Elektrikçiler teknolojiye ayak uyduruyor

Çorum elektrikçiler, binaların iç aydınlatma ve elektrik tesisatları konusunda teknolojiye ayak uyduruyor.

03 Nisan 2014 Perşembe 18:08
 Elektrikçiler teknolojiye ayak uyduruyor


Çorum elektrikçiler, binaların iç aydınlatma ve elektrik tesisatları konusunda teknolojiye ayak uyduruyor.

Çorum Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası ile YEDAŞ İl Koordinatörlüğü öncülüğünde elektrik iç tesis projeleri ve tesisat döşemesi konularında yeniliklerin anlatılacağı bir eğitim semineri gerçekleştirilecek. 4 Mart Cuma günü saat 15.00’de YEDAŞ’ta gerçekleştirilecek eğitim seminerine konuşmacı olarak Elektrik Mühendisi Metin Leblebici katılacak. Seminere YEDAŞ İl Koordinatörlüğü yetkilileri, Çorum’da faaliyet gösteren yapı denetim firmalarında görevli elektrik mühendisleri, elektrik proje müellifleri, Çorum Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası yöneticileri ve oda üyeleri ile il ve ilçelerden elektrik tesisatçılarının katılması bekleniyor.

Eğitim semineri hakkında bilgi veren Çorum Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası Başkanı Hikmet Göktepe, 2002 yılında ilk kez Çorum’da uygulanan ve 2006 yılında tüm ülkede uygulama şartı getirilen ‘kablo bacası ve enerji odası’ uygulamasından sonra bugünden itibaren aşağıda belirtecekleri uygulamalarında ilk kez Çorum’da uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

Oda olarak dün olduğu gibi bugünde yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceklerini ifade eden Hikmet Göktepe, yeni yapılacak binaların elektrik tesisatlarına getirilecek yenilikleri ise şu şekilde açıkladı:

“Elektrik buatı uygulaması kaldırılarak bina içerisindeki çirkin görüntünün önüne geçilecek.

Binalarda elektrikten kaynaklanan yangınların önüne geçebilmek için elektrik tesisatında halojenden arındırılmış ve yangına maruz kalındığında herhangi bir zehirleyici gaz üretmeyen elektrik kabloları ve elektrik boruları kullanılacak.

Gerilim düşümü ve fazlar arasındaki gerilim dengesizliğinin önüne geçebilmek için üç fazlı sayaç uygulamasına geçilecek.

Yapıların statik yapısını zayıflatmamak için tabandan elektrik tesisatı döşemesi uygulamasına başlanacak.”





Son Güncelleme: 03.04.2014 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.