Facebook kullanıcılarını üzecek haber

Popüler sosyal ağ Facebook, kullanıcılarına videolu reklamlar göstermeye başlayacak.

18 Aralık 2013 Çarşamba 12:15
 Facebook kullanıcılarını üzecek haber


Popüler sosyal ağ Facebook, kullanıcılarına videolu reklamlar göstermeye başlayacak.

Perşembe günü başlayacak uygulama ile, reklamlar kullanıcının haber kaynağında otomatik olarak yayınlanacak. Sessiz olarak yayınlanacak reklamlarda, kullanıcı isterse sesi açabilecek.

Reklam videolarının süresi ile ilgili henüz bir bilgi yok. ABD medyasında geçtiğimiz aylarda yayınlanan haberlerde, akıllı telefonlarda da gösterilebilecek reklamların en fazla 15 saniye uzunluğunda olacağı öne sürülmüştü. Yayınlanacak ilk video reklamlardan biri Lions Gate film şirketinin yeni filmi “Divergent”in tanıtım fragmanı olacak.


PROJE TEPKİLER YÜZÜNDEN ERTELENEDİ

Facebook’ta video reklam yayınlanması uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeydi. Hatta bazı şirketler, önceden reklam videoları hazırladı fakat Facebook, kullanıcıların tepki göstereceği gerekçesiyle projeyi erteledi. Facebook’taki yazılım mühendisleri, bir süredir, reklamların yüklenmesini hızlandıracak yöntemler üzerinde çalışıyordu. Video reklam projesinin test edilmesine geçen hafta başlandı ve bazı kullanıcıların haber kaynağına video reklamlar konuldu. Akıllı telefon kullanıcılarını da düşünen Facebook, reklamların, sadece kablosuz bağlantı açık olduğunda yayınlanacağını açıkladı.

Facebook’un bu reklamlardan ne kadar gelir elde edeceği bilinmiyor. Fakat ABD medyasında çıkan haberlere göre, şirket, reklamların 18-54 yaş arası dünya genelindeki bütün kullanıcılara ulaştırılması karşılığı günlük 2 milyon dolar talep etmeyi planlıyor.








(İHA)

Son Güncelleme: 18.12.2013 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165