Kapasite 5 bine çıktı, %70’i bitti

Başkan Gül, İskilip Yolu üzerinde yapımı devam eden Spor Salonu inşaatını inceledi.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 11:16
Kapasite 5 bine çıktı, %70’i bitti

Belediye Başkanı Zeki Gül, inceleme ziyaretlerine bugün de devam etti.

İskilip Yolu üzerinde eski Hayvan Pazarı’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden Spor Salonu inşaatını inceleyen Gül, yüzde 70’i tamamlanan yatırımı yol sonuina kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bugün saat 10.00’da Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve bazı meclis üyeleri ile birlikte Spor Salonu inşaatını inceleyen Gül, 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceği standartlarda inşa edildiğini ifade etti.

25 bin m2 alanda kurulan salonun başlangıçta 3 bin 500 olan seyirci kapasitesini vip, protokol ve teleskop koltuklarla yaklaşık 5 bine çıkardıklarını belirten Gül, yatırımın maliyetinin 32 milyon lira olduğunu kaydetti. Çorum’un spor kenti olması için çalıştıklarını kaydeden Gül, salon bittikten sonra Gençlik Spor Bakanlığı7na devredileceğini, mevcut Atatürk Spor Salonu’nun da faaliyetlerine devam etmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Gül konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

“Çorum Belediyesi olarak şehrimizde sporun topluma yaygınlaştırılması, tüm hemşehrilerimizin sportif faaliyetlere ve organizasyonlara aktif bir şekilde katılmasını sağlamak amacıyla spora önemli yatırımlar yaptık, yapıyoruz.

Şehrimizde bu amaçla inşa ettiğimiz birçok eser var. Mahalle Spor Salonları,

Parklarımızda inşa ettiğimiz semt sahaları,

Stadyum, Çorumspor Tesislerimiz bu yatırımlardan bazıları.

Bunların yanında mahallelerimizde bulunan kültür ve sanat merkezlerimizde hanım kardeşlerimiz sportif faaliyetlere katılabiliyorlar.

Çorum’u bir “spor kenti” haline getirmek, yeni sportif başarılar elde etmek için gerekli olan tesisleşme çalışmalarımız devam ediyor.

Sporu ve sportif başarıları teşvik ediyoruz.

Her yıl amatör spor kulüplerimize malzeme yardımlarımız sürüyor.

Kurumlar arası ve kurum içi spor turnuvaları düzenliyoruz.

Şehrimizin tanıtımı için ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz.

Şehrimizde spor kültürünün oluşması, bu kültürün kalıcı olması için spora ilişkin her türlü değeri sahipleniyoruz.

Bizden destek isteyen kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza gerekli desteği sağlıyoruz.

Sportif yatırımlarımızın en önemlilerinden biri de 3 bin 500 kişilik spor salonu.

Biliyorsunuz şu an mevcut stadyumun yanında, bir spor salonumuz var.

Spor salonumuz değişen, gelişen Çorum’un ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir durumda değil. Hem eski hem de işlevsel bir yapı değil.   

Çorum’da gerek ulusal ve gerekse tüm sportif faaliyetlere ev sahipliği yapan spor salonumuz 1970’lerde yapılan 1000 seyirci kapasiteli bir spor salonudur.

Spor Salonumuzun ısınması sıkıntılı, ses sistemi sıkıntılı… Bunun yanında önemli organizasyonlarda sosyal alanlar konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Bütün sorunların çözümü için gerekli adımlar atıldı. Atılıyor.

Spor salonumuzda zaman zaman bakım – onarım çalışmaları yapıldı.

Belediye olarak şehrimize yakışan bir spor salonu kazandıralım istedik.

Ve spor salonu inşaatımıza başladık…

Kunduzhan Mahallemizde yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanın içerisinde Hayvan Pazarımız vardı. Hayvan Pazarımızı başka bir noktaya inşa ettik. Spor salonumuz bu alanın 25 bin metrekarelik kısmını kaplıyor. İşin büyük çoğunluğunu bitirdik… İnşallah, yılsonuna doğru spor salonumuzu hizmete açacağız.

Salonumuzda; 3310 seyirci koltuğu var. 425 kişilik de bir vip koltuğu, 205 kişilik de protokol koltuğu bulunuyor. 900 kişilik de teleskopik koltuk ekledik. Böylece spor salonumuzun seyirci kapasitesin, 4 bin 840 kişiye çıkardık.  Spor salonumuzda engelli kardeşlerimiz hem seyirci tribününde hem de protokol tribününde yer tahsis ettik.

Spor salonuna giriş çıkışların daha rahat olması için vip girişi, protokol girişi, basın girişi, idari giriş, seyirci giriş, sporcu girişi, antrenman salonu girişleri ayrı yerlerden olacak. Engelli, seyirci, basın ve protokol için 4 adet asansör bulunmaktadır.

Spor salonumuzda basketbol, voleybol ve hentbol müsabakalarının oynanması için uluslararası standartlara uygun ölçülerde yapılmaktadır. Spor yapılan mekanın zemini önemli. Bu yüzden biz de salon zemine FİBA onaylı ahşap parke yapıyoruz.

Salon içerisinde farklı boyutlarda 7 antrenman sahası bulunuyor. Antrenman sahaları, soyunma – giyinme odaları, rakip takım soyunma – giyinme odaları, basın açıklama odası, teknik hacimlerin tamamı zemin katta yer alıyor. Zemin katımızda hakemlere de bir oda tahsis ettik.

İdari odaların bir kısmı zemin katta, bir kısmı da 1. katta bulunuyor.

Salonumuzun 2. katında ise seyirci fuayesi, büfeler, protokol ve vip salonlar bulunuyor.

En son katımız olan 3. katımızda da basın salonu ve canlı yayın odaları var.

Canlı yayın odasının alt yapısını hazırlıyoruz. Canlı yayın aracı için de yer tanzimi yapacağız.

Salonumuz etrafında da otopark için ayrıca yer tahsis ettik.

Çorum’un spor hayatına, tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız ve böyle hedefle inşa ettiğimiz Spor Salonumuzun maliyeti 32.700.000,00.-TL

Spor salonumuzun yüzde % 70’ni tamamladık. İnşallah yılsonuna doğru tamamlayıp, Genlik Spor Genel Müdürlüğüne devri yapıldıktan sonra hizmete açacağız.

Belediyemizin şehrimize kazandırdığı bu eser, uzun yıllar sporumuza, sporcularımıza hizmet verecek…

En başta da ifade ettiğim gibi; Çorum’un bir spor kenti olması, hemşehrilerimizin spora, sportif faaliyetlerine ilgisinin artması, şehrimizin tanıtımı için tesisleşme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çorum’a, devasa bir spor kompleksi kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Son Güncelleme: 19.07.2018 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAYROLA 2018-07-18 14:12:34

hepsi mühendis bareti takmış maşAllah.

Avatar
İskilip 2018-07-18 21:14:32

İlçemizde kapalı spor salonu yoktur ihtiyaçtır Belediye desteklenmeli
Ayrıca gençlik merkezi ihtiyacı vardır.
İskilip e de Kazandırılmalıdır.

Avatar
gerçek söyler 2018-07-18 23:18:20

Olmadı. Onu da hastanenin yanına yapsaydınız...

Avatar
kürşat 2018-07-19 10:54:33

Külcü'nün başlattığı eserler olmasaydı acaba nereyi ziyaret edecekti sayın Gül?

banner165