Fatih Erdin Dünya Kupası'na katılacak

Fatih Erdin, Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

12 Mart 2014 Çarşamba 17:06
Fatih Erdin Dünya Kupası'na katılacak

Güreş İl Temsilcisi ve Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke, Çorum güreşinin son yıllarda gelişme içerisinde olduğunu söyledi. Özellikle Belediyespor bünyesinde kurulan güreş takımı ile birlikte Çorumlu gençlerin önünün açıldığını belirten Hüseyin Teke, Avrupa, Dünya ve Türkiye şampiyonalarında Çorumlu güreşçilerin önemli başarılar elde ettiğini kaydetti.

Son 2-3 yıla kadar Çorum Güreş Eğitim Merkezi’nde yetişen başarılı güreşçilerin Çorum’da güreş kulübü olmaması nedeniyle diğer illerin güreş kulüpleri adına güreşmek zorunda kaldığını vurgulayan Hüseyin Teke, “Belediyespor bünyesinde güreş kulübünü kuran Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, şehrimizin başarılı güreşçilerinin Çorum adına güreşmesini sağladı. Güreşte kazanılan başarıların mimarı Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’dür. Takımımızdaki güreşçilerimiz de kazandıkları başarılarla Başkanımıza olan vefa borcunu yerine getiriyorlar. İnşallah Çorum’a daha büyük başarılar kazandıracağız. Belediyespor Kulüp Başkanımız Zeki Gül de desteğini güreş takımımızdan hiç eksik etmedi.” dedi.

Fatih Erdin’in Çorum lisansıyla Dünya Kupası’na katılan ilk ve tek güreşçi olduğunu, bu gururun tüm Çorum’a ait olduğunu dile getiren Güreş İl Temsilcisi ve Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke, “Fatih Erdin ve güreş takımımızdaki diğer sporcularımızın başarıları güreş camiasının dikkatini çekiyor. Güreş kamuoyunun yakından bildiği gibi Fatih Erdin, 2011’de Yıldızlar Türkiye ve Avrupa Şampiyonu, 2012’de Gençler Türkiye Şampiyonu, 2013’te Zafer Turnuvası Şampiyonu ve Büyükler Türkiye 3.sü oldu. Yine 2014’te Gençler Türkiye Şampiyonu oldu. Bu başarılarından dolayı da 15-16 Mart’ta ABD’nin Los Angeles şehrinde yapılacak Dünya Kupasında da 84 kg’da Türkiye’yi temsil edecek. Fatih’in Çorum’u ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” dedi.

Güreşçilerimiz bizi umutlandırıyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyespor Güreş Takımı’nın başarılarını kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, Çorum Belediyesporlu güreşçilerin Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında artık Çorum adına güreşen güreşçilerin yer aldığını söyledi.

Çorum Belediyespor Güreş Takımı’nın asıl hedefimiz 2016 Olimpiyatlarında Milli Takıma en az 2 güreşçi vermek olduğunu söyleyen Başkan Külcü, “Güreşçilerimiz daha düne kadar Çorum’da yetişiyor, en başarılı dönemlerinde başka illerin takımları adına güreşiyorlardı. Belediyespor bünyesinde kurduğumuz güreş takımımız başarılarıyla artık Çorum’un adını her yerde duyuruyor. İnşallah 2016 Olimpiyatlarında 8 dalda mücadele edecek Güreş Milli Takımımıza en az 2 sıkletin Çorumlu sporculardan oluşmasını sağlayacağız. Güreşçilerimizin başarıları bizleri umutlandırmaktadır.” dedi. 


Son Güncelleme: 12.03.2014 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165