Yeni şampiyonlar yetişiyor

Yaz Spor Okulları’nda geleceğin şampiyonları yetişiyor.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 17:33
Yeni şampiyonlar yetişiyor

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları’nda geleceğin şampiyonları yetişiyor.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yürüyüş yolları, parklarda fitness grupları, mahalle kültür merkezleri içerisinde spor salonları ve semt sahaları ile Çorum halkına spor yapma alışkanlığı kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Her yaştan ve herkesin spor yapabilmesi için dev spor yatırımlarını Çorum Belediyesi olarak biz hayata geçiriyoruz. Yeni şehir stadyumu, Belediyespor tesisi, binicilik tesisi ve geçtiğimiz ay ihalesini yaptığımız 2 adet mahalle spor salonunda da çalışmalarımız sürüyor. Bu spor salonlarının da hizmete girmesiyle birlikte 13 mahalle spor salonumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.” dedi.


Her yıl binlerce gencin yaz tatillerini daha verimli geçirmesi için yaz spor okulları düzenlediklerini ifade eden Başkan Külcü, “Basketboldan atletizme, buz pateninden bowlinge kadar 24 farklı branşta yaz kursuna katılan 2083 gencimizin bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Buhara Kültür Merkezimizdeki spor kurslarımıza 1756 gencimiz, bu yıl hizmete açtığımız Mevlana Spor salonumuzda uzak doğu sporları ve Belediyesporumuzun en başarılı olduğu branşlardan olan güreş salonumuza 287 gencimiz katılırken, bölgemizin en büyük masa tenisi eğitim merkezimize ise 40 çocuğumuz katılıyor. Merkezlerimizde spor hocalarımız gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Hızla değişen ve gelişen dünyada sporun yeri ve önemini bilen bir Belediye olarak sporun ve sporcularımızın her zaman yanındayız. İnşallah Türkiye’ye yeni şampiyonları bu salonlardan kazandıracağız. Gayemiz sağlıklı, birey, sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek. Bunu sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


Çocuklar yaz kurslarında kendini çok mutlu hissediyor


Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen yaz kursları kapsamında Buhara Kültür Merkezindeki bowling kursuna katılan İrem Nur Koldaş ve Kaan Sapmaz, kursların öneminden bahsederek “Geçtiğimiz yıllarda eğitimimize destek sağlayacak kurslara geliyorduk. Bu yıl ise bowlingi çok sevdiğimiz için bowling kursuna geliyorum. Burada kendimizi çok mutlu hissediyoruz”dedi.


Bölge’nin sayılı buz pateni pistinde kursa gelen Osman Yiğit Bolat,”Patene ilgim var. Sokaklarda paten yapıyordum. Yaz tatilinde ise Buhara Kültür Merkezi’ne gelerek buz pateni yapıyorum diye konuştu. Basketbol kursuna giden Yunus Emre Kestane ve Hüseyin Şahin ise, yaz tatilini daha verimli geçirmek için birçok kursa yazıldım. Bazılarında öğreniyor, bazılarında isen hem öğreniyor hem de eğleniyorum. Hocalarımız çok iyi. Bizleri her zaman güleryüzlü karşılıyor. Biz gençlere belediyemizin sağladığı en güzel hizmetlerden birisi” dedi.


Yüzme kursuna katılan Emre Özbolat da “Burada öğrendiğim yüzme dersleri büyük başarılar elde ettim. Okul içerisinde 1400 kişi içerisinde okul 3.’sü oldum. Gelecekte daha büyük başarılar elde etmeyi planlıyorum dedi. Karete kursuna gelen Yağız Gözübüyük’ün annesi Neriman Gözübüyük, “çocuğumun ilerde iyi bir sporcu olmasını istiyorum. Belediyespor Salonu eski yeri çok iyi değildi. Şimdi Mevlana Spor salonu daha güzel ve sağlıklı bir ortam var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Masa tenisi sporunda Türkiye’de önemli başarılar elde eden Çorum Belediyespor yaptığı yeni masa tenisi eğitim salonu ile farkını bir kez daha gösterdiğini söyleyen masa tenisi kursiyeri Mina Şevval Cingöz, “Bizlerin eğitimi için çok güzel bir yer yapan belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


Son Güncelleme: 14.08.2017 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165