynamaları halinde maç başına anlaştıklarını söyledi. Hergün iki futbolcununda bonservisini aldıklarını ve başarılı olmaları halinde kulübe büyük katkı sağlayacaklarına inandığını belirterek bu iki takviye ile transfer dönemini tamamladıklarını söyledi.

MURAT YILDIRIM YENİ MALATYASPOR’LA İMZALADI

Çorum’lu futbolcu Murat Yıldırım ligin ikinci yarısı için Yeni Malatyaspor ile anlaştı.


Çorum doğumlu olan ve futbola Hollanda’da başlayan Murat Yıldırım Türkiye’de ilk olarak Samsunspor’da dört yıl forma giydikten sonra Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve bu sezon başında da Boluspor adına mücadele etti.


Ligin ilk yarısındaki performansın ardından kırmızı beyazlı kulüple yollarını ayırma kararı alan Murat Yıldırım önceki gün sözleşmesini kulübüyle anlaşarak karşılıklı olarak fesh etti. 


Tecrübeli futbolcu gelen teklifler arasında yaptığı değerlendirmede TFF 1. ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve üçüncü sırada yer alan Yeni Malatyaspor ile anlaştı. 
Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'ne hedefleri olduğu için imza attığını kaydeden Murat Yıldırım, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Transferimin gerçekleşmesinde katkısı olan Sayın Adil Gevrek’e teşekkür ediyorum. Yeni Malatyaspor’a hedeflerim olduğu için imza attım. İnşallah şampiyonluk yolunda giden takıma ben de katkı sunmak istiyorum. Attığım imza her iki tarafa da hayırlı olsun" dedi.

BELEDİYE SPOR ŞÖLENİ İKİYE KATLADI

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kurum ve Kuruluşlar arası Spor Şöleni kuraları dün Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda çekildi.


Kura çekimi törenine Belediye Başkan Yardımcısı Belediyespor Başkanı Zeki Gül, Belediye Spor Müdürü Nadir Solak ile müsabaka yapılacak olan branşlardan Voleybol İl Temsilcisi Mahmut Uysal, Masa Tenisi İl Temsilcisi Cemalettin Hoşgör, Satranç İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen ve Bowling Dart İl Temsilcisi Hakan Çıtak ile turnuvada mücadele edecek takımların temsilcileri katıldılar.


Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Başkanı Zeki Gül bu yıl ikincisi düzenledikleri Kurumlar arası Spor Şöleni’nin Çorum’da spor yapan insan sayısını artırmaya ve sosyal belediyecilik adına son derece önemli olduğunu söyledi. İlkini geçen yıl düzenledikleri şenliğe bu yıl katılımın çok daha yüksek olduğunu ve bununda son derece mutluluk verici olduğunu belirten Gül, katılacak tüm takımlara başarılar diledi ve müsabakaların centilmence tamamlanması dileğinde bulundu.


Konuşmanın ardından erkeklerde beş bayanlarda ise dört branşta yapılacak olan turnuvanın grupları için kura çekimine geçildi. 
Geçtiğimiz sene 631 sporcunun mücadele ettiği turnuvada bu yıl rakam ikiye katlandı ve 1086 kişi beş kategoride yarışacak. Erkekler ve bayanlar masa tenisi, dart ve Bowling branşlarında yarışırken ayrıca erkeklerde voleybolda yarışacaklar. Erkekler satranç dışındakilerde takım olarak yarışacaklar. Bayanlar ise tüm branşlarda ferdi olarak yarışacaklar.

Belediye Spor Müdürlüğü’na spor şölenine katılmak için erkeklerde voleybol branşında 28 takımda 307 kişi kayıt yaptırırken masa tenisinde 26 takım 100 sporcu ile Bowling’da 73 takım 336 kişi ile Dart branşında 57 takımda 215 kişi satrançta ise 23 sporcu yarışacaklar. 
Bayanlarda ise masa tenisinde 16, Bowling’de 53, Dart’ta 30 satranç’ta ise 6 olmak üzere toplam 105 sporcu yarışacak. Turnuvada müsabakalar 6 Şubat pazartesi günü başlayacak.

Halil Öztürk


Son Güncelleme: 01.02.2017 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165