Alaca’da İHH kermesi

Çorum İHH ve İlke-Der, Alaca’da Suriye konulu fotoğraf sergisi ve kermes açtı. Çorum İHH Alaca gönüllüleri tarafından organize edilen kermesin geliri Suriye’de açlıkla mücadele eden halka bağışlanacak.

17 Nisan 2013 Çarşamba 15:15
 Alaca’da İHH kermesi


Suriye kermesi ve fotoğraf sergisi açılışına İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esad Eyvaz, Alaca Emniyet Müdürü Tamer Azem Aslan, Alaca Müftüsü İhsan Caner, Alaca Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kadir Şimşek, İlke-Der Başkan Yardımcısı Ahmet Özgün, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Açılışta bi konuşma yapan İHH İl Temsilcisi Selim Özkabakçı, Müslümanların bulunduğu coğrafyaların kana bulandığını, bu manzara karşısında sorumlu olduğumuzun altını çizdi. Özkabakçı, “Suriye’ye gereği gibi yardım etmezsek Allah bunun hesabını bizden sorar. Bize düşen, mazlumun elini tutmak ve zalimin karşısında olmaktır. Kardeşlerimizin kanlarıyla yücelttikleri direniş bayrağını daha yukarılara taşımak için çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız. On binlerce şehit ve yüz binlerce tutsağa, milyonlarca muhacire rağmen direnişten vaz geçmeyen Suriye halkıyla, dayanışmamızı daha güçlü bir hale getirmeliyiz. 
Kuru tartışmaları bırakıp mazlumlara destek olacağız. Orada ezilen, öldürülen, kadınlarına, kızlarına tecavüz edilen Müslüman bir halk var. Bu insanlar bizim din kardeşlerimizdir. Zulme uğrayanlar Müslüman olmasa bile, bizler yine sorumluyuz. 


İHH Suriye'de insani diplomasi yaparak Allah'ın izni ile iki binden fazla esiri özgürlüğüne kavuşturdu. Bu sayı ikinci dünya savaşından sonraki en büyük esir kurtarma operasyonudur. Bu kurtarılan esirlerin içerisinde kadınlar, gencecik kızlar ve çocuklarda var. Beş yüz tırdan fazla insani yardım malzemesini Suriye'de savaşın yoğun yaşandığı, mağduriyetin had safhada olduğu bölgelere ulaştırdı. Şu anda da İHH sizlerin desteği ile Suriye'nin iç bölgelerinde çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirmektedir. 


Allah nasip etti biz de sizlerin de desteği ile Çorum'da oluşturduğumuz üç tır insani yarım malzemesini Suriye halkına ulaştırdık. İnşallah bu kermesten gelecek geliri de dördüncü tıra ekleyerek götüreceğiz. Yardımları götürdüğümüzde bizzat Suriye tarafına geçerek oradaki durumu yakından inceleme fırsatımı oldu. Suriye Halkını ve direnişçi kardeşlerimizi dinledim. Bölgeyi yakından gördüm ve kendi kendime eğer biz bu çığlığa kulaklarımızı tıkarsak "Allah bu mazlumların hesabını bizden sorar" dedim. İnsanlar aç, çocuklar üşümüş, gözleri yaşlı anneler, babalar çaresiz.
Buradan Alacalı kardeşlerime sesleniyorum. Suriye halkı bizden hayatta kalmak için ekmek istiyor. Desteğinizi esirgemeyin. Hayır çarşısını hazırlayan, emeklerini esirgemeyen Alacalı gönüllülerimizden Allah razı olsun. Rabbim emeklerinin karşılığını Cennet olarak versin inşallah.” dedi.
Belediye Başkanı Muhammed Esad Eyvaz da, Suriye'ye yardım etmenin insanlığın görevi olduğunu ve bu çalışmaların Alaca'da da yapılamasının kendilerini memnun ettiğini ve bu tür çalışmaları sonuna kadar desteklediğini söyledi.


Alaca Müftüsü İhsan Caner’in yaptığı duanın ardından kermesin açılış yapıldı. Kermesin bir hafta boyunca hizmet vereceği belirtildi.





Son Güncelleme: 17.04.2013 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.