Sırrı çözüldü! WhatsApp'ta büyük şok

'WhatsApp ücretli olacak. Bu mesajı 10 kişiye gönderirseniz ücretsiz kullanırsınız' tarzındaki mesajların telefon fihristi ve...

11 Aralık 2013 Çarşamba 10:28
 Sırrı çözüldü! WhatsApp'ta büyük şok

'WhatsApp ücretli olacak. Bu mesajı 10 kişiye gönderirseniz ücretsiz kullanırsınız' tarzındaki mesajların telefon fihristi ve fotoğrafları ele geçirmek için gönderilen bir virüs olduğu anlaşıldı.

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'tan gelen gizemli mesajların sırrı çözüldü. Kullanıcılara bir süredir 'WhatsApp ücretli olacak. 10 kişiye bu mesajı gönderirseniz logonuz mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edeceksiniz', 'WhatsApp 10'uncu yılını kutluyor. Bu mesajı arkadaşlarınıza iletirseniz 5 yıl ücretsiz kullanacaksınız' tarzındamesajlar geliyordu. Bu mesajların emniyet mensuplarına da gelmesi üzerine İstihbarat Daire Başkanlığı, mesajlarla ilgili araştırma başlattı. Mesajlara inanarak diğer kullanıcılara gönderen kişilerin telefon fihristi ve cihazlarındaki fotoğrafların kopyalandığı tespit edildi. İstihbarat ekipleri, virüsü yayan bir kişinin bilgisayarının IP adresine ulaştı. Ataşehir'deki eve operasyon düzenleyen polisler, aradıkları kişinin Denizli'ye gittiğini öğrendi. Bu kez Denizli'deki eve baskın düzenlendi. Virüsü yayan A.Ö. gözaltına alınırken bilgisayarına el konuldu. Suçlamaları reddeden A.Ö. serbest bırakıldı. Virüslü mesajlarla ele geçirilen telefon numaraları ve fotoğraflarla ne yapılmak istendiği ise A.Ö.'nün bilgisayarının incelenmesinden sonra ortaya çıkacak.







Akşam

Son Güncelleme: 11.12.2013 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.