Külcü’den sert mesajlar

Çorum Belediyespor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyespor’un Kocaelispor mağlubiyetinin ardından sosyal paylaşım sitesinden açıklama yaptı

14 Kasım 2016 Pazartesi 14:34
 Külcü’den sert mesajlar


Çorum Belediyespor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyespor’un Kocaelispor mağlubiyetinin ardından sosyal paylaşım sitesinden açıklama yaptı

Bu paylaşımı yapıp yapmamayı çok düşündüm ve paylaşmaya karar verdim. Umarım bir faydası olur’ diyerek söze başlayan Külcü, futbolculara dozajı yüksek sert mesajlar verdi.

İşte Külcü’nün o paylaşımı:

Dün Kocaelispor’la evimizde maçımız vardı. Tribünlerin tamamına yakını doluydu. Şehre inanmış, bize inanmış, Belediyespor Kulübüne inanmış 7 – 8 bin insan stadı doldurmuştu

Skor elbette üç ihtimalli. Yenmek de var, yenilmek de var, beraberlikte… Gönlümüzde yatan maçı kazanmak ve evimizde 3 puan alarak, aynı puana sahip olduğumuz rakip karşısında avantaj yakalamaktı.

Her şey güzel başladı. İlk golü atan taraf olduk. Taraftar neşe içinde... Kocaeli neredeyse bir korner atışı dışında kalemize gelemedi. Birinci yarı 1 – 0 bitti. Misafir yönetici, “devre arası şimdiye kadar ki en kötü futbolumuzu oynuyoruz” diyordu.

Ne olduysa bundan sonra oldu. İlk yarı eze eze futbol oynayan oyuncular, hocanın devre arasında; “aman geriye çekilmeyin, oyunu orta alan ve ilerde kurmaya devam edin” talimatına rağmen başka şeyler yapıyorlardı. Sanki yüreklerini ve inançlarını soyunma odalarına bırakıp, ikinci yarıya öyle çıkmışlardı.

Rakip ise tam tersi mücadelesiyle, “maç 90 dakikadır. İnanan kazanır” diye oynuyordu. Her zamanki hastalık yine nüksetti ve maç bizim kalenin önünde oynanmaya başladı.

55. dakika 70. dakika. 75. dakika peş peşe üç gol yedik. Amatör ligden bir takım çıksaydı, onlar da en fazla bu kadar bir beceriksizliği ve acizliği yaşatabilirlerdi.

BEYLER!

Maç kaybedebilirsiniz, ama bunu yaparken yüreğinizle, inancınızla mücadele ettiğinizi görmek istiyoruz. Bu kadro şampiyon olsun diye kuruldu. Ama bunun garantisi yok biliyoruz. Fakat aldığınız her kuruşun hakkını vermenizi bekliyoruz.

Her fırsatta şampiyon olacağınızı söylüyorsunuz, matematiksel olarak mümkün olabilir, ama bir de futbolun pratiği var. Bunu nasıl yapacağınızı gelip birisi bana anlatsın.

EĞER ŞAMPİYON OLACAKSANIZ…

- 10 maçından sadece birini kazanmış Kütahyaspor’dan son dakika gol yiyerek, 3 puanı orada bırakmayacaksınız. - Evimizde 90. dakika gol yiyerek Ankara Demirspor’la berabere kalmayacaksınız. - Uzatmalarda gol yeyip, Bayburt’tan beraberlikle dönmeyeceksiniz.

Bu örnekleri daha artırabilmek mümkün. Ama bunların kaçan puanların telafisi için bir faydası yok. Tek tek her biriniz iyi futbolcular, iyi insanlar olabilirsiniz. Hiç birinizin kalitesini tartışmıyorum. Sizi en iyileri içinden seçerek transfer ettik. Bu işi başarabileceğinize inanarak transfer ettik.

Biz size inandık, siz kendinize inanmıyorsunuz. İçine yüreğinizi, inancınızı, sevdanızı koymadan oynarsanız, yorulana kadar koşar, oynarsınız… Ama aşk ile inanarak oynarsanız, kazanana kadar takatiniz kesilene kadar oynarsınız.

Siz dilinizle ikincisini söylüyor, sahada ise birinciyi sergiliyorsunuz.

BİZ YAPACAKLARIMIZI YAPTIK!

Biz şehir olarak da, şahsen Belediye Başkanı ve Kulübün Onursal Başkanı olarak da ben üzerime düşeni yaptım.

Yapmaya da devam ediyoruz. Peşinatlarını ödeyememiş kulüpler var. Primlerini maç başılarını ödeyemeyen kulüpler var. Bu sorunların hiç birisini size yaşatmıyoruz. Hakkınız olanı size vaktinde vermeye çalışıyoruz.

Ama şunu da iyi bilin… Şehir olarak, yönetim olarak da hakkımız olanı almasını, gereğini yapmasını biliriz.

BURASI ÇİFTLİK DEĞİL…

Elbette sözüm herkese değil. Herkes payına düşeni almasını bilir.

Bu şehrin inancını, hayallerini, sevinçlerini yok etmeye, öldürmeye hiç birinizin hakkı yok. Biz şampiyon olana kadar oynanacak, sınırsız maç sayısına sahip değiliz. Her sene aynı paraları harcayacak, her sene aynı şeyi yeniden deneyecek kadar çok paramız da yok.

Öyleyse herkes kafasını iki elinin arasına alsın ve düşünsün. Herkes buranın çiftlik olmadığını, kendine yeniden yeniden anlatsın. Eğer siz kendi kendinize anlatamazsanız, size bunu anlatacak birisi gelir, anlatır… Bundan sonraki her kayıp kötü sona yaklaştığınız gün olacaktır. Bunun da bir bedeli olacaktır.

TEKNİK YÖNETİM VE İDARİ YÖNETİMİN KARARLARININ ARKASINDA DURACAĞIM.

Bu beceriksizliğin bir bedeli olmalı. Bunu yapmak ise idari ve teknik yönetimin görevidir. Bu kararları alırken önümüzdeki maçları, devre arası gibi faktörler dikkate alınmalı ama mutlaka yapılmalıdır.

Bilhassa teknik yönetimin bu kararlar hususunda dikkatini çekmek istiyorum.

Savaşmayan hiçbir oyuncu bizim oyuncumuz değildir. Yüreğini ortaya koymayan, futbolun çoğunlukla bir erkek oyunu olduğunu düşünmeden, üstüne gelen her takımdan korkup geriye çekilerek sinen bir kadro, bizim kadromuz değildir. Biz şehrimiz gibi inanmış bir kadro istiyoruz. Her futbolcumuz bu kadroya girebilir. Ama dünkü halleriyle değil.

HENÜZ KAYBEDİLMİŞ ÇOK ŞEY YOK!

3 puanlı sistemde arada kapanmayacak bir fark yok. Taraftarlarımızın, futbolseverlerin üzülmeleri, umutlarını kaybetmeleri gibi bir duruma da sebep olmak istemiyorum. Biz şehir olarak birlikte inanmaya, heyecanımızı son maça kadar birlikte yaşamaya devam edelim.

İnşallah bu söylediklerimden, futbolcularımız da üzerlerine düşeni alır ve yeni bir başlangıç yaparlar. Yoksa bu yolun sonu onlar için de aydınlık olmayacaktır.

Son Güncelleme: 14.11.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALAADDIN KESTEK 2016-11-16 00:35:45

bu takımı şampiyon yapmak demek sayın başkanım tım çorum halkını kazanmış demektır. ne olur bu seslenişinızı bırakmayınız.çorum belediye spor da neden forvette burak top oynamıyor . bırde takımın yedek oyunculardan kadro 11 de oynasın inanın takım kazanır.kalecı değişmesi lazım. başarılar.

banner165