Acil un yardımı çağrısı

İHH, Suriye'nin İdlip şehrine acil un yardımı çağrısı yaptı.

05 Eylül 2018 Çarşamba 20:06
Acil un yardımı çağrısı

İHH Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçıı, Suriye’nin İdlip kentine giderek İncelemede bulundu, Suriye’deki fırınlarda un stoklarının azaldığını belirterek, acil un yardımı çağrısı yaptı.

İHH Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye'de günlük ekmek ihtiyacının arttığını, buna karşın un miktarının azaldığını belirterek acil un yardımı çağrısında bulundu ve ‘Suriyeli Kardeşim Ekmeksiz Kalmasın’ sloganıyla İHH olarak kampanya başlattıklarını söyledi.

Özkabakçı, son günlerde İdlib'e yeniden başlayan hava saldırılarından sonra durumu yerinde görmek için beş gün önce bölgeye giderek Afrin’de ve İdlib’de incelemelerde bulundu. Özkabakçı, Suriye'de sürdürdükleri yardım faaliyetlerine ve insani krize ilişkin değerlendirmede bulundu. Özkabakçı, vakfın fırınlarında ekmek çıkması için una ihtiyaç duyduklarını, burada üretilen ekmeklerin sığınmacı kamplarına dağıtıldığını ifade etti.

Suriye'nin birçok bölgesinden İdlib'e göç olduğunu, ancak son bombardımandan sonra İdlib’den Türkiye sınırına tekrar yüksek seviyede göç başlamasını beklediklerini dile getiren Özkabakçı, şöyle dedi; "İnsanlar evsiz. Yiyecek bulamıyorlar. Zaten iş yok. Hastaneler yetersiz. Dünyada da duyarlılık azaldı. Oysa bombardıman durmuyor. Fırınlarda yeterince un kalmadı. Bunun için un kampanyası başlattık. Şu anda buradaki halkın yiyeceğe ihtiyacı var. Sağlık ihtiyacı var. Özellikle una ihtiyaç var. Çocuklar ölüyor. Kadınlar hep çaresiz. Bu nedenle tekrar çağrıda bulunuyoruz. Çorum’da bulunan STK, Cemaat, Kurum ve Kuruluşlara sesleniyoruz. Hepsinden İnsani Yardım Tırlarımıza destek bekliyoruz, fırınlarımızda dağıtılan ekmekler insanlara, küçük çocuklara ulaşıyor. Sağlık merkezlerimiz yaraları sarıyor, hastalıklarla mücadele etmeye devam ediyor.

İdlib ziyaretimiz öncesi Afrin’de İHH Ofisimizi ziyaret ettik. Afrin’de yardım dağıtımlarımız, sağlık merkezi ve yetimhane çalışmalarımız devam ediyor. İdlib’de yeni bir sağlık merkezini daha hayata geçirdik.  Burada insanların ücretsiz olarak yaraları sarılıyor ve tedavi ediliyor.

Her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayram da gönüllü ve görevli arkadaşlarımız, dünyanın tüm bölgelerinde çalışmalar yürütmek üzere ulaştılar. Türkiye hükümeti, AFAD, Kızılay, İHH ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla mazlumların yanında olmayı sürdürüyoruz.”

Türkiye’nin mazlumların yanında olmasından ürken emperyalistler, 15 Temmuz'da başarılı olamayınca, bir ekonomik darbe gerçekleştirmeye kalkıştı" ifadelerini kullandı.

Özkabakçı, "İslam dünyası ve mazlum coğrafyadaki insanlar bizden destek bekliyor. Bu darbeyi de atlatırsak yeryüzündeki bütün yetimlere, mazlumlara ve çocuklara daha da fazla sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Özkabakçı, Suriyeli çocukların Türk halkına teşekkürlerini ilettiklerini belirterek, "Bu çocuklar sizin emperyalizme karşı direnişinizden dolayı çok rahat bir ortamda eğitim hayatlarını devam ettiriyorlar. Allah’ın izniyle yetimlerin, mazlumların dualarıyla birlikte Amerika’nın, İsrail’in, emperyalistlerin ve şer güçlerin karşısında bu direnişi kazanacağız.

Özkabakçı, daha sonra Rahmet Köyü’ndeki engelli çocukları, sargı bezi fabrikasını ve okulları ziyaret ederek Türkiye’ye döndü.

Çorum’da bulunan STK, Cemaat, Kurum ve Kuruluş temsilcilerini Suriye’ye birlikte giderek çalışmaları ve son durumu yerinde görmeye daved eden kabakçı, un yardım için şu bilgileri verdi;

Suriye Bağış İçin: Çorum İHH Ofisi Üçtutlar Mh. Murat Evler 6. Sk. No:12

İrtibat Telefonu: 0 364 2242620 – 0538 8777655

Havale ile: VAKIF KATILIM ÇORUM ŞB. IBAN: TR17 0021 0000 0001 9001 9000 01.

ALBARAKA TÜRK ÇORUM ŞB. IBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.