20 bin yetimin yüzü gülüyor

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar’ devam ediyor

04 Aralık 2017 Pazartesi 15:38
20 bin yetimin yüzü gülüyor

İHH'nın; MEB, DİB ve Eğitim-Bir-Sen ile işbirliği halinde 2013 yılından beri sürdürdüğü ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi dördüncü yılında da devam ediyor.

Çorum İHH Yetim Birimi Çorum Merkez ve İlçe Orta Okul ve Liseler de ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesini hayata geçirmek için sunumlar yaparak proje hakkında bilgilendirmeler yapıyor. Sunumlar Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Yetim Birimi Sorumlusu Mehmet Çalışkan, Genç İHH Hanımlar Başkanı Ayşe Uçak, Çorum Genç İHH Lise Komisyonu Başkanı Fatıma Zehra Özkabakçı, Genç İHH Üniversite Komisyonu Başkanı Burak Kaplan tarafından gerçekleştiriliyor.

İHH Başkanı Selim özkabakçı, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Yetim Birimi ve Genç İHH ekiplerimiz Okullarda Öğretmenlerin ve talebelerin yoğun ilgisi ile karşılaşılıyor. Çorum merkezde yetim projesi kapsamında 65 yetim çocuğumuza hamilik yapıyoruz. Periyodik olarak da Çorum’da yüzlerce yetimin yüzünü güldürüyoruz. İyiliksever Çorum halkını en az bir yetime hamilik yapmaya davet ediyoruz. www.ihh.org.tr sitemizden yetim sponsorluk bölümünden müracaat edildiğinde sponsorluk işlemi gerçekleştirilebilir, Çorum İHH Ofisimizden, 0364 2242620 – 0538 8777655 numaralı telefondan bizimle irtibata geçilebilir.

‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesiyle birlikte 2017- 2018 eğitim öğretim dönemi itibariyle, Çorum Merkez ve İlçelerinin de dahil olduğu 8 bin 39 okulda 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

Proje eğitim öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklarımız ve gençlerimizle Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımız bir araya geliyor. Her sınıfın bir yetim akranlarının eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı Proje çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakâr ve başkalarının dertleriyle dertlenen karakterli nesiller olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesil değil; nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde projenin katkısının çok olacağı düşünülmektedir.

Bu çalışma ile asıl hedeflenen ise; çocuklarımızın huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken; Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma ve yardımlaşma bilincinde olması ve bir empati geliştirebilmesini sağlamaktır. Bilinçli yapılan yardımlar çocukların kişisel/duygusal gelişimine ciddi bir katkı sağlayacaktır.

Proje geleceğin ‘İyiliksever Türkiye’si projesidir. Proje geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmeyi hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olurlarıyla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulanabilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olurlarıyla da tüm Kur’an kurslarında uygulanabilmektedir. Ayrıca ülke çapında en etkili ve geniş çalışmalar yürütmekte olan Eğitim-Bir-Sen de kampanyanın proje ortağıdır.

Değerler eğitimi kapsamında 4 yıldır gönüllülük esası ile yürütülen proje ile öğrenciler ayrıca yetim kardeşlerinin fotoğraf ve kişisel bilgilerini bilmekte, arkadaşları ile mektuplaşabilmektedirler. 2017 eğitim dönemi sonu itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 20 bini aşkın yetim çocuk 1 milyonu aşkın öğrenci tarafından desteklenmekte, savaş ve çatışmalarla sarsılan dünya üzerinde adeta bir kelebek etkisi ile bir merhamet halkası ve umut oluşturmaktadırlar. İHH ayrıca dünya genelinde 52 ülkede yaklaşık 90 bin yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor.

İyilikte yarışan Sınıflar projesi, 2017 – 2018 yılına çeşitli yeniliklerle giriyor. Okullara gönderilen saatler yerini kültür haritasına bırakıyor. Kültür haritasıyla, yaşadığı bölgelerde önemli izler bırakan öncü şahsiyetlerin hayatlarını ve yaptıkları çalışmaları yeniden anımsatması hedefleniyor. Öğrenciler, Tarık Bin Ziyad, Selahaddin Eyyubi, Malcom X, Aliya İzeetbegoviç, Evliya Celebi, Ali Kuşçu, İbni Sina ve Biruni gibi önemli tarihi şahsiyetlerin yanında Mekke, Medine, Kudüs, İpekyolu, Baharat Yolu ve Hicaz demiryolu gibi önemli mekânlar hakkında detaylı bilgi bulabilecekler. Bu çalışma ile öğrencilerin kültürel olarak bilgi birikimlerinin de arttırılması hedefleniyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.