Mobilya sektöründen üniversiteye çağrı

Mobilya sektöründen makineleşme önerisi geldi

29 Ekim 2017 Pazar 00:24
Mobilya sektöründen üniversiteye çağrı

Erdallar Büro Mobilya Sahibi Murat Erdal, mobilya sektöründe makinenin önemine değinerek, bilgisayarlı mobilya makinası kullanımının giderek yaygınlaştığını, üniversitenin kendi bütçesi ile bu makinaları alarak, Çorum’da mobilya sektörüne ivme kazandırabileceğini bildirdi.

Şu an manuel makinalarda eğitimli ve işsiz gençlerin bu sektörde istihdam etmesi ve yetişmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Erdal, Çorum’da mobilya sektörünün gelişmesi için bu tür girişimlerin yapılmasının ileriye dönük planlamada önem kazanacağını ifade etti.

Erdal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Mobilya sektöründe iş gücünün hafiflemesinde bilgisayarlı makinaların önemi giderek artmaktadır. Kaliteli ve hatasız mobilya üretiminde bilgisayarlı makinaların önemi büyüktür. Ülkemiz genelinde bilgisayarlı mobilya makinası kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Şehrimizde de bu makinaların kullanılması işletmelere ve şehir ekonomisine ciddi fayda sağlayacaktır.


2017 yılının ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirilen mobilya makinaları tanıtım fuarının mobilya sektörü açısından faydalı olduğu görülmekle birlikte, yeni teknolojik makinaların yerli üretim olması memnuniyet vericidir. Önceki yıllarda bilgisayarlı makinalar ithal edilerek ülkemize getiriliyordu, bu gün bakıldığında yerli makinacıların bu makinaları üretmesi mobilya sektörünün geleceği açısından çok önemlidir.


GENÇLERE BİLGİSAYARLI MAKİNALAR ÖĞRETİLMELİ


Önerimiz şudur; üniversite kendi bütçesi ile bu makinaları alıp, yeni bir bölüm oluşturarak sanayide mevcut çalışan gençlere bilgisayarlı makinaların kullanılmasını öğretip, teknik açıdan donanımlı olmalarını sağlayabilir. Bu sayede işsiz gençlerin de bu mesleğe bakış açıları olumlu yönde gelişir.

Şu durumda eski manuel makinalarda eğitimli ve işsiz gençlerin bu sektörde istihdam etmesi ve yetişmesi mümkün görülmemektedir. Teknolojik makinaların kullanımında mobilya sektörüne yeni başlayacak işçilerin bilgisayar kullanması ve teknik bilgilerinin gelişmesinde üniversite sanayi işbirliği sağlanmalıdır.

Bu birlikteliğin sağlanması yatırımcının risk almasına katkı sağlayacak, Çorum’da mobilya sektörünün gelişmesi için bu gibi girişimlerin yapılması ileriye dönük planlamada önem kazanacaktır. Bu sektörden ekmeğini kazanan imalatçı ve mağazacı meslektaşlarıma bol kazançlı günler dilerim. Bu güne kadar mobilya sektörüne katkı sağlayan devlet büyüklerimize minnettarız.”





Son Güncelleme: 29.10.2017 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.