‘Haşhaş Dövme Makinesi’ icat etti

Osmancık’ta esnaflık yapan bir vatandaş, elektrik enerjisi ile çalışan ‘Haşhaş Dövme Makinesi’ icat etti.

19 Kasım 2013 Salı 00:03
 ‘Haşhaş Dövme Makinesi’  icat etti

Osmancık’ta esnaflık yapan bir vatandaş, elektrik enerjisi ile çalışan ‘Haşhaş Dövme Makinesi’ icat etti.

Bizim Market işletmecisi Gökhan Güngör, el yordamıyla dibeklerle başladıkları dövülmüş haşhaş satışlarını 5 yıldır sürdürdüklerini belirterek, artan talebe yetişemediklerini, böylece elektrik enerjisi ile çalışan haşhaş dövme makinesi fikrinin doğduğunu söyledi.

El yorgunluğunu gidermek için elektrik enerjisi ile çalışan haşhaş dövme makinesinin Osmancıklı Ahmet Tatlısu usta tarafından tamamen yerli üretimle icat edildiğini belirten Güngör, “Dövülmüş haşhaş üretimine 5 yıl önce Bizim Market ailesi olarak el yordamıyla dibeklerle başladık. Dövülmüş haşhaşa talep her geçen gün artmaya başladı. Dolayısıyla artan talebe cevap vermek oldukça zor ve yorucu olmaya başladı. Artan talebe yetişemeyeceğimizi düşünürken elektrikle çalışan haşhaş dövme makinesi fikri zihnimizde belirdi. Fikrimizi Osmancık'ın tanınmış ustalarından Ahmet Tatlısu ile paylaştık. Ustamız fikrimizi benimsedi ve makineyi yapabileceğini belirtti. Ahmet Tatlısu ustamız ile tamamen yerli üretim olan haşhaş dövme makinesi yapmayı başardık.

Civar köylerden topladığımız haşhaşları savurma, kavurma, dövme ve paketleme işlemlerinden sonra halkımıza, organik pazarlara ve toptancılara satıyoruz. Üretim kapasitemiz makinemiz sayesinde aylık 1 ton talebe göre 1,5 tona kadar çıkabiliyor. Ürünlerimiz diğer çekme haşhaşlardan farklı olarak makinemizde bulunan ceviz ağacından yapılmış özel dibekte klasik yöntem usulü ile 20-30 dakika da yağ ve tat kaybetmeyerek dövülüyor.” diye konuştu.


Maliyeti 5 bin lira

Bizim Market işletmecisi Gökhan Güngör, elektrikli haşhaş dövme makinesinin maliyetinin 5 bin lira olduğunu, talep olduğu taktirde makinenin seri üretimine geçmeyi planladıklarını belirtti.

Güngör, haşhaş dövme makinesine görsellik katmak için oyuncak ayı monte ettiklerini bu durumun ise gerek müşterilerin gerekse vatandaşların beğenisini kazandığını söyledi.





Son Güncelleme: 19.11.2013 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemalettin kılıç 2019-10-23 19:39:23

slm bende market çalıştırıyorum elektrikli haşhaş dövme makinasi almak istiyorum nereden temin edebilirim tel 05324807105 g.h köy