Elvan Yılmaz yazdı, Belediyespor'un levhasız yolu

Elvan Yılmaz, Belediyespor UTAŞ Uşakspor maçını yorumladı

24 Eylül 2017 Pazar 00:29
Elvan Yılmaz yazdı, Belediyespor'un levhasız yolu

ELVAN YILMAZ

Bu bizim kedi ise et nerede,


bu et ise bizim kedi nerede!


BELEDİYESPOR’UN
LEVHASIZ YOLU

Yeni sezonlar yeni umutlar başlar, bir öncekini unutmak istersiniz. Ahlar vahlar gitmiştir,  yenisinin daha iyi olacağını düşünürsünüz.

Dedik ya, bir umuttur.

Çorum Belediyespor’u bu sezon ilk defa Uşak karşısında seyrettim. Ama maalesef hayal kırıklığı repertuarımıza, bir sezon daha ekleyecek gibi gözüküyor.


Levhasız bir yola girdiğinizde nereye gittiğinizi bilemezsiniz. Yol seni nereye götürürse oraya, yani bilinmeyene doğru gidersin. İstemediğiniz yere varmanız mutlaktır.


Sahada ne yaptığını, fazlaca ne yapacağını bilmeyen bir takım ve onun başında aynı özelliklerde, levhasız yola girmiş bir teknik direktör görüntüsü görürseniz benim gibi, karamsarlık kaçınılmazdır.


Ütopik düşünceler üretmeye gerek yok!


Uşak maçında,“Daha fazlası neden olmadı?” deyip, sorgulamak yerine, alınan bir puanı, kutsal bir nesle gibi üç defa öpüp alnına götürmeli tüm Belediyespor camiası.


*


Sol bek Doğukan Pala’nın o mevkide oynayacak hiçbir futbolcu yok gibi, neden forvetin solunda ofansif oynatıldığına, hatta ve hatta Pala’nın geçen sezon tek maç oynamadan gönderildiğini biliyorsak ve de tekrar niçin transfer edildiğini anlamakta zorluk çekiyorsak, iyiydi neden gönderildi, kötüydü neden alındı falan-feşmekana girmeye ise hiç gerek yok.

Anlaşılan Doğukan Pala, önemli birinin kartvizitiyle bu takıma iliştirilmiş.

*


Bir defa dahi, maç süresince sağ ve sol kanatların topla birlikte rakip ceza sahasına giremezse kazanamazsın.  Kanatsız kuş uçamaz.


‘Neden bu takım Uşak maçını kazanamadı’ sorusuna birçok neden sayabiliriz bunun gibi.

Birkaç Futbolcu özellikle kaleci Sercan ve Abuzer hariç Belediyespor’da top oynayan, çaba gösteren insan yok. Sahadakileri kahvede okey oynarken toplayıp getirmişler sanki. Buna Teknik Direktör Yusuf Tokuş da dâhil.

Konu Yusuf Tokuş’tan açılmışken onunla devam edelim.


Tokuş elindeki takıma gücü ölçüsünde en optimum taktiği verecek kadar rasyonel bir teknik adam değil.


Karar vermekte zorlanıyor. İkircikli bir ruh hali var!


*


Sizlere anlattığım şekilde Yusuf Tokuş’a anlatayım şimdi de.


Sayın Tokuş, teknik taktik bilgilerini gözden geçirmelisin. Modern bir çağda yaşıyoruz. Dan-dun işleri yirmi yıl geride kaldı.

Antrenman yapmak sporcuyu mükemmel yapmaz, mükemmel bir antrenman sporcuyu mükemmel yapar.


Kendini geliştirip takım adına daha inovatif alanlar yaratabilirsin.


Saha kenarında; esiyorsun, gürlüyorsun, tepiniyorsun. Pazarcı gibi tiz çığlıklar atıyorsun, ancak yeterli değil. 

Daha gençsin başarabilirsin, lakin bu bize denk gelir mi? İşte onu bilemem.

İmkânsızı değil, gerekeni ve mümkün olanı istiyoruz senden.


Bak kardeşim zekânı test etmiyorum ve kesinlikle yanlış anlama, sana son kez bir şey soracağım: “Hata şahsa, hakikat münhasıran zamana aittir” demiş Goethe.

Hakikati görmek mi daha uzun sürer, kabullenmek mi sence?

Soruya vereceğin cevap, senin ve bizim için çıkış veya çöküş yolu olacaktır.






 

                                

Son Güncelleme: 24.09.2017 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erman 2017-09-24 00:51:38

hersene belediyespora harcanan paralara yazık memleketde bu kadar gariban insanlar varken bu kadar paraları boşa savurmak israfdan başka birşey degil işin en kötü tarafıda hersene başarı elde edilemiyor

Avatar
Murat Gencer 2017-09-24 10:37:01

Futboldan fazla anlamam takın dahi tutmam ama ElvanYılmazın yazı yazma şekli üslubu hoşuma gidiyor ve zevkle okuyorum. Bilgi birikimi bizim yerel basının kalitesinin çok üzerinde. Bir defasında habercim19 un Facebook sayfasında görmüştüm onda bu yana takip ederim kendisini

Avatar
Çorumsporlu 2017-09-24 11:25:03

elvan bey, belediyeyi ticari amaçları doğrultusunda kullanmaktan başka bir düşüncesi olmayan kişilerden yönetim oluşturulursa bu takımın gideceği bir yol olmaz zaten. başta belediye başkanı ve kulüp başkanı ikisininde bile çorum futbolunu düşündüğünü sanmıyorum ikisininde amacı siyaset ama şunu unutuyorlar o stada ak partiliside geliyor mhp liside chp liside sırf takımı desteklemek için siyasi görüşlerini unutarak gelen insanlara yazık. üzülüyorum hala bu yönetimden bir şey bekleyen taraftarlara.

Avatar
Sportmen 2017-09-24 01:22:20

elvan abi doğru ve yerinde sorular sormuşsun. doğukan denen futbolcuyu geçen sezon başlarında gönderdiler hiç bir maça dahi çıkmadan, sanki uşak maçında kurtarıcı olacak gibi sol bek adamı sol açık oynattılar. yusf tokuş yedek kulübesinde sol açık oynayacak adam varken doğukan'ı neden oynatır. seninde dediğin gibi bir puana yiyip içip dua etmeliyiz. hakem çok iyiydi artık kime kabahat bulurlarsa onu merak etmeye başladım. hakemleri de günahlarına alet ediyorlar. hava ve civayla bu iş olmaz. yöneticiler bu işin havasında iş bilen yok.

Avatar
Mehmet T 2017-09-24 12:52:41

Yöneticiler taraftarla alay ediyor bunun lamı cimi yok arkadaş. Mustafa Altunkaya, Ömer Balaban ve imza törenlerinde gazetelerde görebildiğimiz yöneticilerle bu takım bir arpa boyu yol alamaz. Zeki Gül deseniz ayrı bir vaka hakem suçlamaktan başka bir bildiği yok. Kendileri sütten çıkmış ak kaşık sanki.

Avatar
çorumlu 2017-09-24 16:48:08

elvan yılmaz bey maçı olması gerektiği gibi özetlemişsiniz. tespitlerinizin altına bizde imzamızı atarız. ayrıca maça gelen seyirciye kendini bilmez sözde amigo hakaretler ve küfürler ediyor. bizler oraya bize hakaret ve küfür edilsin diye gitmiyoruz. yetti artık bu ne yaa... kimse buna sen ne yapıyorsun demezmi.

Avatar
Melih 2017-09-25 13:22:39

Hep hayal kırıklığı yaşıyoruz kimse bir önceki sezondan ders almıyor. Ne zaman güleceğiz biz. Yönetciler biz görevimize devam edelimde ne olursa olsun düşüncesinde olacaklar ki öyle görünüyor takım taraftar umurlarınde değil. Böyle giderse tribünler boşalacak. Yine tuttuklarını bedava stada alacaklar yazık oluyor çoruma.

Avatar
İbrahim 2017-09-26 09:29:06

belediyespor ehliyetsiz kişilerin elinde. Bu takım neden başarılı olamıyor diye zeki başkan düşünüp duruyor. belediyespor ehlinin elinde değil olay bu kadar basit.