Uslu Er Meydanı’nda

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 24'üncü kez düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde...

01 Eylül 2014 Pazartesi 17:14
 Uslu Er Meydanı’nda


Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 24'üncü kez düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde yaklaşık 200 pehlivan,  ata sporu sevenleri ile er meydanında buluştu.


Türkiye'nin en ünlü pehlivanlarının mücadele ettiği organizasyonu, AK Parti Genel Başkan Genel Sekreteri Haluk İpek, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu,  Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Genel Koordinatörü Mehmet Ayhan, yetkililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.


2005-2008 yılları arasında 3 yıl üst üste güreş ağalığı yapan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya destek ve katkılarından dolayı Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Genel Koordinatörü Mehmet Ayhan tarafından plaket takdim edildi.


25.Karapürçek Güreş Ağası seçiminin açılışını Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu yaptı. Güreş ağalığına yeniden Osmancıklı hemşehrimiz Ahmet İpek seçildi.


Karapürçek Yağlı Güreşlerini Kon TV’ye değerlendiren Uslu, Güreş sporuna belediyelerin vermiş olduğu katkıları, sporcuların ahlaklı, seyircinin de ilgisinin önemini vurguladı.


Farklı boylarda yapılan ve yaklaşık 10 saat süren müsabakalar sonunda, birinciliği, bu yılın Kırkpınar başpehlivanı Samsun Büyükşehir Belediyesporlu Fatih Atlı'yı mağlup eden, Ankara PTT sporcusu Çorumlu Ünal Karaman kazandı. Ankara Büyükşehir Belediyespor'un Samsunlu başpehlivanları Şükrü Kazan ve Hüseyin Şahinal üçüncülüğü paylaştı.


Karapürçek Başpehlivanı olan hemşehrimiz Sungurlulu Ünal Karaman’a altın kemerini,  madalyasını ve kupasını Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu takdim etti.


Uslu hemşehrimiz Başpehlivan Ünal Karaman’ı başarılarından dolayı tebrik etti.

 


Son Güncelleme: 01.09.2014 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.