Mevcut Stad projesine erteleme

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün sözlerine göre, mevcut stadyumla ilgili proje önümüzdeki yerel seçimlere kadar ertelendi

04 Kasım 2017 Cumartesi 22:59
Mevcut Stad projesine erteleme

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu akşam TV19’da Tuğçe Ünsal’ın yönettiği Ajans Çorum programının konuğu oldu.

İki ayrı bölüm halinde yayınlanan programda sokak röportajlarına da yer verildi. Mikrofon uzatılan bazı Çorumlular, bir kaç sorunun dışında genel olarak belediye hizmetlerinden ve Külcü’den memnuniyetlerini dile getirdi.

Başkan Külcü, genel olarak Çorum Belediyesi’nin devam eden, yeni yapılan ve devreden projelerini tekrarladı.

Tv kanalının vatsap iletişim hattına gönderildiği  belirtilen bir izleyici sorusuna Külcü’nün verdiği cevap Çorum’u yakından ilgilendirdiğinden farklıydı.

Yeni stadyum tamamlandıktan sonra eski stadyumun akıbetinin ne olacağı sorulan Külcü, “Eski stadyumun imarı konut ve alışveriş merkezi olarak planlandı. Daha sonra alış veriş merkezi plandan çıkarılarak revize edildi. İhale yaptık, iptal ettik. Şu anda belediyenin 50 ayrı bina projesi var. Yol, asfalt, kaldırım gibi rutin belediyecilik hizmetleri bunun dışında. Önümüzde yaklaşık bir yılımız var. Şu anda bu projelerimizle ilgileniyoruz.” diye konuştu. Külcü’nün sözleri tartışmalara neden olan, mevcut stadyumun 20-25 katlı konut ve ticaret merkezine açılması düşüncesini önümüzdeki yerel seçimlere kadar ertelediği şeklinde algılandı.

Başkan Külcü, yeni şehir stadının ismi konusunda ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile oturup gerekli değerlendirmeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

BİR DİĞER FARKLI PROJE

Bu arada Külcü’nün programda açıkladığı ve farklı olan bir diğer hizmet vaadi Z Kütüphanelerle ilgili oldu.

Çorum Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine 35 Z (zengin) Kütüphane yaparak okulların hizmetine sunduğunu hatırlatan Külcü, söz konusu kütüphanelerin yeni kitaplarla donatılma işini de üstleneceklerini kaydetti.

Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın başkanı olduğu Dil Edebiyat Derneği ve MEM’in ortak çalışmasıyla belediyenin yaptırdığı z kütüphanelerin tümüne yeni kitaplar kazandıracaklarını, projenin TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na Türkiye genelinde uygulanması gereken örnek proje olarak sunulduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 04.11.2017 23:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2017-11-04 23:15:24

Ertelendiği isabet olmuş inşAllah iptal olur

Avatar
Hasan 2017-11-05 00:31:59

Eski stad yeri kamu malıdır yani milletin öz malıdır. Öyle keyfe keder satılamaz bu coruma yapılacak en büyük ihanet olur.Çorum'a yapılan bir çok günah oldu. Bu projede en büyük günah olur.ORASI tamamen yeşil bırakılmalı ve Hitit Üniversitesi ne verilmeli

Avatar
Ayşe 2017-11-05 00:34:12

Stadyum Çorumlu'nun öz malıdır.Bir kişinin insiyatifine verilemez. Eğer verilirse reise kadar tüm halktan imza toplayıp gideceğiz

Avatar
hakikat 2017-11-06 12:43:08

eski stada konut yapılması trafik açısından facia olur. inşAllah farklı birşeyle değerlendirilir. Şehrin en önemli sorununun trafik olduğunu söyleyen belediye başkanı inşAllah bu hataya düşmez.

Avatar
hakan 2017-11-08 18:13:41

beldiye park yapmaya merakli neden park yapmiyor. icerisinde cocuk eglence yerleri olan.