Arakan'a acil yardım ulaştı

İHH Arakan'a yardım çağrısını tekrarladı

21 Eylül 2017 Perşembe 13:06
Arakan'a acil yardım ulaştı


İHH Çorum İl Başkanı Selim Özkabakçı, Çorum İHH olarak Arakan için acil yardım çağrısını tekrarladı.

Çorum’dan Arakan için yapılan acil yardım çağrısının karşılık bulduğunu, Çorum halkının Arakan için gerekli duyarlılığı gösterdiğini belirten Özkabakçı,  “Çorum İH olarak Çorumlu hayırseverlerin yardımlarını Arakanlı mazlumlara ulaştırdık. Çorumlu hayırseverler Arakanlı mazlumların duasını aldı. Arakan için yapılan yardımları acil bir şekilde kriz bölgesine ulaştırıyoruz ve Çorum İHH Olarak Arakan için bağış kabul etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Rohingya Müslümanlarına yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ilk günden itibaren on binlerce aileye gıda yardımı,  binlerce aileye branda, tente, mutfak ve yaşam malzemesi dağıtımı yaptığını, ayrıca sınıra ulaşan insanlara anlık olarak hazır gıda dağıtımı yapıldığını, ekiplerin bunun yanısıra bölgede sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini kaydeden Özkabakçı, açıklamasının devamında şu bilgilere yer verdi;


“Dağıtılan gıda paketlerinin içeriği, 20 kilo pirinç, 2 kilo mercimek, 2 kilo un, 2 kilo tuz, 2 litre sıvı yağdan oluşuyor.


Birlemiş Milletler raporlarına göre Rohingya Müslümanları, dünyada en çok haksızlığa uğrayan, zulüm gören etnik gruplardan biri. Myanmar hükümetinin yok sayma politikaları ve Budist çetelerin saldırıları, Müslümanların bu bereketli topraklardan silinip yok edilmesini amaçlıyor. Toplam nüfusu 3,5 milyonu bulan Rohingya Müslümanlarından yalnızca 800 bini anavatanları Arakan’da yaşayabiliyor. Geriye kalanlar ise farklı ülkelerde mülteci.


Yaklaşık 250 yıldır baskı ve şiddet altında yaşayan Arakanlı Müslümanlar, farklı tarihlerde defalarca katliama uğradı ve hala devam ediyor.


Çorum İHH Olarak Arakan için acil yardım çağrımızı yineliyoruz…”


Öte yandan Çorum halkı Arakan yardımlarını şu şekilde ulaştırabilir:


Çorum İHH Ofisisi bizzat gelerek (Üçtutlar Mh.  Muratevler 6. Sk. No:12 Çorum - Hz. Ali Camii Civarı).


EFT ile: Al Baraka Türk Çorum Şubesi IBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 (Arakan ibaresi eklenecek).


Çorum İHH irtibat: 0364 2242620 – 0538 8777655


ÇORUM GENÇ İHH HANIMLAR KAMPA KATILDI

Çorum GENÇ İHH Hanımlar, Darıca'da tüm illerdeki Genç İHH hanımların katıldığı iki gün süren planlama ve istişare kampına katıldı.

Kampa Çorum'dan Çorum Genç İHH HANIMLAR Sorumlusu 
Ayşe Uçak, Üniversite Sorumlusu vekili Havva Burcu Yerli ve Lise Sorumlusu Fatıma Zehra Özkabakçı iştirak etti.

Program Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından açılış konuşmasını genç İHH başkanı Fatih Yazıcı yaptı. Yazıcı, genç İHH Komisyonu’nda görev alan gönüllüler de bulunması gereken özelliklere değindikten sonra, genç İHH'nın temel çalışma prensiplerinden özellikle eğitim çalışmaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Programda Ayten Özyayla 'Birlikte çalışmanın temel ilkeleri' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Kampta il sorumluları üniversite sorumluları ve lise sorumluları ayrı ayrı yıllık planlama ve istişare toplantıları yaptı.

Üniversite ve lise sorumluları ile geçmiş dönem değerlendirmesi ve yeni dönem için planlama istişaresi yapıldı.

İki gün süren program Mehmet Ali Kulat'ın 'Türkiye'de toplumun dine ve dini değerlere bakışı' konulu sunumunu İle sona erdi.







 

Son Güncelleme: 21.09.2017 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.