Hedefler Everest, gerçekler Mariana çukuru

Elvan Yılmaz Çorum Belediyespor-Elaziz Belediyespor maçını yazdı

19 Kasım 2017 Pazar 23:54
Hedefler Everest, gerçekler Mariana çukuru

ELVAN YILMAZ /elvanyilmaz_19@hotmail.com

Kişiler, geçmiş yaşantıları, gözlemleri ve öğrenmeleri sonucunda oluşturdukları somut ve soyut tasarımlar arasında mantık ilkelerine uygun bağlantılar kurarak yeni yargılara varırlar. Sosyolojide buna ‘akıl yürütme’ denir.

Futbolda başarıya giden yol meşakkatlidir, demirden bir irade, zaman ve sabır ister. Kurtuluşa götürecek tek güvenli yoldur. Bu yola ise teorik ve pratik projelerle gidilir…

Bir futbol, spor kulübünün yapması ve kafa yorması gerektiği ivedi sorunlar bunlardır. Yoksa içinde bulunan 3.lig çamuru yıllarca çiğnenir.

Nesne ya da olayların beyinde işlenerek, anlamlı bütünler olarak kavranmasına da yine sosyolojide ‘algı’ denir ki, maalesef bu ‘algı’ Çorum Belediyespor Kulübünde olması gerekenlerden uzaktır.

İki hafta süren çöküş içinde, yeterli sosyolojik gerekçe vardır.  

Son üç sezonda başaramadıklarının sebebi de bu mantık güdüklüğüdür.

Belediyespor amorf bir kulüptür ve bu yüzden büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

Histeri; acı veren, duygu yüklü bir düşüncenin baskı altına alınması sonucu kötürümlük ya da duyum bozukluğu gibi, bedensel belirtilere çevrildiği sinirsel hastalıktır. Belediyespor’un çevresi histeri içerisindedir.   

Elaziz maçı Osmaniyespor maçında girilen histerinin eseridir.

Bir maçta yapılan hatalar takımın başına ne gaileler ve musibetler açmıştır.

Maçta sahada yapılan çok teknik hatalar var. Bu hataların bir kısmı,  bir haftaki önceki maçtan sonra gelişen olaylarla ilgilidir ve o maçın etkisidir.

Toparlarsak;
Elaziz maçı, Osmaniye maçında yenilen hurmaların harekete geçmesidir…

SAKİN OL ŞAMPİYON! O SENİN FANTAZİ DÜNYAN

Yusuf Tokuş’un rakiplerin maça iki gün önceden Çorum’a geldiklerini söylemesi mizahçı işidir. O söz bir teknik direktör söylemi olamaz.

Teknik direktör gibi değil, komedyen gibi konuşuyor…

Niye mi?

Rakip takımların buraya gazozuna maç yapmaya geldiklerini sanıyor. Öyle olsa Nuri Alço’yu ayarlar idik, kendisini değil.

Gelen takımların da bir hedefi var. Çorum Belediyespor futbol takımı da, diğer takımlar bando takımı mı? Eğer erken gitmek her türlü sorunu çözüyorsa sen de deplasmanlara iki gün değil, beş gün önce git sorunu daha iyi çözersin.

İki maçtır sahada futbolun larvası bile yoktu, sen ona kafa yor…                                                

İllüzyon duyu yanılsamasıdır. Gerçek bir nesnenin duyular üzerindeki izlenimlerinin yanlış değerlendirilmesidir. Sen illüzyonist misin?

İnsan susamayacağı yerde konuşmalı ve sadece aştığı şeyler hakkında konuşmalı. Başka her şey gevezeliktir, ‘edebiyattır’.

Son Güncelleme: 20.11.2017 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ak 2017-11-22 09:58:48

yönetim hatalarını tekrarlıyor.prim sistemine bakın paket sistemi.oynarken her maç ayrı düşünülüyor para ise paket sistem yok öyle 5 kuruşa 3 köfte...

Avatar
Murat 2017-11-20 00:13:30

Çorum belediyespor futbol oynamıyor ki hersene bu kadar verilen paralara günah, istaftan başka birşey degil. Futbol oynasa helal olsun ama bakıyorsun amatör takım gibi, halı sahada maç yapıyormuş gibi bir takım

Avatar
Taraftar 2017-11-20 08:27:58

Belediyespor yönetimi başta Zeki Gül olmak üzere yetersizdir. Taraftar boşuna bunların peşinden gidiyor.

Avatar
Melih Coşkuner 2017-11-20 11:55:55

Asıl suçlu Zeki Gül olmasına rağmen ona hiçbir şey söylemiyosun niye.

Avatar
Zeki 2017-11-20 13:08:29

Elvan hiç Külcü'ye de Zeki Gül'e dokunmuyor dikkat ettiniz mi

Avatar
Sportmen 2017-11-20 18:56:17

Nalınada mıhınada vurmuş kimse hayallere kapılmasın Belediyespor'dan birşey olmaz herkes reklamını yapıyor. Kimsenin takımı düşündüğü falan yok.

Avatar
Valdo 2017-11-20 19:04:23

Nihayet milletin dikkatini çektin Elvan Bey, Zeki Gül'e bir zamanlar büyücü diyordun. Şimdi ne oldu da birden vazgeçtin? Sende mi düzene uydun?

Avatar
İlker Ç. 2017-11-21 13:02:14

Her maçtan sonra hakemi suçluyorlar birde kendilerini suçladıklarını görmedik. Televizyonda maçı seyrettim Belediyespor gram top oynamadı. Elaziz oynadı ve kazandı. Hiç kıvırmaya gerek yok doğruya doğru.