20 yeni park geliyor

Çorum Belediyesi 20 yeni park yapacak.

18 Nisan 2018 Çarşamba 18:12
20 yeni park geliyor

Belediye Başkanı Zeki Gül, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kent Park projesiyle ilgili Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ile teknik personelden bilgi alan Gül, daha sonra diğer yeşillendirme çalışmalarını değerlendirdi.

Daha yeşil bir Çorum için çalışmaların hız kesmeden sürdüklerini dile getiren Gül, “Park Bahçeler Müdürlüğümüzde hem Kent Park projemizle ilgili hem de şehrimize kazandıracağımız diğer parklarla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Bu sene yapacağımız bazı çalışmalar ve bu çalışmaların yapılacağı noktaları değerlendirdik. Bu yıl şehir merkezimizin güzel görüntüyü kavuşması için 600 bin çiçek diktik. Yine 500 bin lale dikerek vatandaşlarımızı o güzelliklerle buluşturduk” dedi.

4 MİLYONLUK YENİ AĞAÇ ALIMI

4 milyon liralık yetişmiş ağaç alımı yaptıklarını ifade eden Gül, “aldığımız yetişmiş ağaçları Çorum’da uygun yerlere dikerek yeşillendirme çalışmalarına devam edeceğiz. Çorum’a 20 yeni park daha kazandıracağız. Bu parkların 12’sinin ihalesini yaparak yüklenici firmalara, 8 tanesini ise kendi ekiplerimizle yapacağız. Bu çalışmalarımız her yıl artarak devam edecek. Çorum, ölçeğindeki iller arasında park ve yeşil alan çalışmasında lider illerden birisi olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. Mezarlıklarımıza toplam 5 Bin gül dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca Erzurum Dede Bölgesinde ve Manas Parkı’nda da çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Buraları da Ramazan bayramı sonrasında halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

KURUYAN AĞAÇLARIN YERİNE YENİSİ DİKİLECEK

Hürriyet parkı içerisinde kuruyan ağaçların tespit edildiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, “Yaptığımız bu çalışmaların yanı sıra vatandaşlarımıza ve kamuoyuna açıklamak istediğimiz bir başka konu daha var. Bir taraftan ağaç dikimi, budama ve ağaçların bakımı yapıyoruz. Ama gerek hastalık nedeniyle gerekse ağaçların yaşlanması nedeniyle bazı ağaçlar kuruyor. Hürriyet Parkı içerisinde bulunan ve kuruyan 13 adet ağacı buradan alarak yerine yetişmiş ağaçlar dikeceğiz. Bir tarafta 40-50 bin yetişmiş ağaç dikersiniz, diğer tarafta ise kurumuş bir ağacı yerinden alırsınız istismara müsait arkadaşlar gelir onu haber yaparlar. Diğer tarafta yaptığınız yeşillendirme çalışmalarını görmezler. Vatandaşlarımızın ve kamuoyunun şimdiden bilmesini istiyoruz. Kuruyan 13 adet ağaç alınacak ve yerine yenileri dikilecek” şeklinde konuştu.

PEDALLER BAHARDA DÖNECEK

Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Çorum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi ve İnsani Değerler Platformu Çorum Şubesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği  “Pedallar Baharda Başka Dönüyor” konulu bisiklet turu 21 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Çorum halkının doğa ile bütünleşmesi, bisiklet sürerek sağlıklı yaşama bilincinin oluşturulması ve ailesiyle birlikte sosyal bir etkinlik içerisinde bulunması amaçlı yapılan bisiklet turu etkinliği 21.04.2018 Cumartesi günü saat 10.00’da Çomar Barajı etrafında gerçekleşecek. Etkinlik alanında Çorum Belediyesi tarafından çekilişle 6 adet bisiklet hediye edilecek. Etkinliği tüm Çorum Halkı davetlidir.

13 İLDEN BİRİSİ ÇORUM

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından öğrencilere Harezmi Eğitim Modeli hakkında bilgiler verildi.

İstanbul’un ardından Çorum’un da aralarında bulunduğu 13 ilde uygulamaya başlanılan Harezmi Eğitim Modeli Mimar Sinan İlkokulu’nda öğrencilere anlatıldı.

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisleri Mesut Osman Turan ve Murat Dağ, Mimar Sinan İlkokulu’nda kurulan Harezmi sınıfında Atık Yağlar hakkında bilgiler verildi.

Mart 2018 tarihinden itibaren Mimar Sinan İlkokulu’nda uygulamaya başlanan Harezmi Eğitim Modelinin içeriğinde ileri düzeyde bilgisayar kullanımı, programlama, disiplinler arası yaklaşım, oyun tasarımı ve robotik kodlama, bilgisayar bilimi öğretimini hedefleniyor. Harezmi Eğitim Modelinde 33 öğrenci ve farklı branşlarda 6 öğretmen yer alıyor.

Eğitimle öğrencilerin atıklarla ilgili sorularına da yanıt verildi.

Son Güncelleme: 18.04.2018 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülender 2018-04-19 08:48:41

Zeki Gül önceki dönemin yaptığı hata olan sayılarla icraat işine girmeden nerede ihtiyaç varsa oraya yapmalı. Bazı mahallelerde millete parktan gına geldi. Ayrıca bir kaç senedir parklar çok bakımsız. Sadece uzaktan araçla sulayıp gidiyorlar. Park görevlisi oluyordu ve temizliğini yapıyordu.

banner165