Best Yazılım Teknokent’te

Hitit Üniversitesi’nin en önemli ve prestijli projelerinden biri olan Çorum Teknoloji Geliştirme...

28 Temmuz 2015 Salı 16:02
 Best Yazılım Teknokent’te


Hitit Üniversitesi’nin en önemli ve prestijli projelerinden biri olan Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne (TEKNOKENT) ilk kabul edilen kuruluş Çorum’un önemli yazılım firmalarından Best Yazılım oldu.

Yapılan açıklamaya göre, projesi onaylanarak Teknokent’e kabul edilen Best Yazılım, Türkiye’nin her yerinden projeleri olan firmalar arasından bu projeye Çorum firması olmaları sebebiyle ilk kabul edilmenin gurunu yaşıyor.


Türkiye’nin birçok ilinden proje başvurusu olan ve 33 ofis ve firma kapasiteli olan Teknokent, 17 bin metre kare arazi üzerine kuruldu. Best Yazılım Kurucu ve Genel Koordinatörü Mustafa Beyoğulları, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (Teknokent) Çorum için gurur verici bir proje olduğunu söyledi.

AR-GE YAPAN FİRMALARA BÜYÜK AVANTAJ


Best Yazılım Kurucu ve Genel Koordinatörü Mustafa Beyoğulları, Tekno Kentlerin Ar-Ge yapan firmalar için büyük avantajlar sağladığını belirterek, “Bu avantajlar başlıca vergi avantajı ve teşvik avantajlarından oluşmaktadır” dedi. Firma olarak uzun yıllar bürokraside ve siyasette bulunan insanlara TeknoKent’in yararları ve faydalarını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Beyoğulları, şöyle devam etti:  “Bu projenin Çorum için en önemli projelerden olduğunu belirttik. Sonunda TeknoKente kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Gerçekleşmesi bizi çok sevindirdi. Şehrimize diğer illerden Ar-Ge faaliyetleriyle uğraşan firmalardan da yatırımlar gelmiş olacak. İlimize yatırımı çekebilmek için en önemli konu TeknoKent’in tamamlanmasıydı.  İnşallah önümüzdeki günlerde Çorum TeknoKenti’ne diğer illerden de firmalar katılacak ve Çorum’a yatırımlar olacaktır. İlimiz içinde güzel bir istihdam olacak. Üniversitemizin de vereceği destekle ilimizde nitelikli eleman istihdamı da artacaktır. Çorum’da bulunan nitelikli öğrenciler, mezunlar şehrimizde durmuyor başka illerde iş aramaktaydı. TeknoKent’e yerleşecek firmalar sayesinde ilimizde bulunan yetenekli beyinlerde burada istihdam olacaktır. TeknoKent sayesinde Çorumumuzda bulunan yetenekli beyin göçünede bir nevi son vermiş olacağız.”


‘ÇORUM’UN YAZILIM SORUNU OLMAYACAK’


Ülke genelinde 3 milyon çiftciyi kayıt altına alan yazılım projesini ürettiklerini belirten Best Yazılım Kurucusu ve Genel Koordinatörü Mustafa Beyoğulları, açıklamasında şunları kaydetti:  “Ülke geneli yazılım projeleri üretmekteyiz. Bu projelerin en önemlisi 3 milyon çiftciyi kayıt altına aldığımız yazılım projesi oldu. Bunların akabinde Best Yazılım olarak 2006 yılında başarılarımızdan dolayı ‘’Yılın Örnek Girişimi’’ ödülünü aldık. Şuana kadar ülke genelinde yaptığımız projelerde kazandığımız tecrübeleri Çorum ticaretine, sanayisine ve kurumlarına yapacağımız yazılımlarda kullanacağız. Çorum’da daha aktif rol alacağız. Tespitlerimize göre Çorum’daki kurumlar, uzun yıllardır yazılım ihtiyacını diğer illerde bulunan yazılım firmalarıyla karşılıyordu. Best Yazılım olarak TeknoKent’e girişimizle birlikte firmalarımızın bu tarz ihtiyaçlarını gidermeye yönelikte yazılımlar yapacağız. Deyim yerindeyse artık Çorum’un parası Çorum’da kalacak.”


‘ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILDI'

Best Yazılım’ın Çorum’da projeler yaptığını da belirten Best Yazılım Kurucu ve Genel Koordinatörü Mustafa Beyoğulları, “Ülke genelinde yaptığımız yazılımlarla adımızdan sıkca söz ettirdik.  Best Yazılım, Çorum’da da önemli yazılımlara imza attı. Ticaret Borsası Analiz ve Satış Seans Yazılımı, Ticaret Odası İOS ve Android Yazılımı, Çorum İl Özel İdaresi Hakediş Bilgi Sistemi, Çorum Müsiad Mobil Uygulamaları, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan çeşitli ffirmalarımıza da Üretim Planlama ve Dijital Arşiv Sistemlerini de biz ürettik. Ülke genelinde önemli projelerle birlikte Çorum için de bu tarz projeleri gerçekleştirdik. Bundan sonra TeknoKent’te bulunacak şubemizle Çorum için daha etkin rol alacağız” şeklinde konuştu.




Son Güncelleme: 28.07.2015 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Faruk YILDIZ 2015-07-29 11:14:11

kardeşim allah yardımcın olsun başarılarının devamını dilerim. best yazılımı bu günlere getiren ekibinede başarılar dilerim.

banner165