Görünür Belediye olduk

İstanbul merkezli İzlemedeyiz Derneği Çorum Belediyesi'ne görünür belediye sertifikası verdi

22 Eylül 2017 Cuma 17:02
Görünür Belediye olduk

Çorum Belediyesi’nin Görünür Belediyeler arasına girdiği bildirildi.

Merkezi İstanbul’da bulunan İzlemedeyiz Derneği tarafından verilen Görünür Belediye Sertifikası Çorum Belediyesi’nin oldu.

İzlemedeyiz Derneğinden yapılan açıklamaya göre Görünür Belediye Sertifikası Muzaffer Külcü başkanlığındaki Çorum Belediyesi’ne verildi. Çorum Belediyesi’nin
corum.bel.tr/ alan adındaki internet sitesi görünürlük değerlendirmesinden olumlu sonuç aldı.

Açıklamada, Çorum Belediye’sinin, ulaşılabilirlilik ve bilgi paylaşımı alanlarında olumlu bir örnek teşkil ettiği, Çorumlular’ın Belediye çalışmalarını hızlı ve verimli bir şekilde takip edebildiği, yapılan proje ve harcamalardan haberdar olabileceği bir internet sitesinin kullanımda olmasının önemi belirtildi.


İzlemedeyiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Örsek, yaptığı açıklamada, Görünür Belediye Sertifikası’nın Türkiye’de bir ilk olduğunu, yerel yönetimlerin önceliklerinin arasında seçmenlerin kendi belediyeleriyle ilgili tüm bilgilere en hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri olduğunu belirtti.

Baybars Örsek, Çorum Belediyesi’nin Görünür Belediye Sertifikası’na sahip olmasının bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmaların bir göstergesi olduğunu, Muzaffer Külcü Başkanlığındaki Çorum Belediye’sinin,Türkiye’deki 1397 Belediyenin tamamı için bir örnek oluşturmasını dilediklerini söyledi.

ÇORUM, 16 BELEDİYE ARASINDA

Öte yandan İzlemedeyiz Derneği’nin internet sitesinde açıklanan verilere göre, Türkiye genlinde 1397 belediye bulunuyor. İzleme Derneği tarafından 60 belediye Görünür Belediye Sertifikası kategorisinde değerlendiriliyor. Aralarında Çorum Belediyesi'nin de yer aldığı 16 belediye Görünür Belediye Sertifikası almaya hak kazanmış.

İZLEMEDEYİZ DERNEĞİ HAKKINDA


Merkezi İstanbul’da bulunan İzlemedeyiz Derneği,Türkiye’nin yönetişim kapasitesinin gelişmesi için veri temelli sosyal yayıncılık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirir.


16 Ocak 2014 yılında kurulan Ortak Gelecek için Diyalog Derneği, 30 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirdiği 2. Olağanüstü Genel Kurul sonrasında, üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla birlikte İzlemedeyiz Derneği adını almıştır. İzlemedeyiz Derneği; doğruluk kontrolü, veri madenciliği, kapasite arttırımı gibi çalışmalarla Türkiye’nin daha demokratik, hesap verebilir ve şeffaf bir yönetişim kapasitesine ulaşması için çalışmalarını gerçekleştirmektedir.
İzlemedeyiz Derneği; Doğruluk Payı başta olmak üzere çeşitli projelerle Türkiye’de veri temelli siyasi tartışma ortamının gelişmesi için faaliyetlerde bulunmaktadır.

Görünür Belediye; Türkiye’de yerel yönetimlerin internet sitelerini bilgi paylaşımı ve erişilebilirlik kriterlerinde inceleyen ve ilgili kurumlara değerlendirme raporları ve sertifikalarını sunan bir çalışmadır. Amacı yerel yönetimlerin dijital ortamda görünürlüğünü şeffaf bir yaklaşımla arttırmaktır.


Görünür Belediye Projesi, hazırlanan raporlar ve sertifikalar için yerel yönetimlerden herhangi bir ücret talep etmez.












lerden 

Son Güncelleme: 23.09.2017 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
herşey zaten görünüyor 2017-09-22 23:39:26

belediye başkanı halkın efendisi değil ,gorevlisidir.halk istediği zaman onları işbaşına getirir ,istediği zaman gorevden uzaklaştırır.lakin başkan kamu gücünü ele geçirdikten sonra aynı kolay yoldan egemen gücüde er ğeç eline geçirir.bundan sonra yasalara göre değil kamu gücünü kendi çıkarları için kulanmaya başlar.bundan sonrada diğer siyasilerle ortaklıklar başlar. herkes bilirki iki karşıt görüş tez ve antitez karşı karşıya gelince birbir açıklarını bildiği için sentez oluşur bunun sonucunda herkes hissesi oranında payını alır.bunun adınada siyaset denir bütün halk bunların ne olduğunu bilir ama susar neden hakta birgün bende bu makamlara gelirsem bende hissemi alırım diye ama unutmaya çalıştıkları birşey var hesabı kime vereceksiniz halkamı hakkamı