Kör sağıra demiş ki, ne güzelsin

Elvan Yılmaz, Belediyespor konusundaki açıklamalarından sonra Belediye Başkanı Zeki Gül'e cevap verdi...

09 Nisan 2018 Pazartesi 23:10
Kör sağıra demiş ki, ne güzelsin

ELVAN YILMAZ

elvanyilmaz_19@hotmail.com

Taraflardan biri temelsiz bir önermeyi savunmasına rağmen, konu fazla uzamışsa, bilin ki, orada artık bilgi değil bilgisizlik tartışılıyordur.

Gülesin Ağbal Demirer’in Belediye Başkanı Sayın Zeki Gül’le yaptığı röportajın Belediyespor'la olan kısmında görüldü ki, Başkan Gül, herhangi bir algoritma üretemediği gibi, temelsiz bir fikri savunabilmektedir.

Değişen hiçbir şey yok. Yıllardır yaptıkları aynı hatalarla yüzleşmeden, bilindik amentüleri tekrarlayarak başarılı olunacağını sanıyor halen. Verdiği sofistike cevaplar bunu göstermektedir.

Çok sorunlu ifadeler kullanmış.

“Türkiye’deki 2 ve  3. Lig kulüplerinin profesyonel yöneticilerinin sürekli arayarak fikrini sorduğu iyi bir profesyonel yönetici olduğuma inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2, 3. Lig Kulüpleri Birliği’nden ayrılmayı istediğimde -herhalde adımız Zeki Gül ya da Çorumlu olduğumuz için değil- yönetim anlayışımızdan, bu işi az çok becerdiğimizden dolayı ısrarla, değil sadece Çorum Belediyespor’u, 2., 3. Lig Kulüpleri Birliği’nin yönetiminde bulunmamı istediği halde, nedense bir türlü yöneticiliğimizi kendi şehrimize anlatamadık.” Böyle buyurmuş Zeki Gül.

Konuşmasında Belediyespor defansının verdiği açıklar kadar açık etmiş kendini.

Konuyu biraz daha açalım…

Gül’ün bahsettiği fikrini soran profesyonel yöneticiler ne haldedir bilemiyorum. İyi durumda olmadıklarını kestirmek güç değil. İyi durumdalar ise, kesinlikle Başkan Gül’ün söylediklerinin tam tersini yapmışlardır.

Zira, Belediyespor’un ahvali ortadadır. Bu nedenle, Zeki Gül’ün yıllardır, söylediklerinin tam tersinin doğru olduğu fikri’ bizlerde yaygın bir kanaat olarak pekişti.

Yine, Yıldırım Demirören’in başında bulunduğu Türk futbolunun ne hale geldiği ile ilgili çok detay vermeye de gerek yok. Beşiktaş’ı nasıl borç batağına sürükleyip bırakıp gittiğini saymıyorum bile.

Gül,  malumun ilamını ortaya koymuş aslında. O her ne kadar kendini, tüm olaylardan layüs’el sansa da, fazla betimlemeye gerek yok.

Zeki başkanın röportajın devamında sarf ettiği; “Bir gün bile profesyonel kulüp yönetmemiş, yönetememiş, yöneticinin görevleri nedir, futbolcunun görevleri nedir, yönetici nereye kadar müdahale eder, bilmeyen insanların tenkitleri ile karşı karşıya kalmak, beni son derece üzmüştür.” ifadelerine hiç girmeyeyim. Çünkü aklıma geldikçe bana bir gülme geliyor. Bilenin yönettiği kulübün durumu, oturduğu ‘taş bina’ kadar meydandadır.

VURMAYIN AMELİYATLI YERİ ORASI…

Gülesin’in benim ‘Zeki Gül-mez’ başlıklı yazımın üzerinden soru soracağını bilseydim, ‘Vurmayın ameliyatlı yeri orası’ derdim, uyarırdım kendisini.
 

Neyse olan olmuş. Mutluluk kargo ile gelmez.                              

Uzatmayayım…

Komşumuz rahmetli Kadir Amca, “bana ne bal alandan, pekmez satandan” derdi.  Kadir Amca’nın ruh halini gözlemledim Başkan’da. Kendini mücrim görmüyor.

Soruda bulunan sorunları, dağlara taşlara yollamış.

Görülen o ki, ‘inatla’ Belediyespor bu ruh halinin peşinde bir süre daha efsunlaşmışçasına gidecek.

Bazen kendime, kaç sezondur, bu kadar para ve zaman harcanmasına rağmen, her sezon aynı nakaratlar tekrarlayanlara ne anlatıyorum diyorum.

Ne bileyim işte. Beethoven misali kör bir kıza, ay ışığını anlatmak için beste yapıyorum gibi hisse kapılıyorum.

Beyaz Show diye bir program var. Çok acayip. Devamını sağlayan hiçbir şey yok. Ama bitmesi için bir sebepte olmadığından eylemsizlik prensibi gereği devam ediyor.

Belediyespor’un bundan sonra devamını sağlayacak hiçbir şey yok. Ama bitmesi için de bir sebep olmadığından devam edecek gibi gözüküyor.

Yalnız Zeki Başkan’ın bilmediği bir şey var. Bu yel böyle eserse, bu makas böyle keserse, ne bıyık koyar ne sakal.

Son Güncelleme: 09.04.2018 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilal 2018-04-10 09:30:14

Ömer Balaban kendine kulüp bulamamış arkadaşı Oğuzhan'ı bizim paramızla transfer etti. Zeki başkanda buna göz yumdu. Oğuzhan'a verilen parayı Ömer Balaban kendi cebinden versin. Yoksa hakkımızı helal etmeyiz.

Avatar
Akif 2018-04-10 09:00:36

Belediyespor diye kimsenin derdi yok. Devlet dairesi gibi eş doşt arkadaştan oluşan futbolculardan oluşan takımdan ne bekliyorsun Elvan.

Avatar
Kerep 2018-04-10 09:01:56

Demirören senin gibi daha kaç genç başkana bunları söylemiştir . Sende inandın mı? Vah yazık garibime

Avatar
Doğrucu 2018-04-10 22:05:03

Yine söylüyorum sporu sporun içinden gelenler spordan anlayanlar alnı terleyenler yönetsin, çok mu zor yahu çekilin kenara anlayanlar bu işin içinden gelenler yapsın bu işi, yine söylüyorum Çorum’da sporu BİTİRDİNİZ... gençlıik spor belediye el ele????????????

Avatar
Aklı evveller 2018-04-12 09:25:19

Ne oldu sezonun ilkyarısında övgüler dizdiğinizbelediyespor'u şimdi yazamayan H.Aşkın ve H. Öztürk neden tek kelime yazıp eleştirilerini paylaşmıyorlar ama kapalı kapılar ardında konuşmasını bilirler onlar maalesef Çorum sporu bu gazetecilere kaldı

Avatar
A. Sert 2018-04-09 23:35:16

Zeki Gül şimdi sert kayaya çarptı. Elvan 30 yıldır bu işlerin içinde kaç başkan, kaç teknik direktör, kaç yönetici eskitmiştir kendisi dahi bilmez. Eski kahve arkadaşım Elvan'ın bu konularda pek yanıldığını görmedim. Keşke onunla bir muhabbet etsen daha iyi anlarsın.

Avatar
İbrahim B. 2018-04-10 12:52:08

Yine Mükemmel bir yazı Elvan'ın yazdığı yazıların hemen hepsinden haz alıyorum. Aslında bu yazı Zeki Gül açısından eleştirel değil doğru yolu göstermesi açından çok önemli bence. Uyarıcı içeriği var yazının. Hatalardan dönmek te bir erdemdir. Birde yine yazıyı muhteşem bir sonla bitirmiş. Bu yel böyle eserse, bu makas böyle keserse, ne bıyık koyar ne sakal.

Avatar
Valdo 2018-04-10 13:44:32

Sayın editör yazdıklarım yayınlanmamış sağlık olsun. Fakat şunu belirtmek isterim ki sporda kimlerin ne niyette olduğunu ve Zeki Gül'ün de sürekli art niyetli olduğu apaçık görülüyor ancak birileri daha yeni gördü.