Çorumluların yaptığını bize kimse yapmadı

Kocaeli Okur Yazarı İbrahim Gürsel, Çorumspor taraftarı ve Çorumlular'dan övgüyle bahsetti.

21 Kasım 2018 Çarşamba 13:04
Çorumluların yaptığını bize kimse yapmadı

Kocaeli Okur Yazarı İbrahim Gürsel, geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve Çorum Belediyespor’un Kocaelispor’a 2-1 yenildiği maçta centilmenliğini konuşturan Çorum Belediyespor taraftarı ve Çorumlu’nun örnek davranışını köşesine taşıdı.

İşte kocaeliokur.com’da yer alan o yazı;

Kocaelispor, pazar günü Çorumspor deplasmanında muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Aman nazar değmesin, bu sezon lige iyi başladık.

Dilerim, dar kadromuza rağmen sezon sonuna kadar performansımızda düşüş olmaz. Çorum’da ilk kez geriye düştüğümüz bir maçı çevirmeyi de başardık.

Yeşil-Siyahlı ekibimiz 24 ncü dakikada 1-0 yenik duruma düştüğümüz karşılaşmayı son 15 dakikada Ali Keten ve Gökdeniz Bayraktar’ın golleriyle kazanmasını bildi.

Karşılaşmayı kazanmak kadar, Çorumsporluların centilmenliği de karşılaşmaya damgasını vurdu.

Maçtan sonra Kocaelispor yönetimi, Çorum’daki yakın ilgiden bahsetmiş.

Maça giden taraftarlar anlatıyor; ev sahibi ekip, önde olduğu maçı son 15 dakikada kaybetmenin şokunu yaşarken bile Kocaelispor’u alkışlamış.

Şehir içinde Kocaelispor otobüsü geçtiği caddelerde sevgi gösterileriyle karşılaşmış.

Kocaelispor yönetimi şimdiden Çorumsporluları ligin ikinci yarısındaki maçta İzmit’e beklediklerini, en iyi şekilde ağırlayarak kendilerine karşılık vereceklerini ilan etti.

Kocaelispor, Çorum’da ilk kez bu saygı ve sevgiyi görmüyor.

Yakın geçmişte, Kocaelispor’un en kötü günlerinde de Çorumspor, Yeşil-Siyahlı ekibin mazisine saygı göstermişti. Hatta takıma tepki gösteren Kocaelisporlu taraftarları bile susturmuş, futbolcuları alkışlamıştı.

Kocaelispor’un liseli oyuncularla son anda lige katılarak, kapanmanın eşiğinden döndüğü sezonu herkes hatırlayacaktır. Bundan tam 7 yıl önce, 2011-2012 sezonuydu.

İlk hafta rakip Çorumspor’du. Deplasmandaki karşılaşmayı 5-0 kaybetmiştik.

İlk golü 2’nci dakikada kalemizde penaltıdan görmüştük. Bizim çocuklar öylesine acemi ve heyecanlıydı ki, hepsinin eli ayağı birbirine dolanıyordu.

İkinci golü Korhan 11. dakikada kendi kalemize attı. İlk yarı bitmeden fark 4’e çıktı.

Öylesine kötüydük ki, Çorumspor’un ileriye rastgele şişirdiği her top kale önünde tehlike yaratıyordu. İlk yarıyı orta sahayı geçemeden tamamladık. Çorumspor istese ikinci yarıda iki katı daha atar, daha ilk maçta tarihi fark olurdu.

Ama Çorumspor teknik heyeti kenardan hemen müdahale etti. Oyunu rölantiye aldılar. Tarihi farka gidecekleri maçta skor 5-0’da kaldı.

Çorumspor, yensek de yenilsek de Kocaelispor’un büyüklüğüne ve markasına hep saygı duydu.

Yedi yıl önce o güçsüz kadroya eline fırsat geçen birçok takım atabildiği kadar atıp, sahada bizi eze eze yenmeye çalışırken Çorumspor bunu yapmadı.

Tam tersine, Kocaelispor’a ne şartta olursa olsun saygı göstermeyi daha doğru buldular.

Ligin ikinci yarısındaki maç Nisan’ın ilk haftasında oynanacak. Daha çok zaman var ama Kocaelispor, yapılan iyilikleri de kötülükleri de asla unutmaz.

Çorumspor’u burada en iyi şekilde ağırlamak artık boynumuzun borcudur.

Ülkemizde bir deyim var; “Senin yaptığını Çorumlu bile yapmaz” diye.

Belki işin içinde espri vardır, kötü niyet taşımıyordur ama sonuçta olumsuz anlamda kullanılıyor.

Bu yüzden bu ifadenin Kocaelispor’da karşılığı artık olacağını düşünmüyorum.

Bunun yerine iyi günde de kötü günde de yanımızda olan Çorumlulara gerekli saygıyı göstererek, “Senin yaptığını Çorumlu bile yapmaz” yerine “Çorumluların yaptığını bize kimse yapmadı” diye düzelterek söyleyeceğiz.”

Son Güncelleme: 22.11.2018 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sezer 2018-11-23 18:31:43

Helal be kardeşim ne güzel yazmışsın.İnşaAllah bu sene elele beraber 2.lige çıkarız.

Avatar
Ahmet 2018-11-24 00:16:25

Kardeş Kocaeliye en içten sevgi ve saygılarımızla.Sizde bizim kalbimizdesiniz.Unutmayın.Şampiyonluk bu grupta size ve bize yakışır.Gerisi hikaye.

banner165