'Digital Şebeke Modeli'

YEDAŞ, 'Digital Şebeke Modeli'ni hayata geçirdi.

06 Temmuz 2013 Cumartesi 16:58
 'Digital Şebeke Modeli'

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sunmayı amaç edinen YEDAŞ, bu doğrultuda 2011 yılının Kasım ayında startını verdiği 'Şebeke Master Plan' projesinin kapanış toplantısını gerçekleştirdi. Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen Şebeke Master Plan Değerlendirme Toplantısı'na YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, MERCADOS Ülke Müdürü Serhat Can, YEDAŞ Genel Müdürlük ve İl Koordinatörleri, YEDAŞ ve MERCADOS firmasından oluşturulan proje ekibi katıldı.

'Digital Şebeke Modeli Sürdürülebilir Yatırım Dönemi' temasıyla başlayan oturum süresince YEDAŞ ve MERCADOS firmasından oluşturulan 21 kişilik proje ekibi, 2011 yılı Kasım ayında başlayan Şebeke Master Plan' projesini 2013 yılı Nisan ayında tamamlayarak, süreç sonunda hazırlanan çıktıları hazırladıkları sunumlarla katılımcılarla paylaştı. Sunumlardan sonra konuşan MERCADOS Ülke Müdürü Serhat Can, Master Plan'ın daha bitmediğini sadece alt yapıyı kurduklarını belirterek, "Projenin yüzde 50'sini tamamladık diyebiliriz. Şimdi önemli süreç başlıyor. Kalan yüzde 50'lik bölüm, tamamen çalışanların sürekli güncellemelerinden, takibinden geçiyor. Ancak çok iyi bir takım çalışmasına imza attık" dedi.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, çözüm ortağı olarak şirketin yanında yer alan MERCADOS firması ve YEDAŞ bünyesindeki çalışanlardan oluşan 21 kişiden proje ekibine teşekkür ederek, "Şebeke Master Plan projesinde çalışanlarımızı sürece dahil ettik. İllerle sürekli çalıştaylar yapılarak, analiz, şebeke değerlendirilmesi raporlandı. Bu projeyi çalışanlarımız sürdürecek. Çalışanlarımızın süreci yakından takip etmesi, sürdürülebilir olması için daha fazla vakit ayırması gerekecek. Bu projedeki esas, doğru planlama, yatırım ve zamanlamadır" dedi. Kırsaldaki problemlerin çözülmesiyle 2020 yılında daha rahat yönetilebilir bir şirket olacaklarının altını çizen Türkoğlu, "Bu süreçte ortaya çıkacak veriler, analizler oldukça önem kaydediyor. 2013 ve 2021 yılları arasında Şebeke Master Plan Projesi'ne 250 milyon TL'lik bir bütçe hazırladık" diye konuştu. Türkiye genelinde bu projeyi bu içerikte, bu hızlılıkta hayata geçiren birinci dağıtım şirketi olduklarını belirten Nurettin Türkoğlu, "YEDAŞ, Çalık Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin mutfağıdır. Buradan ne çıktığı önemlidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hazırlanan Master Plan Raporu ve Analiz Kriterleri Raporları YEDAŞ İl Koordinatörlerine, Enerji Kalitesi ve Kompanzasyon Raporları YEDAŞ İl Dağıtım Müdürlerine kitapçık halinde dağıtıldı. Şebeke Master Plan Projesi'nde yer alan 21 kişilik proje ekibine ise proje kapsamında yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı madalya verildi. Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, Şebeke Master Plan Değerlendirme Toplantısı'nda süreçte yaşanan ve şirkete kattığı çıktıların önemi dikkat çekerek, "Çözüm ortağımız MERCADOS ile birlikte bölgemizi daha iyi yönetilebiliriz ve kalkındırılabiliriz için buradayız" dedi.





Son Güncelleme: 06.07.2013 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.