Rus ruleti!

Belediyespor enaniyet duygusuyla hareket edenlere kaldıysa kesinlikle başı belada.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 00:11
Rus ruleti!

ELVAN YILMAZ

elvanyilmaz_19@hotmail.com

Fransız Devrimi sonrası yeni durumda Napolyon’u, “Bu adam kim ki bizim kralımız oluyor, asil değil, soylu değil; bir işçinin oğlu başımıza kral mı olacak” şeklinde değerlendiren asilzadeler, onun “Asaletim, soyluluğum benimle başlar, benim soyumdan devam eder” cevabıyla kıç üstü oturmuşlardır.

Kuşkusuz konuyu bugün Çorum Belediyespor’a getireceğim. Önce bazı bilgiler vereyim. Sabredin.

Problemi onu yaratanlarla çözemezsiniz. Aksi takdirde sosyoloji/felsefe bizi reddeder.
Bunun için gerekli "Değişim"in önündeki en büyük engel ise; bu konudaki iyi niyetli bütün çabaları boşa çıkaracak kabullenmesi imkânsız bir inatla ortaya konulan "Dediğim dedik, çaldığım düdük" anlayışıdır.

Neyse ki, bu anlayışı ortaya koyan "kafa" bile değişimi mevcut konjonktürden yararlanarak belki bir an için duraksatır ya da bir süre için geciktirir, ama asla engelleyemez.

Futbol adına hiç ayaklarını uzatıp rahat bir oh çekememiştir Çorum halkı.  İyi olduğu yılların bir sezon sonrası mutlaka kâbus olmuştur. Lirik,  eğlenceli sezon gördüğümüz yıllar çok azdır. Öteden beri böyledir, böyle gelmiş böyle gidiyor.

Mantık diyalektik ilişkisi bu camiada hiç kurulmamıştır. Her sezon Rus ruletine dönüşmüştür. Ve veya; Ünlü bir Türk filmi sloganı gibi, civciv çıkacak kuş çıkacak.

Sonuç… Çorum’un ilk profesyonel futbol takımı olan Çorumspor’un salâsı okundu, musalla taşına konup kulüpler mezarlığına defnedildi. Öldürenler helvasını yedi.

Onun yerine nurtopu gibi Belediyespor piyasaya sürüldü.

Yıllar yılları kovaladı, Çorum Belediyesi himayesinde olan takım, bir türlü istenilen başarıyı sağlayamadı. Takımı sivilleştirme yoluna gidildi. “Var mı alan?” yöntemiyle Fatih Özcan isminde bir arkadaş, “ben varım” diyerek kulübü sahiplendiğini  bildirdi.  Buraya kadar çok hoş…

Kimdir bu Fatih Özcan? Biz şahsen kendisini tanımıyoruz. Onunla ilgili hafızamda kalan tek şey, bir Belediyespor maçında sahaya atlayarak hakemlerin üzerine yürümesidir. Benim gibi birçok insan, boyunu posunu o zaman gördü. O gün kendisi sahada hayli iddialı tiyatral bir gösteri sunmuştu.

Sadede gelelim.

Kendisini merak ettik, mutlaka ilginç bir hikâyesi vardır diye düşündük. Gayet iyi niyetli tavırla, Habercim19 olarak Çorumlu futbol severlerin ve bizlerin yakından tanıması amacıyla, benim hazırladığım, konsepti ‘5 soru, 5 cevap’ olan söyleyişimize davet etmek istedim. 

Ramazan bayramından bir gün sonra telefonla aradım, cevap vermedi. Tam altı dakika sonrası telefonumda dâhil olmayan bir numaradan adını şu anda hatırlayamadığım bir kişi Fatih Özcan’ı neden aradığımı sordu, ben de anlattım. O kişi bana Fatih Özcan’a durumu anlatacağını ve bana döneceğini ifade etti.

Bir ertesi gün, akşama kadar dönmeyince aynı kişiyi tekrar aradım, Özcan’ın şehir dışında olduğunu yarın geleceğini söyledi. Cevaben, ‘yarın akşama kadar bana olumlu olumsuz bir yanıt verin’ dedim. “Tamam”, cevabı almama, aradan iki hafta geçmesine rağmen tık yok. En azından nezaketen arayıp bir neden ortaya koyarak davetimize, hayır diyebilirdi. Kesinlikle saygı duyardım.  Ancak soluğu kesilmiş soprano kesildiler. Neden çekindi bilmiyoruz.

Yukarıda bahsettiğim şekliyle, tek düşüncemiz  kamu hizmeti yapan bizlerin, Çorumluların kendisini yakından tanımasını sağlayıp, futbolseverlerle temas kurdurmak idi. Yoksa Fatih Özcan tekil haliyle bizi ilgilendirmiyor.

Yine son günlerde bir ara Belediyesporla ilgili haberler kulüp merkezinden bazı medya kuruluşlarına ayrım yapılarak gönderilmeye başlandı. Atılsa bile yazılı basınla aynı zaman diliminde atılmıyor, haber sitelerine gece geç saatlerde atılıyordu.

Buna tepki veren basın kuruluşu mensupları arkadaşlarımız elbette sonuna kadar haklıdır. Lakin, kendi penceremizden baktığımızda, yani habercim19 olarak bunu hiç dert etmedik.

Ivır-kıvırlarla uğraşacak zamanımız yok.                                                                                     

Yalnız suçlunun ne suçu var demeyeceğim, bizi dert etmiyor diye de o ayrımcı fikrin sahibine de şunu söylemeden geçemeyeceğim.  Soytarının ömrü kralın ömrü kadardır, kral gidince soytarı da gider

Çok acemiler. Muadil olmak zorunda olduklarının ve anlaşılmaz tutumlarıyla karşı tarafın elini güçlendirdiklerinin farkında değiller.

Fatih Özcan şunu bilmiyor… Konuşmadan anlaşamayız, gözlerimizin içine bakmadan yüreğimizde ne taşıdığımızı anlayamayız.  Birlikteliğin, başarının ilk koşulu “tearüf”tür yani tanış / biliş olmaktır.

Net olarak şunu söylüyorum; Belediyespor enaniyet duygusuyla hareket edenlere kaldıysa kesinlikle başı belada.

Gördüğünüz gibi konu dallı budaklı/mevzu derin…

Devam ediyoruz mecburen.

Bir gün ormana kendi aralarında kral seçeceklermiş hayvanlar… Seçimde aslanlar, kaplanlar ve fillerin seçilme şansı var ama, tilki’nin yok…
Tilki bakmış olacak gibi değil, bir boya küpü görmüş gitmiş içine atlamış… Bir çıkmış boya küpünün içinden, ucube bir yaratık…
Karmakarışık boyalar, renkler… Ormanda böyle bir hayvan daha yok…Herkes demiş ki, ormana acayip bir yaratık geldi…
Ve, tanımadıkları bu mahlûkatı ormanlar kralı olarak seçmişler…
Tilki’nin ilk emri şu olmuş: Bundan sonra yağmur ve su yoktur…

Çorum Belediyespor yönetiminin bu uygulamaları tilkinin ilk emriyle paralel bir bağlantı gösteriyor. Basına bundan sonra hiçbir şey yok. 

Dikkat ettiyseniz yukarıda her sezon Rus ruletine dönüşmüştür diye bir cümle kullandım. Rus Ruleti’nde Smith Wesson veya Colt türü, toplu tabir edilen, 6 mermi alan revolver tabancalar kullanılır. Tabancaya tek bir mermi konur. Tetiği ilk kavrayanın hayatta kalma şansı altıda beş oranındadır.

Fatih Özcan, bilmiyorum farkında mısın, duydun mu? Sana ve yönetimine kahve köşelerinde, çay ocaklarında, futbolun konuşulduğu ortamlarda ömür biçiliyor. Bahisler oynanıyor.

Karamsarlık etrafında büyük oydaşma var.
Haftalık, aylık, en iyimserleri ilk yarının sonunu zor bulacağınız, yönetimi bırakacağınız yönünde, Çorumlu futbol severler takımın geleceğiyle ilgili spoiler veriyor.
Kurşunî bir hava var.

Şehrin totalinde hiç iyi görünmüyorsunuz. İdare irade ister, irade idare ister; ama siz bunun henüz farkında değilsiniz.

Bay Özcan hala anlamadınız mı?  Rus ruleti yine dönüyor.
Ama bir farkla; silah tamamen dolu.

Son Güncelleme: 02.07.2018 00:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru 2018-07-02 08:32:22

Elvan Yılmaz'ı Çorum'da tek geçerim. Arap atı gibi son düzlüğü en iyi koşan adam.

Avatar
Sportmen 2018-07-02 12:57:25

Konu ve yazı sitili mükemmel nasıl böyle bir adam çıktı Çorum'dan çok merak ediyorum. Bence Çorum'daki gazetecileri bir yere toplamalı nasıl yazı yazılır konu nasıl işlenir Elvan Yılmaz ders vermelidir.

Avatar
İsmet 2018-07-02 14:42:17

Eleştirilecekse Elvan gibi eleştirilmeli sosyal medya hesablarından insanlara eleştiri altında hakaret edilmemeli. İtin hatırı yok ama sahibinin hatırı var demek ne demek. Bir de bu şehirde gazeteciyim diye geçiniyorsunuz. Siz gazetecilik yapmıyorsunuz gazetecilik oynuyorsunuz.

Avatar
gerçek 2018-07-02 08:38:03

Fatih Özcan kimdir?
Bu şahıs, Hamit Işık'ı kullanarak Belediyespor yönetimine girdi. O dönemler Hamit Işık'ın da işine geldi bu iş Zeki Gül taki Muzaffer Külcü'nün Fatih Özcan'ı yönetimde görmek istememesi üzerine Özcan yönetimden çıkarıldı. Gül başkan olunca yarıda kalan oyun yeniden oynanmaya başlandı.

Avatar
N.Kurt 2018-07-02 10:25:47

Elvan abi yazdıysa durum gerçekten çok ciddidir kendilerini düzeltmezse yine bize hüsran yine hayal kırıklığı düşüyor demektir.

Avatar
Hilmi Yavuz 2018-07-02 15:20:10

Karşınızdaki adam boru değil Elvan Yılmaz.

Avatar
Mehmetcik 2018-07-02 08:54:37

Bay Yılmaz suç sende meydanı boş bıraktın uzun süredir kendini gazeteci ve yönetici sananlar türedi.

Avatar
BENCE BÖYLE 2018-07-02 16:32:39

Sayın Elvan YILMAZ bey şahsınızı tanımıyorum ama yazılarınızı ara ara okuyorum bu arada Fatih ÖZCAN ında şahsını tanımıyorum fakat bu eleştrinizi biraz ağır buldum. Ne de olsa Çorum'un futboldaki En büyük değeri olan Çorum Belediyespora sahip çıkmış bir isim var karşımızda daha yapıcı olup değerimizin yükselmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca olayları kişiselleştirmemek gerektiğini düşünüyorum zira çorumda zaten zor bulunan zengin sporseverleri küstürmekten başka bir işe yaramıyor. sürç-i lisan ettiysek affola